Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Végleg összeveszhetett a Rockstar és az L.A. Noire csapat

A pletykák szerint a Rockstar nem foglalkozik tovább az ausztrál fejlesztőcsapattal.

2011.07.05. 11:23 | szerző: Retee | kategória: Játék

Óriási sikert ért el az ausztrál Bondi által fejlesztett és a Rockstar által kiadott L.A. Noire, azonban könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó közös munkája a két csapatnak. A hírek ugyanis arról szólnak, hogy a két cég között rendkívüli mértékben megromlott a viszony, amely leginkább abból fakad, hogy a Bondi főnöke szerint az ő ötletük és munkájuk vitte el a prímet, a Rockstar pedig túl sokszor szólt bele a koncepcióba és egy időben be is akarta olvasztani a csapatot. Ezzel szemben több egykori Bondi alkalmazott azt nyilatkozta, hogy a kiadó nélkül sehol sem lennének, mivel az amerikai vállalat óriási pénzekkel támogatta a fejlesztést, ráadásul kiváló marketingmunkát végeztek, az L.A. Noire pedig csak így lehetett sikeres. A beszámolók szerint viszont a felek között már a 2010-es E3 alatt is komoly problémák voltak, ám csak mostanra jutottak el oda, hogy a Rockstar közölte, nem hajlandó kiadni következő játékukat és a jövőben megszakítják az együttműködést az ausztrál csapattal. Utóbbi főnöksége amúgy már korábban is bajba került, mikor több alkalmazott is azt állította, hogy embertelen körülmények uralkodnak a főhadiszállásukon, ahol a fejlesztők gyakran 110 órát dolgoztak egy héten. ■

L.A. Noire (PS3)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
L.A. Noire (PS3)

hozzászólások (8)

.:[Kain]:.
.:[Kain]:. 2011.07.05. 22:07
mi a probléma a beolvasztással? biztosabb munkahelyük, esetleg még nagyobb fizetésük is lenne, hol itt a gond? pénzért dolgoznak, nem szép szóért, amit a játékosoktól kapnak. tapasztalatot is szerezhetnének, ha a rockstaron belül más projectbe is beállítanák őket...
gamator
gamator 2011.07.06. 08:23
Nagy siker után közben/után széthuzás, összeveszés és végül szétválás.
Ez akár egy magyar történet is lehetne.
gregmerch
gregmerch 2011.07.06. 08:55
Alapvetően semmi gond nincs vele, és természetes, hogy az ember pénzért gürcöl, főleg ennyit. Igazából mi leszünk egy ilyen tehetséges fejlesztőcsapattal szegényebbek, hiszen ők együtt tudtak egy ekkora jóságot összehozni. Persze az egyes szereplők szintjére lebontva nyilván előnyös XY-nak, hogy a jóval nagyobb és nevesebb Rockstar Games tagja lehet, és ez az illető/k karrierje szempontjából is szerencsés lenne. Lehet, hogy a Team Bondi ettől függetlenül tovább muzsikálna, de az - mint ahogy azt már mondtam - nem ugyan az a Team Bondi lenne. Teljes beolvasztásról meg, ha jól tudom, nincs szó. Szóval mi, játékosok járunk - ismét - hosszú távon rosszul.
gregmerch
gregmerch 2011.07.06. 08:58
Akár, de ez egy teljesen nemzetközi történet. Gondolj csak a kiszillió egyszámos bandára bárhol a világon. Annyi csak a különbség, hogy egy jó dalból az ükunokád is vígan megélhet a jogdíjak miatt, de egy jó játék sikere - és anyagi hozama - hamarabb lecseng.
Retee
Retee 2011.07.06. 13:03
Nagyobb és normálisabb? Szerinted az EA, vagy az IW-t kivéreztető Activision nagyobb szabadságot adna egy fejlesztőcsapatnak, mint a Rockstar? Szerintem ez azért nem olyan biztos.
ajánlott olvasnivaló