Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Zynga With Friends és Farmville 2

A közösségi játék óriás bemutatta új rendszerét. Meg egyebeket.

2012.06.28. 10:44 | szerző: rootshaper | kategória: Játék

Mindenki, aki csak egy picit is használt Facebookot az utóbbi időkben, találkozhatott a Zynga nevével, hiszen mindenkinek van olyan ismerőse, aki mindenféle traktor üzemanyagokat, vagy szögeket és deszkákat koldul gyanútlan ismerőseiktől. Ha másképp nem, hát így mindenki megismerhette már a Facebook jelenségen belül a Farmville és a Zynga jelenséget. Ennek viszont talán most vége szakad, hiszen a cég egy saját fejlesztésű közös arénát kíván létrehozni játékainak.
Szerencsére nem csak arról van szó, hogy létrehoznak egy Zyngabookot, vagy valami hasonlót, hanem sok olyan funkcióval is felruházzák a Zynga With Friends nevezetű közösségi oldalt, amivel Zuckerberg szörnyetege nem rendelkezik. Ilyen például a multiplayer lehetősége, de nem ám csak úgy, mint eddig, hanem szinkronban. Ez egy nagy előrelépés lesz a közösségi casual játékok szintjén, és reméljük, más fejlesztők is átveszik majd tőlük. A ZWF-en egyébként lehet majd külön profilod, lehet csetelni a haverokkal, és a portál az összes - akár mobilon, akár Facebookon játszott - aktivitásunkat összegyűjti majd egy nagy közösségbe.
A Farmville 2-ről is kiszivárgott némi információ: az első dolog, amit a játékosok észlelni fognak, hogy minden pajta, mező és állat 3D-ben jelenik majd meg. Igen, ez lesz a Zynga első, teljesen 3D-s böngészős játéka, hurrá! Tovább bővül még a közösségi funkciók tárháza és a craftolás is, azaz minden, amit a farmodon megtermelsz, más dolgokhoz jó a farmodon, akár egy igazi farmon. Vagy valami ilyesmi.
Ahogy már biztos ti is észrevehettétek, a Facebook játék-ipar - ha nevezhetjük így - egy hatalmas másolóüzemi futamnak tűnik, ahol az nyer, aki előbb áll elő valami újdonsággal a versenyzők között. A Zynga ebben mindig az élen járt és valljuk be, annyira nem lenne probléma, ha a többiek is átvennék a 3D megjelenítést és a szinkronban játszható multiplayer lehetőségét. ■

hozzászólások (2)

Zoo_Lee
Zoo_Lee 2012.06.30. 02:31
Kockázatos, de ésszerű lépés: ezzel megszüntetik a Facebooktól való függésüket, ráadásul a BigPoint is sikeresen futtatott így fel Ville-klónokat, tehát van esély a sikerre. Kíváncsian várom, mi lesz az eredmény.
rootshaper
rootshaper 2012.06.30. 14:03
szerintem is van erre kereslet, lásd OMGPop, meg amit te említettél. viszont nem vonul ki teljesen a Facebookról a Zynga, csak az ott zajló játékbeli aktivitást is összegzi majd a portálon. aztán a végén lehet már csak ott lehet majd játszani, de egyelőre ez így lesz.
ajánlott olvasnivaló