Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Készül a The Settlers - Kingdoms of Anteria

Újabb fejezettel bővül a telepesek története, amely a jelek szerint egy picit mélyebbre evez a fantasy világba.

2014.06.24. 09:45 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Ha nem számoljuk a 2012 decemberében elrajtolt The Settlers Online-t (a széria egyetlen böngészőben futó, ingyenes részét), akkor a telepesek utoljára 2010 tavaszán örvendeztették meg rajongóikat a The Settlers 7: Paths to a Kingdommal. A játék visszatért a régi mederbe, de sok érdekes és hasznos újítás is került bele, ám a Ubisoft erőltetett másolásvédelmével rendre meggyűlt a játékosok baja, így végül nem érhetett el akkora sikert, amekkorát talán érdemelt volna.
Csak remélni tudjuk, hogy a kiadó és a fejlesztő Blue Byte csapata tanult a korábbi hibákból és a frissen bejelentett The Settlers - Kingdoms of Anteria esetében már nem kell efféle bakiktól tartanunk. A játékról egyelőre nem árultak el túl sokat, de azt igen, hogy még idén megjelenik. A bejelentés mellé egy trailer is társult, amely ugyan játékmenetet nem mutat, ám arra lehet belőle következtetni, hogy ismét jelentős újításokra kerül sor, hiszen korábban egyáltalán nem voltak jellemzőek a szériára a szörnyek, küklopszok és hasonló lények, a videón viszont pont ilyenekkel harcolnak a telepesek. Ebből arra lehet következtetni, hogy az új rész egy picit közelebb kerül a fantasy témához, mint elődei.
"Új irányból közelítjük meg a szériát, így a The Settlers - Kingdoms of Anteria sok új élményt és felfedezni valót kínál majd a játékosoknak. Minden kétséget kizáróan ez az eddigi legtöbb újítást tartalmazó Settlers játék, amit készítettünk." - nyilatkozta Christopher Schmitz, a fejlesztés vezetője.
A fejlesztők egyelőre ennyi információval láttak csak el bennünket, de ígéretük szerint hamarosan részletesebben is bemutatják a játékot. ■

Champions of Anteria
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Champions of Anteria

hozzászólások (4)

Morello
Morello 2014.06.24. 15:23
Szörnyek, küklopszok, ne már... Nekem valahogy ez annyira nem illik a Settlers világába. Oké, én értem hogy valamit újítani, frissíteni akarnak, de nekem ez nagyon stílusidegen :(
GeryG
GeryG 2014.06.24. 15:52
Nem vagy egyedül, a trailer annyira engem se győzött meg. A Settlers világ életében egy pici falu felépítéséről és életben tartásáról szólt, amit csak kiegészített a többi falu/nép leigázása. Számomra a széria a harmadik részben csúcsosodott ki, azóta valahogy leszállóágban van. És nem érzem, hogy ez a rész fogja gatyába rázni. :( De legyünk bizakodóak, hátha tényleg csak elvétve, az erdőben futunk bele ilyen lényekbe és a lényeg továbbra is egy virágzó, összetett falu felépítése lesz. :)
Morello
Morello 2014.06.24. 16:29
Teljesen egyetértek a leírtakkal.
És fontos amit mondasz, mert valóban a Settlers lényege mindig is az építkezés, a falu, birodalom fejlesztése volt, a harcok és csaták inkább csak afféle kiegészítők voltak. Az "aggódó anyukák" számára is szimpatikus játékmenetet jelentett. Ez a szörnyes izé nekem nem hiányzik, akármilyen irányból közelítjük meg.
GeryG
GeryG 2014.06.24. 16:32
Ha mondjuk ezt az egész külkopszosdit úgy helyezik el, mint mondjuk "van egy ritka kristály, ami csak egy bizonyos helyen található, de egy küklopsz védi, ha legyőzöd, megszerzed, kapsz valami bónuszt", akkor ám legyen, egy ilyen küldetés bőven belefér. Csak épp ne kelljen orkok hadától tartanom minden egyes disznófarm felhúzásakor. :) Mert onnantól nyugodtan hívhatjuk Warcraftnak is. :D
ajánlott olvasnivaló