Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Mafia II - a motorról

A grafikai engine a fejlesztők szerint vetekedni fog a CryEngine 2-vel.

2008.12.08. 14:03 | szerző: Retee | kategória: Játék

Megérkezett a GTA IV, s bár most a stílus kedvelői egy időre el vannak látva küldetésekkel, azért fél szemmel nem árt figyelni a Mafia II-re sem, amely azért az előzetes információk szerint igen nagyot robbanhat. A fejlesztők ugyan ritkán nyilatkoznak róla, most viszont megtörve a csendet, meséltek a játékot hajtó fizikai motorról. Az Illusion Engine az első rész motorjának továbbfejlesztett (ugyanez hajtotta a Hidden & Dangerous 2-t is) változata, amely megtartva annak specialitásait, igen erős átalakításon esett át. A direkte a Mafia 2-höz írt Engine elvileg kizárólag DirectX 10 támogatással fog rendelkezni, és a fejlesztők a CryEngine 2 vetélytársának szánják - különleges képessége pedig a különböző "szállítóeszközök" megjelenítése, azaz a buszok, metrók, vonatok, kocsik belseje, külseje, és mozgása. Persze nem lenne rossz mindezt most már egy gameplay traileren szemrevételezni, de... egyelőre érjük be ennyivel. ■

Mafia II
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mafia II

hozzászólások (20)

Razor03
Razor03 2008.12.08. 19:44
Nekem is az a véleményem, hogy az ördög a részletekben lakozik, és lehet bármennyire is szép, ha hiányoznak a karakterek, történet stb, de mint tudjuk, a fejlesztők nem kispályás emberek ilyen téren, és hozni fogják a minőségi szintet. Ebben a játékban a kor, az életérzet amibe bele tartozik minden ami a gengszter világot jellemezi abban az időben jelenti a Mafia2 sava borsát, és szükség van a korhű járművek és környezet nagyszerű megjelenítésére, ahhoz napokig elvessz a játékban. GTA4 magasra tette a lécet, véleményem szerint nem fontos túlszárnyalni, de a szintet kötelező számukra hozni, van miből tanulni, és van rá idejük, hogy sokkal tökéletesebb formában adják ki PC-re. Sikerült visszaemlékezni azokra a percekre, mikor még azt találgattuk, vajon lesz-e folytatás, ehhez képest jó érzés tényekről, és elgondolásokról beszélni. Egyszerűen szívügyem erről a játékról beszélni, és 30-40-es években játszódó gengszter filmek ott sorakoznak a polcomon :).

Ez a "én nem váltok XP-t soha" dacolás pedig már annyira nevetséges 2009 hajnalán, hogy nem is pazarlom a szót. Aki a mai világban ennyire konzervatív, szerintem elveszett.
AstorAnt
AstorAnt 2008.12.08. 19:48
Én speciel váltok ha jobb lesz mint az xp, mert hogy a vista nem jobb az biztos.
Razor03
Razor03 2008.12.08. 19:55
Ha megvan hozzá a géped nem biztos, hogy így vélekedsz. Nekem fent van mindkettő, és roppantul idegesít a tény, hogy XP-n egyik régi (2000 előtti) játékom sem volt hajlandó elindulni, pedig vért izzadtam, elhiheted. Aztán feltettem őket Vistára, és pöccre a menüben voltam. Meg aztán az sem utolsó, hogy negyed annyi idő alatt boot-ol, kikapcsol, újraindul, mint az XP-m! Kíváncsi lennék, mi alapján mondod azt, hogy nem jó rendszer!

Véleményem szerint új játékok szempontjából, ahol szükség van minden 3D teljesítményre, ott valóban nyerő az XP, főként, hogy jelen tényállás szerint a Dx10 maximum 30-50%-ot is képes levonni az fps-ből (és ez néha már kritikus is lehet pl. Crysis) annak ellenére hogy szinte semmivel sem ad szebb képet, mint a Dx9C. Szal ennyit a negatív dolgokról, és megnyugtatásként még leírom: ahhoz, hogy valóban szebb grafikát kapjunk Vista alatt, az alapoktól Dx10-re fejlesztett játékot kell megvárnunk, és lehet, hogy ez pont a Mafia2 lesz ;)!

ps. nem szeretnék ebből a topikból Vista vs. XP flame tengert varázsolni, szal óvatosan tessék a torkomnak esni.
AstorAnt
AstorAnt 2008.12.08. 20:46
Távol álljon tőlem hogy a torkodnak essek:)
A válasz már a válaszodban.Úgy érzem hogy a rendszer keveset nyújt ahhoz képest amit cserébe kér.Bár nagy mértékben fogyott, mégis rengetegen tértek vissza az xp-hez, ezért akárcsak a millenium esetén a vistát is megpróbálja a MS gyorsan orvosolni egy olyan rendszerrel ami már lényegesen kevesebbet kér, de mégis többet ad.Megint másik kérdés hogy az xp is sok erőforrást emésztett fel, és igazán használhatóvá 2005 tájékán vált.
Egy jó operációs rendszernek az aktuális átlagos gépek nagyon elenyésző erőforrását szabad felemészteniük, hisz céljuk gyakorlatilag nem más, mint egy alapfelület a tényleges felhasználáshoz.Anno Linux többek közt hasonló okok miatt hozta létre a róla elnevezett operációs rendszert.
Az egy dolog hogy a te gépeden a felhasználása nem jelent hátrányokat, az is egy dolog hogy az enyémen jelentene, az viszont már nem mindegy hogy a legtöbb gépen a memória felét a Vista emészti fel(és itt 2Gbos gépekről beszélünk).Mert az egy dolog hogy min indul el, megint másik dolog hogy teljesen tiszta felhasználáshoz mennyi kell.Régen azt hittük az XP-nek már tökéletes a 128 mega, ma már tudjuk hogy igazából 256 kellet neki.És itt megint visszakanyarodhatunk hogy ha anno volt 512 mega rammal rendelkező géped, akkor vajon egy 512 megát igénylő játéknak az xp miatt kellett neki annyi amennyi?Persze, ez nem kérdés hisz ha kipróbáltad 98on rájöttél hogy azon sokkal szebben viszi.Most is így van ez,csak most már nem kell kipróbálni, elég ha megfordítod egy játék dobozát.Persze idővel mégis váltunk hisz lusták lesznek, a készítők úgy megírni a játékokat hogy fussanak a régebbi operációs rendszereken, de azért elégedettnek nem kell a dolgokkal lennünk.Azt hogy ez megtehessék azért előbb az embereknek is váltaniuk kell, de egy Vista kevés nekik ha azt látják hogy a gépüket jelentősen visszafogja.Ezért kényszerül rá az MS is hogy gyorsan adjon ki egy jobb operációs rendszert.

Nah mind1 nem ragozom tovább mert így is túl hosszúra nyúlt ez az OFF.
Te úgy gondolod, én meg megválaszoltam hogy miért gondolom így, de most már végleg zárjuk le az offot:)
Tényleg bocs mindenkitől.
Razor03
Razor03 2008.12.08. 21:06
utolsó off tőlem:

Ott a pont. Amúgy mire kijön a Windows7, vagyis a tökéletesített Vista, legalább olyan fejlettség lesz az átlag emberek gépén is, hogy normálisan fusson. Majd büntetik a népet Half-Life3-al, Crysis2-vel, ami Win7-en fog futni Dx11-ben, és mindenki rohan Windows-t váltani :). Azt mondják az új Win nem kér majd többet a Vistánál, és azért nem lesz furcsa a "nagy" gépigénye, mert addigra hozzá szokunk a Vistáéhoz, ezért nem is fogják savalni, bár ez inkább csak fejtegetés, de ki tudja.
ajánlott olvasnivaló