25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Rage - az Auto-Balancer okozza a gondokat

Legalábbis ezt állítja az Nvidia.

Írta: GeryG 19 hozzászólás

Két napja jelent meg a Rage, mellyel az id Software bemutatta legújabb grafikus motorját, az id Tech 5-t. A siker viszont egyelőre várat magára, ugyanis a PC-s játékkal rengeteg gond van, ami nagyon megosztja a játékosokat. A textúrák beugrálnak a képbe, a teljesítmény ingadozó, ráadásul a játék hajlamos hibaüzenettel leállni, ezzel is megkeserítve a felhasználó életét. Az AMD már tegnap kiadta a maga speciális videokártya meghajtóját, mellyel jelentősen javul a Radeon kártyákon a Rage FPS száma, az Nvidia viszont egyelőre csak teszteket végez. Ezen tesztek alapján pedig ma kijelentette, hogy a gondok többségét az id Tech 5 azon tulajdonsága okozza, miszerint a motor saját maga méri fel a számítógép erőforrásait és automatikusan azokhoz igazítja a grafikai beállításokat. Ezzel pedig egy az egyben kiveszi a felhasználó keze alól a részletes beállítási lehetőségeket. A motort úgy írták, hogy az a lehetőségekhez mérten mindig 60 FPS-t produkáljon, ám ennek a textúrák minősége látja kárát. Az Nvidia részéről Andrew Burnes nyilatkozott, mely során elmondta, hogy az általuk végzett tesztek alapján kijelenthető: az Auto-Balancer akkor sem tölti be a magas felbontású textúrákat, ha erre egyébként megfelelő erőforrással rendelkezik. Emellett kiemelte, hogy a Rage ettől függetlenül csodálatos játék és reményét fejezte ki, hogy az id Software mihamarabb kijavítja a motor hibáit, hogy minden játékos megcsodálhassa a Rage-t annak valódi pompájában.

Kattints, ha érdekesnek találtad a cikket!

Rage

Platform:

Fejlesztő: id Software

Kiadó: Bethesda Softworks

Forgalmazó: Cenega Hungary

Megjelenés:
2011. október 7. PC
n/a: PS3, X360

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

rootshaper
rootshaper [1614]
nyugi, már csinálják a peccset... when it's done, természetesen :D
Peace
Peace [27885]
Bizony, méghozzá elég gyakran. Én most már nem merem elindítani. :-| A cfg fájl létrehozása után annyira gyönyörűen futott, nagyon örültem a fejemnek, aztán random visszatért a textúratöltős, akadozós téma. :-( Pedig nem nyúltam semmihez.
ufodani
ufodani [17698]
Merszi boku :-)
rootshaper
rootshaper [1614]
másokat is, ahogy én láttam, legtöbbüknek ATI kártyája van.
nálam most kivételesen hibátlanul megy, pedig mikor valami bugzik, az nálam mindig kijön :/
GeryG
GeryG [2292]
Egy kérdés:
Csak engem keserít azzal, hogy a loading screeneknél random elszáll hibaüzenettel?

Pl. a Sewerbe még egyszer nem sikerült letolnom a képem, mert mindig elszáll... dühít, és nem tudom, miért csinálja. :(
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (19 db)