Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Az MGM szerezte meg a jogokat a Metro 2033 film elkészítésére

Hollywoodi filmadaptáció készül a játékból. Az pedig majd kiderül, hogy ettől boldogok leszünk-e.

2012.09.17. 15:15 | szerző: rootshaper | kategória: Mozi

A Hollywood Reporter tudta meg, hogy a Metro-Goldwyn-Mayer stílusosan a nevéhez illő filmadaptációhoz szóló jogokat szerzett meg, mégpedig a Metro 2033 film elkészítéséhez. Jogosan feltételezhetjük tehát, hogy a film a játék nyomdokaiba fog lépni és nem a filozófiára fog koncentrálni, hanem sokkal inkább az akcióra.
A forgatókönyvet F. Scott Frazier fogja írni, a producer szerepét pedig az a Mark John vállalta el, aki hasonló szerepet töltött be a Narnia és a Jó reggelt Vietnam megalkotásában. Ha valaki esetleg nem tudná, a Metro 2033 eredetileg regény formájában került a boltokba, melyet Dmitry Glukhovsky írt és a moszkvai metró szövevényes vonalain játszódik, ahol egy poszt-apokaliptikus történet bontakozik ki. Minden állomás egy kisebb városnak ad otthont és természetesen az atomháborúból kifolyólag elszaporodó mutánsok is gondot okoznak a lakóknak, ugyanúgy mint a többi lakó is egymásra nézve.
A játéknak is készül természetesen folytatása, mely az eredeti felállás szerint Metro 2034 lett volna, azonban ez módosult Metro: Last Light-ra, így nem a könyv történetét viszik tovább majd benne. A film megjelenéséről még nagyon korai lenne beszélni, de a játék folytatása már közeleg, ugyanis a jövő év első negyedében kellene, hogy megjelenjen PC-re, 360-ra és PS3-ra is. ■

hozzászólások (3)

Drukala
Drukala 2012.09.17. 15:46
Azon kevés ember közé tartozom akinek nem jött be különösebben a játék, végig úgy éreztem hogy filmnek jobb lett volna. Most majd kiderül...
szabolint
szabolint 2012.09.17. 15:48
Nekem nagyon tetszett a játék, most a könyv beszerzésén dolgozok, így ha lesz film akkor azt is biztos megnézem :D
RUSSIANBOY
RUSSIANBOY 2012.09.22. 23:02
Általában ha film készül egy játékrol az nem szokott különösebb siker lenni mert valami hiányzik belőle vagy nem minden ugy történik ahogy a néző - aki nem mellesleg játékos is ha játszott a játékkal - elvárná.
Gondolok itt a Max Payne és a Hitman filmadaptációkra amelyek szerintem korántsem voltak akkora durranások mint játékban.
Legalábbis a Max Payne filmtől sokkal többet vártam semmi lassitos jelenet a játék viszont azzal lett mondhatni népszerű a sok más dolog mellett, a Hitman-rol meg nemtudok mit mondani mivel nem játszottam vele de filmben se tett - rám - nagy hatást.

Egy film sikere nagyon sok mindentől függ.Nem elég csak hogy jo rendező és szinészek legyenek, nem feltétlenül kell nagynevű szinészek akár kezdők is lehetne ha jó a sztori illetve a film kidolgozása-bemutatása-kameraállások és hasonlók.
Ezenkivül olyasmi sztori kell és a végkifejlet is olyasmi kell legyen mint a játékban persze némi eltéréssel hogy ne lehessen rá mondani azt hogy kiszámitható.

Egy film-játék játék-film adaptácionál a néző(játékos) ugyanazt várja el mint a játékban amivel játszott vagy a filmben amit látott mert bár teljesen más a kettő de más-más szemszögből lehet részese az ember.

A filmben ugye csak megnézhetjük hogy zajlanak az események mig a játékban mi magunk irányithatjuk a dolgokat de ezt a filmekbe is át lehet rakni csupán jo sztori és megjelenités kell hozzá hogy a néző(játékos) a filmben is ugy érezze mintha otthon irányitaná a karaktert a játékban.

A Max Payne film pl szerintem sokkal nagyobb siker lett volna hogyha az átvezető videokban illetve maga a játék karaktere lett volna a főszereplője mivel volt egy arc amelyet a játékos megszokott valamint a mély hangja is ezáltal már lett volna benne egy nagy pozitivum.

A Stalker-ről is láthattunk anno egy - talán rajongók által készitett - előzetest és bár abban nem kell hasonlitson a karakter de pl a detektor és a riadóhang ugyanaz volt mint a játékban ez már nagy pozitivum mivel a játékos még jobban hitelesnek érzi az alakitást noha csak egy rohadt detektor-riadó hang de mégis megdobja a sikerét mert a játékbol ez az elem átment a filmbe is.
ajánlott olvasnivaló