Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Project CARS Project CARS

Project CARS - a játék nem játék

Rene Rast, profi autóversenyző már bőszen készül a Le Mans 24 órás versenyre, nem is akárhogyan: a Project CARS szimulátoron.

2014.06.03. 15:56 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Évtizedes vita, hogy a videojátékok hasznosak vagy épp károsak. A Project CARS most az előbbi nézetet erősítheti, ugyanis nem másra használja egy profi autóversenyző, mint felkészülni a világ egyik legnehezebb, legmegterhelőbb versenyére. Rene Rast a játékot is segítségül hívta a Le Mans 24 órás versenyre való felkészülése során. A szimulátoron ismerkedett a híres Circuit de la Sarthe kanyarjaival, amelyről egy rövid videót is készítettek. Rast és csapattársa egy Oreca 03 LMP2-vel fogja róni a köröket, így a szimulátoron is egy ilyen virtuális volánja mögé ült be. A játékban található valósághű vezetési rendszernek és fizikának köszönhetően a valódi futamok köridejéhez hasonló köröket tudott futni a szimulátoron is.
"Tegnap a legjobb időm a valódi pályán 3.40.170 volt, majd egy nappal később ugyanazzal az autóval a Project Carsban 3.40.110-et mentem. Számomra ez az egyik legjobb felkészülés a 24 órás versenyre, hiszen a szimulátor majdnem ugyanolyan, mint a valódi LMP2-es." - nyilatkozta Rast.
A Project CARS a tervek szerint idén novemberben jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Wii U-ra, valamint Steam OS-re. ■

Project CARS
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Project CARS

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló