Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Az LG Blu-ray és házimozi újdonságai

Két házimozi rendszer és egy Blu-ray lejátszó érkezik.

2010.05.14. 10:10 | szerző: Dino | kategória: Hardver

Több új házimozi termékről érkezett bejelentés a napokban az LG-től, ezeket foglaljuk most össze hírünkben.
Az LG HR500 egy Blu-ray lejátszó, melyet azonban számos extra funkcióval vérteztek fel. Két DVB-T TV-tunert építettek bele, melyeknek köszönhetően miközben egy digitális tévécsatornát nézünk, egy másikat rögzíthetjük is a beépített 250 GB kapacitású merevlemezre. Blu-ray lejátszás közben pedig akár két digitális tévéadó műsorát is felvehetjük a winchesterre. Természetesen a tévéadás késleltetett nézésére is lehetőséget ad a beépített winchester, melyen amúgy akár 85 órányi HD felvételt tárolhatunk. A HR500-on USB port is található, erre például pendrive-ot vagy külső winchestert kötve növelhetjük a tárolókapacitást. A Blu-ray lejátszóval akár DivX HD vagy MKV formátumú file-okat is megnézhetünk. Mindezen felül wifit is beépítettek az eszközbe, így az internetre csatlakozva hozzáférhetünk a BD Live tartalmakhoz (ezekhez 1 GB belső memória áll rendelkezésre, de memóriával tovább bővíthetjük) vagy a YouTube videóihoz, de az otthoni hálózat DLNA kompatibilis eszközeiről is lejátszhatunk multimédia tartalmakat. A HR500 Blu-ray lejátszó ajánlott fogyasztói ára 129990 forint.
Az LG HB45E egy kompakt, 2.1 csatornás házimozi rendszer, melynek függőlegesen és vízszintesen is elhelyezhető központi egységében az erősítő mellett Blu-ray lejátszót is találunk. A 400 watt összteljesítményű rendszer egy mélynyomót és két, fekete talpakon álló hangszórót tartalmaz. Az álló hangsugárzók felső része elforgatható, így a közvetlenül felénk jövők mellett a falakra irányított, onnan visszaverődő hanghullámok nagyobb teret adnak a hangnak. A Blu-ray lejátszó wifi kapcsolattal is rendelkezik, így az előbb említett HR500-hoz hasonlóan hozzáférhetünk BD Live tartalomhoz, YouTube videókhoz vagy otthoni DLNA szervereinkhez is róla, de külső merevlemezről is lejátszhatunk DivX HD vagy MKV formátumú file-okat. A házimozi rendszer ára 139990 Ft.
Végül az LG HB965TZ egy összesen 1100 watt teljesítményű 5.1-es hangszórórendszerből és egy Blu-ray lejátszó központi egységből áll, és ez is biztosítja mindazon funkciókat, mint az előbb ismertetett eszközök (wifitől MKV-ig). A mindössze 29 mm vastagságú hangfalak állványra helyezhetők vagy falra szerelhetők. A két HDMI csatlakozásra HDTV mellett más eszközt, például játékkonzolt is ráköthetünk. A HB965TZ ajánlott végfelhasználói ára 199990 Ft. ■

előző
következő
Az LG Blu-ray és házimozi újdonságai
Az LG Blu-ray és házimozi újdonságaiAz LG Blu-ray és házimozi újdonságaiAz LG Blu-ray és házimozi újdonságai

hozzászólások (3)

GustyX
GustyX 2010.05.14. 12:15
Minden álmom egy ilyen BR-es házimozi, hatalmas plazma TV-vel :). Remélem valamikor összejön majd.
Dino
Dino 2010.05.14. 12:30
GustyX: á, egy Full-HD projektor az igazi! ;)
Germinator
Germinator 2010.05.14. 16:07
Azt kell hogy mondjam, hogy ez nem is annyira drága. Nem rossz!
ajánlott olvasnivaló