Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Ősszel érkezik a Nokia N8

HD felvétel, 12 megapixeles kamera és Symbian^3 jár az új okostelefonhoz.

2010.05.04. 14:58 | szerző: Retee | kategória: Mobil

2010 harmadik negyedévétől lesz kapható 370 euró nettó kiskereskedelmi áron a Nokia új okostelefonja, az N8, amely 12 megapixeles, nagy érzékelőjű kamerával rendelkezik, ami Carl Zeiss optikájával, és xenon vakujával felveszi a versenyt a digitális fényképezőgépekkel. Emellett az N8-cal HD minőségű videókat lehet készíteni és szerkeszteni az előre telepített, egyszerűen használható szerkesztőprogrammal. A tulajdonosok a HD minőségű videókat Dolby Digital Plus surround hanggal élvezhetik, ha a meglévő házimozi-rendszerükre csatlakoztatják. A Nokia pedig hozzáférést biztosít webtévés szolgáltatásokhoz, amelyek olyan csatornák programjait, híreit és szórakoztató műsorait tartalmazza, mint a CNN, az E! Entertainment, a Paramount és a National Geographic. További helyi Web TV tartalom pedig elérhető lesz az Ovi Áruházban.
A készülék emellett a közösségi oldalakon is otthon van. Mivel a Facebook és a Twitter élő hírfolyamai egy ablakban láthatók a kezdőoldalon, a felhasználók kommentálhatnak, olvashatnak és üzeneteket küldhetnek, frissíthetik állapotukat, és megoszthatják helyzetüket és fotóikat. A közösségi hálózatok naptárbejegyzéseit pedig átvihetők a készülékre.
A készülékhez ingyen jár az egész világra kiterjedő Ovi Térképek gyalogos és autós navigáció, amely világszerte több mint 70 ország helyszíneire és érdekes pontjaira kalauzolja el az embereket.
Érdekesség, hogy az N8-nál debütál először a Symbian^3, amely számos fejlesztést kínál, köztük a mozdulatokkal történő vezérlést, mint például a multi-touch kezelést, a képernyők a lapozását és a kétujjas zoomolást. A Nokia N8 több személyre szabható kezdőlapot is kínál, melyeket telerakhatunk alkalmazásokkal és widgetekkel. A platform új 2D-s és 3D-s grafikai rendszerét pedig a hardveres grafikai gyorsítása teszi lehetővé, ezáltal gyorsan és érzékenyen reagáló felhasználói felületet nyújt. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló