Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mobil

Samsung Galaxy Note: okostelefon óriási kijelzővel

5,3 hüvelykes HD Super AMOLED képernyővel érkezik az új készülék.

2011.09.05. 17:30 | szerző: Dino | kategória: Mobil

A Samsung egy újabb okostelefon modellel bővíti Galaxy termékcsaládját, mégpedig a Galaxy Note-tal. A mobiltelefonok piacán ez jelenleg a legnagyobb kijelzőjű készülék: 5,3 hüvelykes (közel 13,5 cm) átlójú érintőképernyő kerül rá. A HD (egész pontosan 800*1280 pixel) felbontású kijelző természetesen a Samsung korábbi csúcsmodelljeiben megtalálható Super AMOLED panel, amely csodás képet biztosít. Ujjunk mellett pedig az S Pen segítségével is vezérelhető lesz, azaz egy speciális toll is használható adatbevitelre. (Visszatérünk a PDA-k korának stylusához? Mondjuk tény, hogy pontosabb egy ilyennel a képernyőt bökdösni, mint ujjbegyünkkel.) Az S Pen használatát a fejlesztők az alapszoftverekbe is erősen integrálják, hogy minél kényelmesebben kezelhető legyen a Galaxy Note - jegyzetelés mellett akár rajzolásra, grafikai munkákra is alkalmas lesz. Emellett tervezik az S Pen fejlesztői készletének kiadását is, hogy mások is készíthessenek ezt használó alkalmazásokat.
A Galaxy Note-on néhány egyedi alkalmazás is érkezik majd. Ilyen például az S Planner napirendtervező, amely kihasználja a nagyméretű kijelzőt napunk és teendőink szervezéséhez, valamint az S Memo multimédiás program, amelyet képek, hangfelvételek, gépelt és kézírásos jegyzetek és rajzok rögzítésére.
A Samsung Galaxy Note lelke egy 1,4 GHz-es kétmagos processzor, rádiós egysége pedig HSPA+ és LTE hálózatokkal is kompatibilis, így a ma elérhető legnagyobb sebességű mobilhálózatokra is csatlakozhatunk segítségével. Az új okostelefon várhatóan október végétől lesz megvásárolható Magyarországon. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló