Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Combat Mission - Black Sea bejelentés

Az ukrán konfliktusban vehetünk részt a harmadik generációs Combat Missionnel.

2014.11.06. 10:12 | szerző: Lacko | kategória: Játék

Mostanában a Battlefront.com meglepetésszerűen - korábbi szivárogtatások nélkül - jelenti be - sőt néha adja ki - a Combat Mission sorozat újabb részeit vagy kiegészítőit. Így most is váratlanul érte a rajongókat, hogy bejelentették a Black Sea nevű új részt, mely Ukrajnába visz el minket és a mostani konfliktusban vehetünk részt akár a NATO, akár orosz oldalról. Sőt az ukránok is külön oldalt képviselnek, ha esetleg valakinek nem lenne egyértelmű, hogy melyik oldalon állnak. Nem sorolnám fel az elérhető fegyvereket, mert rengeteg féle egység található a Black Sea-ben. Ezek többsége már eddig is benne volt a Shock Force nevű részben, de sok új is került bele. A játék alapját a legújabb harmadik generációs motor alkotja, amit eddig csak II. világháborús témában használtak. Ez azt jelenti, hogy például lesz benne légelhárítás, amivel ki lehet iktatni az ellenfél légicsapásait. És légicsapások között újdonság lesz a drón, ami most szintén nagyon divatos. Ezen kívül sebészi pontosságú tüzérségi csapásra is lehetőség van. Valamint az éjszakai harc sem olyan körülmények között folyik, mint a Normandy vagy Red Thunder részekben, hiszen minden katonának van éjjellátó felszerelése. Amit személy szerint legjobban várok, az a folyami átkelés lehetősége, hiszen eddig nem lehetett kihasználni, hogy az orosz technika nagyrésze eleve kétéltű. És még egy érdekes újdonság, hogy a küldetések elején eldönthető, hogy valamelyik fél vetett-e be elektronikus elhárító fegyvert, azaz kihasználhatjuk-e az elektronikai hírszerzési és kommunikációs lehetőségeinket, vagy sem. ■

előző
következő
Combat Mission - Black Sea bejelentés
Combat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentésCombat Mission - Black Sea bejelentés
Combat Mission - Black Sea
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Combat Mission - Black Sea

hozzászólások (4)

Lacko
Lacko 2014.11.07. 10:32
Annyit kiegészítésként, hogy nem teljesen értettem az egyik újdonságot, az airburn lövedéket. Azt hittem, hogy ez az a fajta bomba, amit az amcsik afganisztánban használnak a tálibok ellen, ami ha bejut a barlangrendszerbe, akkor ott elégeti az oxigént és így egyrészt megfulladnak bent, másrészt egy pillanatra valahogy vákumot (vagy legalábbis nagyon kis nyomású légteret) hoz létre pár pillanatra és ez is roncsolja a tüdőt, de amikor visszaáll az 1 bar nyomás, akkor meg konkrétan szétrobbantja [a tüdőt]. ez ugye zárt térben hatékony, ezért nem értettem, hogy mit akarnak ezzel a ruszkik ellen a nyilt mezőn.
De azóta láttam egy videót, hogy ez - legalábbis az adott CMBS játékban - nem is tüzérségi lőszer vagy légi bomba, hanem gyalogsági gránát lőszer, amivel elég a fedezékben megbújó raj fölé lőni és ott is szétégeti valahogy a levegőt körülöttük. Tehát a fedezékben bujkálok ellen kiváló.

A másik érdekes feature ugye az aktív védelem, amikor a harckocsi felé száguldó lövedéket/rakétát semmisíti meg a saját aktív védelem, mielőtt az elérné a harckocsit. A videón - még alfa állapotú CM BS-ben - ez olyan jól működik, hogy, amikor a Bradley ki akar lőni egy AT rakétát a ruszki tankra, de még el se hagyta a csövet a saját rakétája, máris ellenséges rakétaként ismeri fel a védelmi rendszere és megsemmisíti, azaz még a saját csőben felrobbantva, ezzel elpusztítva a Bradley-t :D
Krieger
Krieger 2014.11.07. 23:55
Na most boldogok lehetnek a 2. vh-ba belefásultak. Ez jó húzás volt a BF-tól.
Lacko
Lacko 2014.11.08. 07:41
Azért nem lesznek boldogok, mert a Shock Force eddig is megvolt. Szóval ha csak az időszak volt a gond, akkor lehetett volna tolni rendesen.
Én mondjuk azt is nagyon szerettem és nem hiányzott a 3. generációs újdonságokból semmi. Talán picit a szerkesztőbe betolható layer, de enélkül is meg tudtam szerkeszteni minden térképet a google maps alapján... ;)

A vizen átkeléstől meg kicsit félek. Az ugye volt már az első CM-ben is, de aztán később kivették, mert annyira nem működött jól. Az AI egyáltalán nem volt hajlandó átkelni, de még ha te küldted, akkor is nagyon bénák voltak.
A nijmegen-i Waal-átkelésnél használtam és sok szenvedést okozott.

De reméljük ha ilyen sok idő után visszarakják, akkor már csak kijavították. És főleg, hogy az AI is használhassa.
sulyid
sulyid 2014.11.09. 22:47
Erre a CM-re nagyonnagyonnagyonnagyon kiváncsi leszek és előre tudom hogy szintúgy nagyonx100 sok beleölt órám lesz ha jól sikerül.
ajánlott olvasnivaló