25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Bulvár

Szabadlábra helyezték a cseh fejlesztőket

Fejenként 5000 euró óvadék ellenében elengedték a kémkedéssel vádolt cseh játékfejlesztőket.

Írta: Lacko 2 hozzászólás

Hosszú raboskodás utána a görög hatóságok ma reggel fejenként 5000 euró óvadék ellenében elengedték Ivan Buchtat és Martin Pezlart, akik a cseh Bohemia Interactive játékfejlesztő cég alkalmazottjai. Mindkettejüket kémkedéssel vádolták meg a görög hatóságok, amit a két fejlesztő végig tagadott és állították, hogy nyaralni mentek arra a görög szigetre, melyen az ArmA III nevű játékuk fog játszódni. A két cseh fiatalember 128 napot (egy jó fejlesztő csak kettő hatványa napot ül börtönben!) töltött görög fogságban, nem túl kényelmes körülmények között. Nem tisztünk igazságot szolgáltatni, de annak azért szívből örülünk, hogy a bohémiás fiúk hazatérhetnek a Cseh Köztársaságba családjukhoz és talán hamarosan a munkájukhoz is, ami elősegítheti, hogy még idén megjelenjen a tavalyra beígért ArmA III.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Lacko

Lacko
Még ZX Spectrumon kezdte stratégiai játékokkal. Azóta megkedvelte a taktikai FPS-eket, a point'n'click kalandjátékokat, a gazdasági- és társadalomszimulátorokat. Örök Arma-játékos és tartalomfejlesztő.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Lacko
Lacko [11510]
Szerintem ez összefügg: frusztráltak a gazdaságuk miatt és ezért csukták le a cseheket.
konrad
konrad [13085]
Végre hogy kiengedték a "kémeket"!:-) Nevetségesek ezek a görögök, inkább a gazdaságukkal foglalkoznának, nem ezeket a szerencsétleneket basztatni!
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (2 db)