Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Hardver

Samsung - hordozható HDD család

Új HDD családot mutatott be a Samsung

2011.04.19. 15:15 | szerző: rootshaper | kategória: Hardver

Új, szupergyors, hordozható merevlemezeket mutatott be a Samsung, melyek már az USB 3.0 szabványt használják, ezzel lehetővé téve a villámgyors adatátvitelt. Számszerűen ez 5 Gbit/s-os adatátviteli sebességet jelent, mely pont a tízszerese a 2.0 szabványénak. Ez azt jelenti, hogy egy 25 GB méretű fullHD filmet akár 4 perc alatt másolhatunk a merevlemezre. Természetesen az eszközök visszafele kompatibilisek a 2.0 szabvánnyal is.
Az új család tagjai a belépő szintű M2 Portable és a prémium C2 Portable 3.0. A leginkább abroszra hasonlító, hullámos, matt bevonatok védenek a karcok és az ujjlenyomatok ellen, valamint az új termékcsalád kényelmes fogást biztosító, lekerekített formában érkezik. Ezek maximális mérete 1 terabyte.
A Samsung még egy M3-as jelzésű asztali állomást is tartogat a számunkra, mely a hordozható verziókhoz passzoló kivitelben kerül forgalomba. Keskeny kialakításából adódóan kevesebb helyet foglal, mint általában ezek a merevlemezek. Ez a keskeny kialakítás azonban nem megy a tárhelye rovására, ugyanis az M3-as HDD-k 1, 1,5, valamint 2 terabyte-os változatban kerülnek forgalomba.
Az újdonságok a második negyedévben landolhatnak a magyar boltok polcain, az M2-es sorozat várhatóan április közepétől, a C2 és az M3 pedig júniustól lesz kapható nálunk. Az ajánlott végfelhasználói árak természetesen mérettől és csatolófelülettől függően 22900 Ft és 25900 Ft között helyezkednek majd el. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló