Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Egyetemisták ismerkedhetnek a PlayStation 4-gyel

A PlayStation First program keretein belül kapják meg a résztvevő egyetemek az ősszel érkező konzol fejlesztői csomagját.

2013.07.10. 21:24 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a PlayStation First programon belül a PlayStation Vita fejlesztői programban résztvevő egyetemek hozzáférést nyernek a PlayStation 4 fejlesztői csomagjához. A PlayStation First a SCE és SCE Worldwide Studios felsőoktatási fejlesztői- és partnerprogramja, amelyet a PlayStation platformok folyamatos innovációja érdekében hoztak létre. Az élvonalbeli videojáték-technológiát és játékfejlesztést oktató egyetemekkel megkötött megállapodás a következő generáció professzionális fejlesztőinek felkarolásával az SCE általános céljához, az Indie fejlesztők támogatásához és stúdiók létrehozásához járul hozzá. A PlayStation First olyan egyetemeket szeretne bevonni a fejlesztői programjába, amelyeknek az Academic Dev Kit program a profiljukhoz tartozik és érdeklődnek a PS Vita játékfejlesztés iránt. A PS Vita rendszer az, amely a legjobban kapcsolódik a PS4-hez és amelynek ismerete kiemelkedő jelentőséggel bír a PlayStation platformok innovációjában. A fiatal fejlesztőknek szánt program lehetőséget ad a diákoknak arra, hogy versenyképes készségekre és ismeretekre tegyenek szert a PlayStation platformjairól azáltal, hogy hozzáférést biztosít a legmodernebb professzionális eszközökhöz a PlayStation First résztvevőinek.
"A PlayStation a kezdetek óta kiemelt hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra és az újabb generációk képzésére. Számunkra természetes az, hogy hozzáférést biztosítunk a legújabb dev kitekhez." - emelte ki Paul Holman, a SCEE R&D alelnöke, aki hozzátette, hogy ez a tapasztalat nem csupán a diákoknak, hanem azoknak a játékstúdióknak is értékes, amelyek a későbbiekben foglalkoztatják ezeket a hallgatókat. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló