Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Leépítések az IO Interactive-nál

Közel a csapat felének kell új kenyéradót keresnie, miközben egyes hírek szerint a stúdió már a következő Hitman epizódon dolgozik. Kinevezték az új vezért is.

2013.06.18. 17:42 | szerző: GeryG | kategória: Üzleti

Felemás hírek érkeztek a koppenhágai székhelyű IO Interactive háza tájáról. A tizenöt éves múltra visszatekintő stúdió a Hitman sorozattal vált ismertté, gyakorlatilag a 47-es ügynök kalandjain kívül mindössze négy másik játékok készítettek (Freedom Fighters, Kane & Lynch 1-2 és Mini Ninjas). A jelek szerint azonban hiába a tavaly ősszel megjelent Hitman: Absolution egyöntetű sikere, a stúdió jelentős változtatásokat él át a napokban. A fejlesztők közel felétől megválnak, míg a cég irányítását Hannes Seifert veszi át.
"Komoly változtatások zajlanak az IO Interactive-nál, ahogy igazodunk a változó és új kihívásokkal kecsegtető piachoz. A stúdió vezetését Hannes Seifert veszi át, aki három éve dolgozik produkciós igazgatóként. Új jövőképpel tekintünk a Hitman szériára, már folynak egy új AAA kategóriás Hitman játék fejlesztésének előkészületei. Sajnos nehéz döntéseket kellett hoznunk, leállítottunk minden futó projektet, és lecsökkentettük a dolgozók létszámát, amely az alkalmazottak csaknem a felét érinti, hogy teljesíteni tudjuk napjaink piacának kihívásait. Minden érintettnek nagyon hálásak vagyunk az eddigi munkájáért, és mindent megteszünk, hogy az esetleges csoporton belüli megüresedett pozíciókba be tudjuk juttatni őket. Emellett már felvettük a kapcsolatot más cégekkel a kiszervezési lehetőségek végett. Sok sikert kívánunk a további karrierjükhöz."
A hivatalos közleményből tehát a következőkre derült fény: a stúdiónál átszervezések vannak, új vezetőt neveztek ki, az elbocsátottaknak pedig igyekeznek segíteni az elhelyezkedésben, lehetőség szerint a Square Enix berkein belül. És nem mellesleg már készül az új Hitman játék. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló