Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Januárban jön a Banished

A középkori SimCity fejlesztése jól halad, így hamarosan megjelenhet.

2013.12.18. 14:06 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Bizonyára meg fogja találni a maga rajongói táborát a független Shining Rock Software játéka, a Banished. A középkori városépítő játékok egykoron szebb napokat éltek, hiszen olyan szériák indultak a témában, mint a Cultures, a Settlers vagy a Stronghold, ám mára ezek vagy eltűntek vagy régi fényük kopott meg. A Banished viszont bőven megérdemli a figyelmet, mivel ötletes megoldásokra épül, fejlesztését pedig három éve lényegében egyetlen ember, Luke Hodorowicz végzi. Ő pedig lassan végez a munkával, így jó eséllyel tartani tudja a jövő januári premierdátumot. "Szeretném a játékot a lehető leghamarabb kiadni. A fejlesztés java már befejeződött. Elsőre a januárt céloznám meg, de ez nagyban függ az utolsó tesztektől. Nagyon hosszú azoknak a dolgoknak a listája, amelyek kimaradtak, hogy belátható időn belül elkészülhessen a játék. Ezeket később mindenképpen pótolnám. Amíg ezen ügyködöm, mindent észrevételt és véleményt el fogok olvasni a játékról és mérlegelni fogom őket. Ugyanakkor más játékokhoz és technológiákhoz is vannak ötleteim, amiket szívesen megvalósítanék, így új prototípusokon fogok kísérletezni, hogy egy kicsit szüneteltessem a Banished fejlesztését, mielőtt tovább bővíteném azt." - válaszolta rajongói kérdésekre a fejlesztő. A Banished lényege nem a más játékokban már megszokott hadseregépítés és a többi nép leigázása. Itt minden a nyersanyagok és erőforrások előállítására épül, hiszen ha nem termelünk nyáron elegendő élelmet, télen könnyen éhen halhat a városunk lakossága. Ennek ellenére a fejlesztő nem zárja ki, hogy később a harc is megjelenik a játékban, így azzal együtt olyan épületek, mint a barakkok, kastélyok és fegyverkovácsok is felbukkanhatnak. ■

Banished
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Banished

hozzászólások (2)

Baracklekvár
Baracklekvár 2013.12.19. 12:04
Itt az ideje a megjelenésnek... Kénytelen voltam már ráfanyalodni az ős Settlers4-re, mert azóta nem jelent meg hasonló(an jó) játék.
GeryG
GeryG 2013.12.19. 12:15
Igen, ez valóban ígéretesnek tűnik, remélhetőleg hangulat terén is elegendőt lesz képes nyújtani. Mindenesetre le a kalappal a srác előtt, nem kis meló egy ilyen játékot a 0-ról egyedül elkészíteni. Itt tényleg mindent ő csinált a motortól kezdve a modelleken át mindent.
ajánlott olvasnivaló