Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Mafia II - a motorról (Hírek)

Mafia II

Mafia II
A legutóbbi Mafia II cikkek, hírek
14652 levél
Válasz 08.12.08. 21:06 #20
Razor03
utolsó off tőlem:

Ott a pont. Amúgy mire kijön a Windows7, vagyis a tökéletesített Vista, legalább olyan fejlettség lesz az átlag emberek gépén is, hogy normálisan fusson. Majd büntetik a népet Half-Life3-al, Crysis2-vel, ami Win7-en fog futni Dx11-ben, és mindenki rohan Windows-t váltani . Azt mondják az új Win nem kér majd többet a Vistánál, és azért nem lesz furcsa a "nagy" gépigénye, mert addigra hozzá szokunk a Vistáéhoz, ezért nem is fogják savalni, bár ez inkább csak fejtegetés, de ki tudja.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
1653 levél
Válasz 08.12.08. 20:46 #19
AstorAnt
Távol álljon tőlem hogy a torkodnak essek
A válasz már a válaszodban.Úgy érzem hogy a rendszer keveset nyújt ahhoz képest amit cserébe kér.Bár nagy mértékben fogyott, mégis rengetegen tértek vissza az xp-hez, ezért akárcsak a millenium esetén a vistát is megpróbálja a MS gyorsan orvosolni egy olyan rendszerrel ami már lényegesen kevesebbet kér, de mégis többet ad.Megint másik kérdés hogy az xp is sok erőforrást emésztett fel, és igazán használhatóvá 2005 tájékán vált.
Egy jó operációs rendszernek az aktuális átlagos gépek nagyon elenyésző erőforrását szabad felemészteniük, hisz céljuk gyakorlatilag nem más, mint egy alapfelület a tényleges felhasználáshoz.Anno Linux többek közt hasonló okok miatt hozta létre a róla elnevezett operációs rendszert.
Az egy dolog hogy a te gépeden a felhasználása nem jelent hátrányokat, az is egy dolog hogy az enyémen jelentene, az viszont már nem mindegy hogy a legtöbb gépen a memória felét a Vista emészti fel(és itt 2Gbos gépekről beszélünk).Mert az egy dolog hogy min indul el, megint másik dolog hogy teljesen tiszta felhasználáshoz mennyi kell.Régen azt hittük az XP-nek már tökéletes a 128 mega, ma már tudjuk hogy igazából 256 kellet neki.És itt megint visszakanyarodhatunk hogy ha anno volt 512 mega rammal rendelkező géped, akkor vajon egy 512 megát igénylő játéknak az xp miatt kellett neki annyi amennyi?Persze, ez nem kérdés hisz ha kipróbáltad 98on rájöttél hogy azon sokkal szebben viszi.Most is így van ez,csak most már nem kell kipróbálni, elég ha megfordítod egy játék dobozát.Persze idővel mégis váltunk hisz lusták lesznek, a készítők úgy megírni a játékokat hogy fussanak a régebbi operációs rendszereken, de azért elégedettnek nem kell a dolgokkal lennünk.Azt hogy ez megtehessék azért előbb az embereknek is váltaniuk kell, de egy Vista kevés nekik ha azt látják hogy a gépüket jelentősen visszafogja.Ezért kényszerül rá az MS is hogy gyorsan adjon ki egy jobb operációs rendszert.

Nah mind1 nem ragozom tovább mert így is túl hosszúra nyúlt ez az OFF.
Te úgy gondolod, én meg megválaszoltam hogy miért gondolom így, de most már végleg zárjuk le az offot
Tényleg bocs mindenkitől.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
14652 levél
Válasz 08.12.08. 19:55 #18
Razor03
Ha megvan hozzá a géped nem biztos, hogy így vélekedsz. Nekem fent van mindkettő, és roppantul idegesít a tény, hogy XP-n egyik régi (2000 előtti) játékom sem volt hajlandó elindulni, pedig vért izzadtam, elhiheted. Aztán feltettem őket Vistára, és pöccre a menüben voltam. Meg aztán az sem utolsó, hogy negyed annyi idő alatt boot-ol, kikapcsol, újraindul, mint az XP-m! Kíváncsi lennék, mi alapján mondod azt, hogy nem jó rendszer!

