25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

F1 2011 részletek

Rengeteg újítással készül az őszi megjelenésre a Codemasters.

Írta: GeryG 6 hozzászólás

Az F1 2010 tavaly óriási sikert aratott, köszönhetően a remek grafikának, és a jól összerakott, licenszekkel teletűzdelt játékmenetnek. A játék kiválóan vizsgázott mind a kritikusok előtt, mind a játékosoknál, és az eladások alig néhány hét alatt biztossá tették a folytatást. Az F1 2011-t hamarosan be is jelentette a Codemasters, de az információk csak lassan szivárogtak róla. Tegnap azonban több érdekes újításról is lerántották a leplet a készítők, ezek közül szemezgetünk most.

  • A fejlesztők mindinkább a többjátékos mókát részesítik előnyben, így készül a kooperatív bajnokság, valamint lehetőségünk lesz osztott képernyőn megmérkőzni barátainkkal. A kooperatív módban ketten hajthatunk kedvenc csapatunk színeiben, hogy megnyerjük a versenyzők és a konstruktőrök versenyét is. Az online futamokba legfeljebb 16-an kapcsolódhatunk be, valamint plusz 8 AI irányította versenyzővel tehetjük teljessé a 24 fős mezőnyt.
  • Már tavaly sem panaszkodhattunk a pályák számát illetően, ám idén újabb két helyszínnel (az indiai Buddha International Circuit és a legendás német Nürnburgring) bővül a kínálat, így összesen már 19 versenypályán száguldozhatunk.
  • A tavalyi részhez képest még nagyobb hangsúlyt kap a "forma 1-es pilóta" életérzés. Sokkal részletesebben kidolgozzák az olyan kiegészítő helyszíneket, mint a Parc Fermé, a Paddock, a boxutca és hasonlók. Átalakul a média szerepe, a sajtótájékoztatók is más menetet kapnak, így a játékos még inkább bele tudja magát élni egy versenypilóta szerepébe. Egyszerű amatőrként kezdünk majd, és meg kell küzdenünk az elismerésért, hogy minél feljebb kerülhessünk a ranglétrán. Minél jobban teljesítünk a futamokon, annál jobb felszerelésekhez juthatunk.
  • Természetesen ismét minden licenszelt helyszín, csapat, autó, és versenyző teljesen megfelel a valóságnak, így találkozhatunk akár Michael Schumacherrel, vagy épp Sebastian Vettellel is. Emellett az összes technikai újdonság is helyet kap a játékban, így mi is alkalmazhatjuk a KERS-t, vagy a DRS-t, valamint az összes szabály a legfrissebb módosításokkal kerül a programba.
  • Az F1 2010 egyik legszebb effektje maga az eső volt, ami ezúttal még szebb megvalósítást kap, valamint komoly hatása lesz a vezetési élményre. A többi időjárási tényezőre is odafigyelnek a fejlesztők, így dinamikusan változik majd az időjárás, a napszakok, vagy épp a felhők az égen. Mindezért a Codemasters EGO Game Technology Platform felel majd, ami nem csupán a grafikai elemeket foglalja magába, hanem a tovább fejlesztett fizikai motort is.
   A Codemasters a játék Facebook oldalán tette elérhetővé az első fejlesztői naplót, ami több jelenetet is tartalmaz a játékból, valamint Stephen Hood fejlesztő, Paul Jeal producer és Anthony Davidson, tesztpilóta is mesél a készülő alkotásról.

  Az F1 2011 a tervek szerint szeptember 24-én kerül a boltokba, és a legtöbb platformra elérhető lesz, így PC mellett PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is. Később a kézikonzolokra is megjelenik majd. Az ígéretek szépek, és az előző részből kiindulva valószínűsíthetjük, hogy a Codemasters ezzel a játékkal sem nyúl majd mellé és egy újabb gyöngyszemmel gyarapíthatjuk gyűjteményünket.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

F1 2011

Platform:

Kiadó: Codemasters

Forgalmazó: BSC Kft.

Megjelenés:
2011. szeptember 24. PC
n/a: PS3, X360

Minimális rendszerigény: Intel Core2Duo 2,4 GHz/AMD Athlon X2 5400+, 2 GB RAM, GeForce 7800/Radeon X1800, 12,5 GB HDD

Ajánlott konfiguráció: DirectX 11-hez: Intel Core i5/AMD Phenom II x4, 4 GB RAM, GeForce GTX 460/Radeon HD 5850, Windows 7

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

U.R.H.
U.R.H. [4178]
Ez a kooperatív dolog jól hangzik.

Szerintem az első rész nagyon gyenge pontja a single player volt. A versenyzők közti erőelosztás baromira nem volt reális. Webber sokkal erősebb volt mint vettel és hasonló hülyeségek elég zavaróak voltak számomra. A karrier mód is elég gyenge volt szerintem. Nem változnak a versenyzők, a csapatok közt sincs vándorlás és erőviszony változás.

Szerintem azért ez így elég uncsi volt. 3-4 év alatt a karrieremben világbajnok lettem. Utána nem is folytattam, mert kb. minden futamon győztem. Amit igazán élveztem az a saját magamnak kreált egyéni bajnokság volt, amin Schumacherként lettem bajnok, ráadásul ezt a legnehezebb fokozaton. (Leszámítva az automata váltót és a megfelelő ív vonalat :-P ) Ráadásul csak 5 pont előnnyel nyertem
meg a bajnokságot.


Mindenesetre várom ezt az f1 2011-et is egy bajnokság erejéig mindenféleképpen fogom pörgetni, hogy behúzzam Schuminak a 9. vb címet is. :-D
balays82
balays82 [14276]
Remélem, ők tudják jó. Jobban belegondolva tényleg nem lehet egyszerű belerakni a játékba, mert ki kell találni, mikor jöjjön be (ami ugye egy igazi futamon is mérlegelés kérdése), meddig maradjon kint (amikor a sérült autó a valósággal ellentétben egy pillanat alatt lekapható a pályáról), meg még olyan problémák merülhetnek fel, amelyek talán eszünkbe sem jutnak.

Az az egy biztos, hogy a Codemasters minden téren törekszik az F1 2010 továbbfejlesztésére, amivel én egyébként a mai napig nagyon jól elvagyok.
Nayrobi
Nayrobi [2883]
Azt hiszem az Eurogameres preview cikkben olvastam, hogy lesz SC.
balays82
balays82 [14276]
Lesz Safety Car? Ezt tőled hallom először. A Codemasters részéről inkább csak a ködösítés megy ezzel kapcsolatban, meg azt mondják, hogy próbálkoznak vele, de nagyon nehéz leprogramozni. Kíváncsi leszek, mi lesz végül ezzel.
Nayrobi
Nayrobi [2883]
Egy jobb fizika ráférne a progira, bár nekem az első résszel se volt bajom különösebben. Na meg a cikkből kimaradt, de lesz Safety Car is ha minden igaz. :)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (6 db)