Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Indie játékként tér vissza a Condemned?

Az eredeti játék készítőjének nincs ideje foglalkozni egy új résszel, de szívesen kiadná a munkát egy független stúdiónak.

2015.02.02. 14:18 | szerző: GeryG | kategória: Játék

2005-ben jelent meg kizárólag Xbox 360-ra a Monolith horrorjátéka, a Condemned: Criminal Origins. A F.E.A.R. továbbfejlesztett motorjára írt alkotás fél évvel később PC-re is ellátogatott és mindkét platformon nagy népszerűségre tett szert. Akkoriban még ritka volt, hogy egy belső nézetű játékban nem kellett lövöldözni, itt viszont legfeljebb hétköznapi eszközök álltak a rendelkezésünkre, hogy megvédjük velük magunkat. Az ötletes és szórakoztató játékmenet mellé érdekes történet (egy olyan sorozatgyilkos után nyomoztunk, aki más sorozatgyilkosokat ölt meg azok saját módszerével) és akkoriban remeknek mondható látványvilág párosult. 2008-ban készült egy folytatás Condemned 2: Bloodshot címmel, de ez már csak konzolokra jelent meg.
Immáron hat-hét év is eltelt a legutóbbi felvonás óta, ám a Monolith ez idő alatt teljesen más projektekkel volt elfoglalva. A rajongók így hiába vártak és várnak még most is egy esetleges harmadik részre vagy épp a már sokkal esélyesebb rebootra, remake-re. Jace Hall, a Monolith alapítója a napokban érdekes kijelentést tett, ami egyszerre szomoríthatja el és vidíthatja fel a rajongókat.
"Mivel mostanában egészen más dolgokra koncentráltam és ez a közeljövőben is így lesz, ez a franchise csak porosodik itt. Ezért azt fontolgatom, hogy keresek egy lelkes és rátermett független csapatot és átadom nekik a játékot, hozzanak ki belőle valamit és vigyék tovább a szériát. Független stúdióként nagyon nehéz felkelteni a média figyelmét az általad készített projektre. Ez a franchise viszont már most is nagyon ismert és van rá igény a piacon, ráadásul innovatív műfajt képvisel."
A jelek szerint tehát biztosan nem a Monolith berkein belül készülhet el az új Condemned játék. Innentől adott néhány kérdés: találnak-e megfelelő független stúdiót? És azok képesek lesznek az elődökhöz méltó új részt készíteni? ■

hozzászólások (13)

RAI*DEN
RAI*DEN 2015.02.02. 22:47
Pedig ha van játék, amivel szívesen játszanék az a Condemned. Sajnálom, hogy ilyen irányú folytatás van betervezve, mert ettől azért többet ér ez a cím. Mondjuk az is igaz, hogy kevés játéktól borzongtam ennyire mint ettől.
thri77
thri77 2015.02.02. 23:19
Nem kell előre temetni, azt se tudni ki dolgozik majd rajta. S ne feledjük, hogy van pár cég, akik a semmiből kezdve, vagy egyszerű modder csapatként kezdték.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.02.03. 07:25
Uhh, a SEGA létszámleépítésről/átcsoportosításról a digitális részlegre én is olvastam. Már ki is ment a fejemből, hogy anno a SEGA volt a Condemned kiadója. Így valóban érdekes lesz kiszervezni majd a projektet, a fentiek tükrében nagy lesz rá a valószínűség, hogy csak digitális disztribúció (és ne legyen így - csak mobilplatform) formájában kerülhet a játékosok elé az új Condemned.
thri77
thri77 2015.02.03. 07:58
Utánanéztem, Monolithnál vannak a jogok.
SolidSnakeGH
SolidSnakeGH 2015.02.03. 09:03
Huhh. :-) Visszaszívva minden SEGA-irányú aggodalom.
ajánlott olvasnivaló