Véleményem szerint új játékok szempontjából, ahol szükség van minden 3D teljesítményre, ott valóban nyerő az XP, főként, hogy jelen tényállás szerint a Dx10 maximum 30-50%-ot is képes levonni az fps-ből (és ez néha már kritikus is lehet pl. Crysis) annak ellenére hogy szinte semmivel sem ad szebb képet, mint a Dx9C. Szal ennyit a negatív dolgokról, és megnyugtatásként még leírom: ahhoz, hogy valóban szebb grafikát kapjunk Vista alatt, az alapoktól Dx10-re fejlesztett játékot kell megvárnunk, és lehet, hogy ez pont a Mafia2 lesz !

ps. nem szeretnék ebből a topikból Vista vs. XP flame tengert varázsolni, szal óvatosan tessék a torkomnak esni.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
1653 levél
Válasz 08.12.08. 19:48 #17
AstorAnt
Én speciel váltok ha jobb lesz mint az xp, mert hogy a vista nem jobb az biztos.
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
14652 levél
Válasz 08.12.08. 19:44 #16
Razor03
Nekem is az a véleményem, hogy az ördög a részletekben lakozik, és lehet bármennyire is szép, ha hiányoznak a karakterek, történet stb, de mint tudjuk, a fejlesztők nem kispályás emberek ilyen téren, és hozni fogják a minőségi szintet. Ebben a játékban a kor, az életérzet amibe bele tartozik minden ami a gengszter világot jellemezi abban az időben jelenti a Mafia2 sava borsát, és szükség van a korhű járművek és környezet nagyszerű megjelenítésére, ahhoz napokig elvessz a játékban. GTA4 magasra tette a lécet, véleményem szerint nem fontos túlszárnyalni, de a szintet kötelező számukra hozni, van miből tanulni, és van rá idejük, hogy sokkal tökéletesebb formában adják ki PC-re. Sikerült visszaemlékezni azokra a percekre, mikor még azt találgattuk, vajon lesz-e folytatás, ehhez képest jó érzés tényekről, és elgondolásokról beszélni. Egyszerűen szívügyem erről a játékról beszélni, és 30-40-es években játszódó gengszter filmek ott sorakoznak a polcomon .

Ez a "én nem váltok XP-t soha" dacolás pedig már annyira nevetséges 2009 hajnalán, hogy nem is pazarlom a szót. Aki a mai világban ennyire konzervatív, szerintem elveszett.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
2753 levél
Válasz 08.12.08. 16:38 #15
dghost
"Szerintem a Far Cry2-ben és a Crysisban annyi a közös, hogy mindkettőben szépen süt a nap."
Na, ja meg mind a kettő FPS...

Amúgy miről is diskurálunk most? Mert amiről te beszélsz olyanról eddig szó sem volt...
"Törvénysértés jogot nem alapít!" - Deák Ferenc
12939 levél
Válasz 08.12.08. 16:28 #14
McCl@ne
Szerintem a Far Cry2-ben és a Crysisban annyi a közös, hogy mindkettőben szépen süt a nap. Előbbinek és a GTA bármely részének viszont elég sok közös pontja van, elég ha csak a több oldalról felvehető küldetésekre, respawnoló elemekre, váltakozó napszakokra és óriási bejárható terepre gondolunk! Fő- és mellékküldetések, vásárolható fegyverek, (szabad) járműhasználat (opcionális, nem úgy, mint a Crysisban), stb.

Az én szememben a FC2 egy GTA klón.
Respect is not given. It's taken.
2753 levél
Válasz 08.12.08. 16:23 #13
dghost
"az ilyen stílusú játékok" alatt a GTA klónokat értettem és a Far Cry 2 -tőt a Crysis-el egy csoportba vettem! Vagyis: egy GTA klón még soha nem produkált (még) olyan látványt mint pl egy Crysis/Far Cry 2, stb. Így elvárható lenne egy next gen GTA stílusú géjmtől hogy a grafika terén is domborítson, ami várhatóan(és jelen hír alapján) a Maffia 2 -nek sikerülni is fog...
"Törvénysértés jogot nem alapít!" - Deák Ferenc
12939 levél
Válasz 08.12.08. 16:14 #12
McCl@ne
"az ilyen stílusú játékokat grafika terén sohasem lehetett a legszebbnek nevezni..."

Far Cry 2?
Oké, nincsenek autók, nincs ennyi ember, de töltés nélkül hoz egy olyan grafikai szintet akkora terepen, hogy az álladat keresgéled jódarabig. Crysis (kihajtogatott zsebkendő nagyságú térképek a FC2höz képest) vetélytársa sok szempontból, tehát AAA-kategória.
Respect is not given. It's taken.
5028 levél
Válasz 08.12.08. 16:06 #11
Gump
Hogy az a nemmagyar... 5 perce írom a hsz-t erre váltás helyett bezártam a fület...
Még egyszer nem állok neki, szóval akkor gyorsan csak annyit, hogy szerintem - annak ellenére, vagy azzal együtt, hogy az általad említett cuccok is nagy bejárható területen játszódnak és tényleg szépek (Fallout 3 azért más mint az első kettő) - szerintem a GTA IV mégis csak egy más szintű komplexitást képvisel. Ennek megfelelően lehet, hogy ha lebontom a dolgot pl. karakter modellekre, akkor a Crysis pl. simán veri, de ott van mondjuk 3 fajta koreai katona, abból egyszerre jelen van mondjuk 10... szóval érted, más kicsit a "lépték". A Fallout3-ban is Megaton-ban van több ember jelen egyszerre, aztán a tényleg baromi nagy területen elszórva itt-ott pár lemészárolandó illető/egyéb NPC (igaz még alig kezdtem el). Itt meg végigkocsikázok egy baromi nagy várost, emberek/járművek tucatjai (százai) mellett elhajtva, úgy, hogy rengeteg féle módon reagálnak a jelenlétemre, hogy aztán bemenjek billiárdozni olyan minőségben, amit a pár éve készült billiárd programok prezentáltak. És itt ha valahol úgy néz ki, hogy el lehet jutni, akkor majdnem biztos, hogy el lehet, nem úgy mint a FC2-ben, ahol a domb tetejére feljutva láthatatlan falba ütköztem, mert a program az utak 50-100 méteres környezetére szeretne korlátozni, és valószínűleg nekem lett volna szabad felugrálnom oda, hogy levágjam az utat (vagy csak bug volt).
3225 levél
Válasz 08.12.08. 15:54 #10
sHarris
Pedig az biztos, hogy nem fogok évente új oprendszert venni, max letölteni...
Nem... Azt pedig azért nem, mert nem vagyok benne biztos, hogy működne egy "tört opsys", úgyhogy köszönöm, de maradok az XP Home-nál...

Jah, játékok terén meg max mazsolázgatok a régiekből.
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
14264 levél
Válasz 08.12.08. 15:49 #9
balays82
Ezzel a felfogással hamarosan eljön az az idő, amikor minden új játék kimarad majd az életedből.
3225 levél
Válasz 08.12.08. 15:45 #8
sHarris
Hát akkor pedig ez a game is kimarad az életemből, mert nem fogok se Vistára, se az új Winre váltani.
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
1560 levél
Válasz 08.12.08. 15:43 #7
Retee
10-es de (legalábbis hivatalosan). De hát jövőre már érkezik az új Windows, szal az XP ideje lejár.
3225 levél
Válasz 08.12.08. 15:41 #6
sHarris
Ezek alapján én vagoyk az egyetlen igényetlen paraszt, aki bőven beéri egy Vice City-s grafóval is...

Nah a kérdésem: DirectX n em csak Vistához van?
"A baribibasz söprögessen meg téged te barisutyi temető.Pieszmokáár te Gettlow."
2753 levél
Válasz 08.12.08. 15:39 #5
dghost
Nem igazán értem mire gondolsz... A Crysis, Far Cry 2, Fall Out 3 -nél sincs "korlátozva" a mozgástér(ha csak nem annyira mint a GTA IV-ben), mégis sikerült egy varázslatos látványvilágot teremteniük.
"Törvénysértés jogot nem alapít!" - Deák Ferenc
14264 levél
Válasz 08.12.08. 14:48 #4
balays82
Amennyiben ezekkel a hangzatos szavakkal nem az (egykori) Illusion Softworks dobálózna, akiknek a Mafia első részét köszönhetjük, akkor most csak jókat mosolyognék, de mivel róluk van szó, hajlamos vagyok hinni nekik. Főleg abból kiindulva, hogy a Mafia mennyivel jobban nézett ki, mint a GTA III (sőt korának talán legszebb játéka volt). Ekkora minőségi ugráson azért most meglepődnék, mert a GTA IV tényleg magasra rakta a lécet.
Persze a grafika csak egy összetevő a sokból, remélem, hogy a cseh srácok olyan "apróságokra" is figyelnek majd, mint az érdekfeszítő történet, a változatos küldetések, vagy az emlékezetes karakterek, mert az első részt igazán ezek a dolgok tették naggyá.
5028 levél
Válasz 08.12.08. 14:34 #3
Gump
Nyilván nem lehet amúgy olyan szinten kidolgozni mindent, mint azoknál a játékoknál, ahol korlátozva van a mozgástér, viszont GTA IV baromi jól néz ki (nyilván nem a legapróbb részletekig mindenhol, de egy teljes város esetén nehéz is lenne), a Mafia a maga idejében pedig gyönyörű volt.
2753 levél
Válasz 08.12.08. 14:29 #2
dghost
Hüpp-hüpp, ezek az előzetes ígéretek igen jól hangoznak, főleg hogy az ilyen stílusú játékokat grafika terén sohasem lehetett a legszebbnek nevezni... Bár a GTA IV-et én még nem próbáltam(az első patch megjelenéséig asszem ez így is lesz), de a játékból készült videókhoz már volt szerencsém, és a fenti állítást ez a játék sem dönti le...
Szóval külön öröm ilyen hírrel találkozni... Reméljük így is lesz.
"Törvénysértés jogot nem alapít!" - Deák Ferenc
5400 levél
Válasz 08.12.08. 14:29 #1
Morello
Gameplay trailert a népnek!!!
766 levél
Válasz 08.12.08. 14:29
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Mafia II - a motorról (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.