Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Szabadságra megy Perzsia hercege

Egy ideig biztosan nem készül új rész a külső nézetes ügyességi-akció játékból.

2013.01.30. 19:08 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Ubisoft vezetője, Yannis Mallat egy interjúban szögezte le, hogy a kiadó egy időre jégre tette a Prince of Persia sorozatot. A játék első része még 1989-ben jelent meg, amelyet több folytatás követett, majd 2003-ban, egy szintén sikeres feltámasztást követően immáron teljes 3D-ben született újjá a cím. Ezt a sorozatot már a Ubisoft készítette, és a mai napig öt epizódot élt meg.
"Egy márka menedzselése trükkös dolog. Rengeteg odafigyelésre van szükség. Hogy úgy mondjam, a Prince of Persia most szünetet kapott. De mondtuk ezt már más játékokra is korábban, aztán hirtelen felbukkant egy csapat, akik szerettek volna foglalkozni a játékkal. Nem aggódom a Prince of Persia rajongók miatt. Megtaláljuk a módját, hogy szórakoztassuk őket. A Prince of Persia a Ubisoft kínálatának részét képezi. Van, amikor időt kell adnunk egy-egy sikersorozatnak, hogy új erőre kapjon."

hozzászólások (4)

gregmerch
gregmerch 2013.01.31. 12:14
Nem jó hír :-(. Az is igaz ugyanakkor, hogy bármennyire zseniális is volt a sorozat minden egyes része (nekem a sokak szerint félresikerült PoP 3D is tetszett; talán egyedül csak a 2008-as cell shader grafikás PoP volt kicsit kakukk tojás), ez az idő homokja irányvonal kezdett kifújni. Annak örülök ezért, hogy erről már nem rángatnak le több bőrt (főleg, hogy moziban is elsütötték már).

A másik fele a dolognak az, hogy az Assassin's Creed szépen-lassan átvette az uralmat a stílusban, és ezért főleg arra koncentrálnak a készítők. A Tomb Riderre kiváncsi leszek, mit fog tudni újítani a minimum harmadik reboottal, és van még egy-két másik hasonló széria is (pl. Uncharted, bár ez erősen tps orientált a platforming felett; Darksiders - főleg a II), no és néhány "magányos farkas" cím is (Enslaved, stb.), amik életben tartják a stílust.

Mindent összevetve sajnálom a dolgot, mert ez az egyik legkedvesebb játékstílusom, de támogatom a dolgot, hogy ne fulladjon unalomba és egyhangúságba minden idők egyik legnagyobb ilyen jellegű sorozata. És persze rendületlenül várom a folytatást!
goodboy007
goodboy007 2013.01.31. 12:59
Szép megfogalmazása annak, hogy nem akarnak házon belüli konkurenciát maguknak.
gregmerch
gregmerch 2013.01.31. 13:00
Sajnos ez is benne van :-(...
gregmerch
gregmerch 2013.01.31. 13:14
Azért is kár érte, mert a készítők nagyon durván feccöltek bele energiát abba, hogy minden platformra annak tulajdonságaihoz és technikai adottságaihoz mérten más változatot készítsenek el. A The Forgotten Sandsből pl. 4 különböző verzió készült: egy a vezető gépekre (Pc, PS3, XB360), egy Wii-re (ez a "Motion" alcímet kapta, legalábbis a verzió), egy PSP-re (ez volt a 2.5D) és egy DS-re (a "Touch" változat). Mindegyiknek saját sztorija, szereplői és játékmenete volt, ami marha jól használta ki az adott platform lehetőségeit. Számomra ez az odafigyelés iskolapéldája annak, hogy hogyan is kell(ene) egy programot átültetni a különböző platformokra, és nem csupán egyszerűen átírni a scriptet, és minden mást hagyni a fenébe. (Lsd. a sok-sok konzolosított Pc játék esetében, amik gyakorlatilag semmiféle változáson nem mentek át, csak felkerültek egy Windows kompatibilis lemezre.)
ajánlott olvasnivaló