25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Hogyan készült a Nadirim Del'Hanak karaktere?

Felgyorsított video a rajzolás folyamatáról.

Írta: Dino 7 hozzászólás

Egy érdekes, felgyorsított videóban mutatja be a Twisted Tribe, hogy egyik grafikusuk, Havancsák Gyula hogyan készítette el a Nadirimben szereplő Del'Hanak karaktert. Az Óramű őrzője címet viselő harci gépet Kempelen generális készítette, karjai óriási pengékben végződtek - most Kempelen sírjában található meg, élettelenül... vagy mégse annyira élettelenül? A Nadirim világában erre is fény derülhet.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Nadirim

Platform:

Fejlesztő: Digital Reality

Kiadó: Twisted Tribe

Megjelenés: 2011. november 7.

Minimális rendszerigény: Böngészőben játszható MMO

» Tovább a játék adatlapjára

Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

stero
stero [770]
Nem kell évekig csinálni. Persze nem hátrány. A videóban látható rajz természetesen nem egy 5 hónapos autodidakta tréning gyümölcse.
SwitcX88
SwitcX88 [621]
Amit leírtál ennyire egyszerűen, az több év kemény munka gyümölcse :-D

Egyébként Havancsák több műve is marha jó. Egyik kedvencem a Memory Garden: Carnage Carnival borítója.

Ilyen speed painting több is kikerült a Nadirimtól, az egyik kedvencem a Cossacks-re emlékeztető épület.
http://www.youtube.com/watch?v=a_Z_Os51HWc&feature=player_embedded
stero
stero [770]
Fejből tényleg nehéz rajzolni ilyesmit. Nekem van digi táblám szoktam rajzolni ps-ban .. de másolni akármit, nagyon egyszerű. Aztán ha már sokat másoltál elkezdesz magadtól is random alakzatokat, figurákat rajzolni és rájössz, hogy nem olyan vészes. Szépen sorjában, először a vázat gyakorlod (emberi alakok arányai stb) aztán elhelyezed a térben (erre még progi is van, nem is kell hozzá nagy térlátás), kidolgozod a végtagjaikat, ezt meg lehet tanulni pár nap alatt tökéletesen, és jé .. tudsz embert rajzolni, innentől kezdve már csak a fény kiindulópontját és élességét kell magadban meghatároznod, hogy melyek legyenek az árnyékos részek. Ha le tudsz rajzolni egy embert akkor le tudsz rajzolni akármit. Ha mégsem akkor fogsz egy képet és megnézed egy általad lerajzolni kívánt állat, tárgy, lény anatómiáját. Valóban nem olyan bonyolult és könnyűnek is tűnik, viszont ilyen alapok nélkül lehetetlenség elkészíteni egy fele ilyen jót is.
rootshaper
rootshaper [1614]
annyira konnyunek tunik, aztan nekiallsz te is nagy egoval es ilyen palcikaembereknel nem jutsz tovabb :D
sipec
sipec [19623]
"aliens" :D
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (7 db)