Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Bezárt az Airtight Games

Eddig húzta a Murdered: Souls Suspect fejlesztője. A háttérben financiális gondok állnak.

2014.07.04. 14:28 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Tízéves pályafutás után bezárt az Airtight Games. A stúdiót 2004-ben veterán játékfejlesztők alapították, akik korábban a Microsoft, a FASA Studios és a Will Vinton Studios csapatait erősítették. Az elmúlt tíz évben a független stúdiónak olyan játékokat köszönhettünk, mint a Dark Void, a Quantum Conundrum és természetesen a néhány hete megjelent Murdered: Soul Suspect. Emellett dolgoztak iOS és Ouya játékokon is.
A stúdió alkotásaira hiába volt jellemző az innovatív megközelítés, kirobbanó sikert egyik sem tudott aratni, így nem is annyira meglepő, hogy már hónapok óta anyagi gondokkal küzdött a Jim Deal által vezetett csapat. Ennek voltak köszönhetőek az áprilisi elbocsátások is, amelyeket akkor csak a szükséges átszervezésekkel magyaráztak. Arról nem érkeztek információk, hogy pontosan hány alkalmazott maradt így munka nélkül, illetve sikerült-e - akár a Square Enix révén - más stúdiókhoz átirányítani őket.
"Köszönjük minden rajongónknak, a családunknak, barátoknak, és a kollégáknak, hogy lehetővé tették az elmúlt tíz évet." - olvasható a stúdió (utolsó) Twitter bejegyzése. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló