Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

A Warner Bros. ismét rekordot döntött

Mégsem haldoklanak a mozik...

2012.01.12. 20:16 | szerző: Retee | kategória: Mozi

A Warner Bros. Pictures 2011-ben újabb rekordot állított fel. Ez a filmstúdió az első, amely három egymást követő évben is összesen több mint 4 milliárd dollár bevétellel büszkélkedhet. A csillagászati összeg az észak-amerikai és a világ mozijaiban együtt jött össze. A stúdió filmjeire csak az Egyesült Államokban 1,83 milliárd dollárért vettek jegyet: ez már a 11. egymást követő év, amikor a Warner Bros. egymilliárd dollár fölötti amerikai bevételt ünnepelhetett. Még egy rekord: más stúdiónak még sosem sikerült három egymást követő évben 1,8 milliárd dollár fölé kerülni az amerikai bevételi listán. A Warner nemzetközi forgalmazást felügyelő részlege eddig 14 alkalommal tudott több mint 1 milliárd dollár hozni az anyavállalatnak, ebből négyszer (beleértve 2011-t) a 2 milliárdot is meghaladta a bevétel. A tavalyi 2,87 milliárd dolláros év egyebek között az európai pénztári eredmények bajnokává is tette a WB-t.
A Harry Potter-saga befejező filmje az egész világon összesen több mint 1,33 milliárd dollár jegybevételt hozott, és ezzel a tavalyi év legsikeresebb és minden idők harmadik legsikeresebb filmje az összesített világranglistán. De a stúdió számtalan más nagy filmet juttatott még a mozikba. Köztük volt a Másnaposok 2. része (586 millió dollár bevétel), a Förtelmes főnökök (215 millió dollár), a Végső állomás 5. (164 millió dollár), az Őrült, dilis, szerelem. (148 millió dollár) és a Fertőzés (141 millió dollár). A sor természetesen nem ért véget: nemrégen mutatták be a stúdió következő megasikerét, a Sherlock Holmes 2. – Árnyjátékot, melyben Robert Downey Jr. és Jude Law ravaszul egyesíti a kosztümös gengszterfilmet a vígjátékkal: Guy Ritchie rendezésére eddig 286 millió dollárért vettek jegyet az egész világon, de számos nagy mozis országban még hátra van a bemutató. A stúdió vezetői úgy kalkulálnak, hogy a 2012-es év sem lesz rosszabb az előzőnél, sőt, könnyen lehet, hogy új rekord születik majd. Hiszen idén mutatják be A titánok haragját, Tim Burton új filmjét a Dark Shadows-t (munkacím), a Tom Cruise, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Alec Baldwin főszereplésével készült Rock of Agest (minkacím), és 2012 nagy favoritját, A sötét lovag – Felemelkedést, melyben Cristopher Nolan lezárja saját Batman-trilógiáját. ■

Forrás: IC Press

hozzászólások (4)

Dilikutya
Dilikutya 2012.01.13. 13:21
Persze mindez nem jöhetett volna össze a magyarországi premierek elhalasztása nélkül. Mennyit jelent, hogy ezentúl már nem tőlünk mennek ki az első cirill betűs kamerás ripek!
Balanses
Balanses 2012.01.13. 14:26
Ezekben a bevételekben egyébként benne van már a filmmel járó költségek, vagy azok még levonódnak belőle?
gamator
gamator 2012.01.13. 15:16
Szerintem nincs. De ha le vonják őket, mindig elég nagy számok maradnak.
Egyébként meg ennyit a torrentezés miatti hisztiről.
gamator
gamator 2012.01.13. 15:17
Szerintem nincs. De ha le vonják őket, mindig elég nagy számok maradnak.
Egyébként meg ennyit a torrentezés miatti hisztiről.
ajánlott olvasnivaló