Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Metal Gear Rising: Revengeance gépigény

Komoly vasra lesz szükség a maximális részletességhez vagy csak egy újabb eltúlzott gépigény?

2013.12.19. 13:25 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Lassan már meg sem lepődünk, ha egy-egy új PC-s játék elképesztő gépigénnyel jelentkezik. A legtöbben ezt az új konzolgeneráció hozadékának vélik, de az sem kizárt, hogy lassan valóban elérünk a mostani hardverek teljesítőképességének határaihoz. Utóbbi esetben a következő két év ismét a hardverpiac felbolydulását hozhatja, hiszen mind a videokártyák, mind a processzorok terén az utóbbi években némi fejlődésbeli lassulás volt megfigyelhető.
A legújabb felhőkarcoló méretű elvárásokkal rendelkező videojáték a Platinum Games berkeiben készülő Metal Gear Rising: Revengeance, amelynek futtatásához a következő elvárásoknak kell megfelelni (hivatalosan):
Minimum gépigény:

  • Processzor: Intel Core i5 2400
  • Memória: 2 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTS 450
  • Merevlemez: 25 GB

Ajánlott gépigény:

  • Processzor: Intel Core i7 3770
  • Memória: 4 GB
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 650
  • Merevlemez: 25 GB

Az elmúlt időszakban több ehhez hasonló leírással találkozhattunk, amelyekről nem egyszer kiderült, hogy nem is a hivatalos elvárásokat tükrözik vagy egész egyszerűen a játék megjelenése után derült ki, hogy a leírtaknál jóval gyengébb masinákon is gond nélkül futott a játék. Ugyanakkor az is lehet, hogy a fenti adatok csak első ránézésre tűnnek nagyon magasnak. Ma már a legtöbb játék hasonló tárhely-igénnyel rendelkezik, ahogyan a 4 GB rendszermemória is megtalálható a legtöbb PC-ben. Az Nvidia GeForce 450 sem egy mai darab, sőt, a 650 sem a legújabb generáció képviselője. Más kérdés, hogy az áruk még mindig meghaladhatja az átlag játékos pénztárcájának kereteit.
A Metal Gear Rising: Revengeance PC-s változata a legfrissebb hírek szerint január 9-én jelenik meg a Steam áruházában. ■

Metal Gear Rising: Revengeance
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Metal Gear Rising: Revengeance

hozzászólások (4)

GustyX
GustyX 2013.12.19. 13:43
Mindez egy fix 30FPS-hez:D:D:D
Az ajánlott esetében a proci és VGA nem igazán állnak barátságban. Mintha 1000cm3 motor egy Ferrari kasztniban.
VodevilX
VodevilX 2013.12.19. 18:08
Érdekes az egész... Nemhogy a Cod, a BF4 sem igazán használja ki a 64bitnek köszönhetően megnövekedett memóriát. Azt meg aligha hiszem hogy a játékos társadalom nagy százalékban nyomulna 1920x feletti felbontásban, több monitorral. Egyértelműen csak indok, hogy kevesebbet kelljen foglalkozni az optimalizálás részével.
Viszont ha tényleg ez fog beállni, meg komolyan gondolja a hardver ipar is, hogy a 4k a jövő, akkor nekem tökéletes lesz egy erős középkategóriás vga az elkövetkező szériából a jól bevált 1920x1080amhoz.
Attak
Attak 2013.12.20. 00:10
Egyetértek veletek.
Gondolom,nem ez az első olyan motor,ami kihasználja a több magos procikat,és mivel a 2 már több az egynél,új konzolgeneráció ide vagy oda,nem értem ennek az elvárásnak a létjogosultságát...új trend lesz,hogy az újabb játékok futtatásához elsősorban erős proci fog kelleni?:-/
VodevilX
VodevilX 2014.12.30. 12:25
Most toltam végig, i5 2500k@4,5 + 560Ti és tökéletesen ment maxon, 2X MSAA-val 8 helyett... Példás portolás, szóval nem értem, miért beszéltek mellé...
ajánlott olvasnivaló