Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Az Arkham City hatása a Batman: Arkham Knightra

A játék befejezése alapvető hatással lesz az új rész eseményeire.

2014.12.01. 14:47 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Aki esetleg a mai napig nem jutott volna el a Batman: Arkham City végéig és nem szeretné tudni, hogy miként végződött Joker és Batman csatája, az itt fejezze be az olvasást! A Rocksteady Studios a minap a kronológiai szempontból előző résznek számító Arkham City és a jövőre érkező kapcsolatáról beszélt. Mint köztudott, a denevér legnagyobb ellenfele, Joker az előző rész végén meghalt (az Origins ugyebár előzménytörténet volt). A fejlesztők éppen ezért az Arkham Knight sztorijánál arra kíváncsiak, hogy a bohóc halál milyen hatással lesz Gotham városának életére.
"Sefton Hill már az Arkham City fejlesztésének elejétől fogva tisztában volt a záró jelenettel és Joker halálának alakulásával, így az egész történetet úgy írta meg, mint az ahhoz vezető események láncolatát. A Batman: Arkham Knight esetében ettől a ponttól rugaszkodunk el, hogy lássuk, milyen hatással van Gothamre Joker eltűnése és hogyan alakulnak utána a dolgok." - válaszolt rajongói kérdésre Gaz Deaves, aki később kitért az új páncélra és a Batmobilra is - "Ki akarjuk emelni a Batman és járgánya közötti kapcsolatot, ezért a páncélja is sok részletében hasonlítani fog a Batmobil dizájnjára. Természetesen az új páncél a játékmenetre is hatással lesz, hiszen hősünk több képességét is felerősíti, amelyek szintén a kocsihoz kötődnek."
A Batman: Arkham Knight a tervek szerint jövő júniusban jelenhet meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Batman: Arkham Knight
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Batman: Arkham Knight

hozzászólások (6)

Christoph
Christoph 2014.12.03. 11:19
A City simán jobb volt szerintem és a többség szerint is. Az a probléma, hogy jelenleg nehéz annál jobban összerakni egy Batman-játékot, nagyon teljes élményt nyújtott. Az autó beemelése az ami dobhat a dolgon. Aztán lehet kitalálnak megint valami forradalmit.
Skorpio90
Skorpio90 2014.12.03. 11:57
Az Arkham City-t nagyon szeretem, de igazad van, az Asylum jobban működött a zárt helyeivel.
Artemius '89
Artemius '89 2014.12.09. 11:57
Én élveztem a City szabad barangolás opcióját, de én alapból imádom a Sandbox játékokat, szóval ez relatív. !!SPOILER VESZÉLY!!

Viszont Joker halálával nagyon nem értek egyet. Még bízok benne, hogy kiderül, nem halt meg, mert őt kiiktatni a történetből a szememben főben járó bűnnek számít. Nem kell, hogy mindig ő legyen a főgonosz, van Batmannek elég ellenfele, ehhez nem kell megölni...
Gobiakos
Gobiakos 2014.12.09. 12:43
Mivel a játék-széria ezzel a résszel jó eséllyel lezárul, ezért szerintem nem olyan nagy gond, hogy kivonták a képletből. Az már megint más kérdés, hogy a képregények lapjairól sokkal nagyobb szentségtörés lenne levenni egy esetleges halállal a Bűn Bohóc Hercegét.
Artemius '89
Artemius '89 2014.12.09. 22:14
Én valahogy egy lapon kezelem a kettőt, de ez biztos az én berögzülésem :) Nekem Joker olyan, ha Batmanről van szó, mint a Jin és a Jang, ha kivonjuk az egyiket a képletből, felborul az egyensúly, de ezt nem én fogalmazom meg először. Kicsi nekem hatásvadász húzásnak érződik egy ekkora mind-fuck mozzanat és azért nem bízom abban, hogy Batman ebben a részben kinyírja Gotham összes rosszfiúját és Happy End lesz :D Ennek fényében pedig a bohóc jó helyen volt, ahol volt az élők sorában.

Arról nem is beszélve, hogy a Revenge of Harley Quinn milyen szintű lehúzás volt, ami csak igyekezte meglovagolni Joker halálát. Ha nem Humble Bundle-ből szerzem meg a kieggel együtt a Game of the Year edition-t, biztos agyvérzést kapok, amiért egy olyan fél óra alatt kijátszható izéért elkértek annyi pénzt.

Amiben reménykedem, hogy az Arkham Cityben side missionként szereplő Crusader vonal kap valamilyen folytatást ebben az epizódban :)
ajánlott olvasnivaló