Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Marad a Mass Effect?

A BioWare már a harmadik rész utáni időkre is gondol.

2011.06.28. 12:22 | szerző: Retee | kategória: Játék

Úgy néz ki, hogy idén lezárulhat a Mass Effect trilógia, melynek első két részét mind a közönség, mind a szaksajtó imádta - a BioWare pedig egy igazi, méltó sztori lezáráson dolgozik jelenleg is. De mi lesz azután? A csapatra ugyanis nem jellemző, hogy túl sokáig ragaszkodjanak egy címhez, ráadásul a kezdésnél az nyilatkozták, hogy a trilógia után nincs több Mass Effect. A játék elsöprő sikere és a sci-fi világ kiaknázatlan részei azonban elbizonytalanították a céget korábbi döntésében, és mára nem is olyan reménytelen a folytatás. A BioWare két vezetője, Greg Zeschuk és Ray Muzyka ezzel kapcsolatban azt nyilatkozták, hogy jelenleg a harmadik részre koncentrálnak, de közben gondolkoznak a jövőn is. Muzyka elárulta, hogy az elmúlt időszakban komolyabban is megvizsgálták a lehetőségeiket, és jó esélyt lát arra, hogy a Mass Effect név nem tűnik el a süllyesztőben. Ez persze nem jelenti azt, hogy Shepard kalandjait tolják ki, hiszen a csapat nyugodtan belefoghat egy teljesen más stílusú játék készítésébe, vagy épp egy új történet kidolgozásába is. ■

Mass Effect 3
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mass Effect 3

hozzászólások (15)

McCl@ne
McCl@ne 2011.06.28. 16:27
izometrikus, körökre osztott RPG-t is csinálhatnának, Infinity Engine-nel, valahol ott porosodik a polcukon!
...aztán hirtelen felébredtem :D
-T0ng-
-T0ng- 2011.06.28. 16:32
Sucee fogadást merek kötni veled, hogy a következő trilógiába is csak emberrel lehetünk majd:D Maga az egész Mass Effect történelem az emberek létére alapoz a galaktikus társadalomban, és biztos vagyok benne, hogy miután a Shepard-trilógiában ilyen magas pozícióba mozdították az emberiséget(A Reaper elsőszámú célpontja) nem fognak másra koncentrálni. Ad. 2.: A Mass Effect mindig is erősen sztori vezérelt volt. Azzal, hogy választhatóvá tennének mondjuk plusz 3 faj, a történetet plusz 3 irányba kéne alakítani, hiszen az emberek cselekedeteinek nem ugyanolyan a megítélése, mint az Aszáriknak vagy a Kroganoknak.

Tartani ezt a történetvezetési formát(továbbvinni a mentéseket) viszont biztos, hogy folytatni akarják, ami lássuk be összevetve a több faj használatával olyan írói munkát igényelne, amihez 10 forgatókönyvíró munkája nem lenne elég. És akkor még a többi erőforrásról nem is beszéltünk.

Megjegyzésként, én elvagyok, hogy csak emberrel lehetek.
Sucee
Sucee 2011.06.28. 16:52
Ezt csupán kiegészítésnek szántam, mert emlékeim szerint így volt :D

Amúgy egyáltalán nem muszáj ebben a korban játszódjon az egész, akár a prothean mészárlást is végigjátszhatnánk :D (happy end nélküli story :D )
Vagy még az emberiség előtti időket, krogan háborúk turian/salarian karakterrel, stb.
richy25
richy25 2011.06.29. 18:05
Vagy az Első Kapcsolat háború...
-T0ng-
-T0ng- 2011.06.29. 18:18
Az első kapcsolat háború még nem is lenne rossz ötlet:D Bár én ezeket a történetszálakat kevésbé tartom valószínűnek, mint pl. azt hogy a történet az trilógia által kiváltott nagy háború idején játszódjon.

Kicsit Babylon 5, kicsit Star Trek utóíze lenne, de megállná a helyét.

Szinte látom magam előtt, hogy egy szimpla teherhajó kapitányát alakítjuk majd, aki valahogy zűrbe kerül, és kalandjai során összeszedett társaival kénytelen kimászni a galaktikus slamasztikából XD

Viccet félretéve, én egy valamire nagyon kíváncsi leszek. Még az utolsó DLC előtt és a Cerberus Network leállítása előtt elég sokat olvasgattam a híreket, hogy mi történik a galaxisban. Elég sok olyan dolog volt benne, aminek a megvalósítását várom.

Pl.: Egy új fajt vettek fel a Fellegvár közösségbe, a Raoli-t. Ők egy madárszerű lények és a felvételüknél volt egy kis incidens is...

Vagy pl. Találtak egy elveszett emberi kolóniát, amit még az első kapcsolat háború előtt alapított egy csapat űrhajós, akiket a tömegrelé megtalálása előtt küldtek el, egy feltételezetten életre alkalmas bolygó kolonizálására.
ajánlott olvasnivaló