Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

The Order: 1886

Túl rövid a The Order 1886?

A neten felbukkant egy végigjátszás, ami alig hat óra alatt letudta a játékot. A fejlesztők nem kívánják kommentálni.

2015.02.18. 10:26 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Napokon belül megjelenik a Ready At Dawn legújabb játéka, a The Order 1886, amely hónapok óta lázban tartja a PlayStation 4-es közösséget. A játék az eddig látottak alapján nagyon ígéretes, remek grafikával, érdekes történettel és könnyen tanulható, szerethető játékmenettel rendelkezik. Innen nézve minden adott, hogy nagy sikert arasson Galahad és társainak kalandja. Csakhogy a napokban kissé felbolydult a világháló, mivel idő előtt felbukkant egy végigjátszás a játékhoz. Ezzel még önmagában nem is feltétlenül lenne nagy baj, hiszen aki nem akarja elrontani a későbbi szórakozását, az egyszerűen nem nézi meg (arról nem is beszélve, hogy a videót azóta eltávolították, a feltöltő profilját pedig felfüggesztették, mert többszörösen megsértette a szabályokat). A gond ott van, hogy a végigjátszás minden átvezetővel együtt is kevesebb, mint hat órába tellett. Ez pedig elég karcsú egy teljes áras játéktól - gondolhatják (joggal) a játékosok. Természetesen nem késett a készítők reakciója sem, akik úgy reagáltak, hogy nem kívánnak érdemben reagálni.
"Nem kívánunk hozzáfűzni semmit. Nem gátolhatjuk meg az embereket abban, hogy azt írjanak le, amit akarnak. És nem ugorhatunk minden egyes hibára, amit elkövetnek. Akárhányszor, ha valakinek rossz érzése támad azzal kapcsolatban, amit csinálunk vagy valaki rosszat ír róla, teljes embert kívánna tőlünk, hogy megcáfolja ezeket. Mi játékokat készítünk. Tesszük ezt a játékosokért. És lényegében ennyiben is szeretném hagyni ezt az egészet." - nyilatkozta az Eurogamer magazinnak az üggyel kapcsolatban Ru Weerasuriya, a stúdió vezetője, aki kitért a pénzükért aggódó játékosokra is - "Az igazat megvallva mindig ez jár a fejünkben. Tudjuk, hogy az emberek szórakozni szeretnének és vannak olyan játékok, amivel ezt tovább megtehetik. De ez az ipar mindig is sokrétű volt. Menj vissza tíz évet és rengeteg játékot találsz, ami csak egyszemélyes, egyszer játszható módot tartalmazott. De voltak olyanok is, ami bár egyszemélyesek voltak, többször vissza lehetett térni hozzájuk. Mi is erre törekszünk a játékunkkal. Visszatérhetsz hozzá, hogy még többet kihozz belőle. A játék hossza relatív a minőséghez képest. Olyan ez, mint a filmeknél: csak azért, mert egy film három órásra van nyújtva, még nem feltétlenül biztos, hogy jobb is."
A The Order 1886 e hét pénteken, vagyis két nap múlva jelenik meg kizárólag PlayStation 4-re. Így már nem kell sokat várnunk, hogy magunk is eldönthessük: a minőség vagy a mennyiség dominál a játékban. Abban Weerasuriyának igaza van, hogy előbbi fontosabb, hiszen mindenki jobban szereti a jó, de rövid játékokat a hosszú, de gyenge alkotásoknál, nem igaz? ■

The Order: 1886
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
The Order: 1886

hozzászólások (50)

balays82
balays82 2015.02.23. 22:51
Az lehet, hogy nézni nem mókás, de játék közben nem zavaró. Én pár perc után már nem is látom a fekete csíkot. Azt nem állítom, hogy bármiben is hasznos ez a megoldás, de túl lehet élni. A játékot ma fejeztem be, szerintem legalább 12 óra alatt. Bár állítólag a rövidsége, az unalmassága, az egysíkú játékmenete és gyenge története, valamit a béna játékmenete mellett még újrajátszhatósági értéke sincs, én azért szerintem hamarosan nekifutok még egyszer. Az meg nem gond, hogy rágyúrtak a folytatásra, csak készüljön is el. Az Angliából befutott eladási adatok egyelőre biztatóak (az élen nyitott), ami még nem sokat jelent, de azért valami, az óriási lejárató kampány után.

Ja, játék közben arra gondoltam, hogy szegény Digic Pictures pár év múlva bezárhatja a boltot, ha ez lesz a trend grafika terén, amit a The Order nyújt. A játék motorjával készült átvezetők CGI minőségűek, a tényleges játékba való átmenet meg olyan sima, hogy sokszor csak onnan vettem észre, hogy Galahad nem mozog.
MattMatthew
MattMatthew 2015.02.23. 23:00
Szerintem elég szemtelenül készültek a folytatásra. Pontosabban nem fejezték be ezt a játékot! Sok fontos elvarratlan szál maradt, miközben szerintem lényeges vonalon max egyet illene nyitva hagyni.

SPOILER
Lord Hasting elkapása? Isabeau likantrópiája? Merlin/Arthur és Percival? Így csak bedobták a játékost egy világba amiben épphogy kibontakoztak a dolgok. De persze, ha Neked tetszett akkor rendben van, én úgyis csak TeCsős ingyenélő vagyok, szóval ha azoknak bejön akik fizetnek is érte akkor talán oda fog jutni a dolog, hogy folytatják.

Azért a Ser Lucan/Lycan dologra rájöhettem volna hamarabb is:-(X-(.
balays82
balays82 2015.02.24. 09:10
Igen, ez igaz, tulajdonképpen a tesztek többsége is megemlíti ezt kritikaként, sok az elvarratlan szál, lezárva pedig csak egy van, nem is a legfontosabb, ráadásul az is csak félig-meddig. Ezzel nem vitatkozom. Szerintem elvileg be vannak tervezve DLC-k is, ha elkészülnek azok még változtathatnak a dolgon. Hozzáteszem, abszolút nem vagyok híve ennek a megoldásnak.

A lezárás egyébként nekem nagyon a
SPOILER
Batmant idézte, ahogyan Galahad, kitaszított egykori (sötét) lovag áll a háztetőn, lenézve az éjszakai Londonra (=Gotham), Tesla pedig rádión beszél hozzá.

Azzal is egyetértek, hogy a Lady Igraine nagyon hirtelen tűnik el a történetből( Lafayette úgyszintén), én azt gondoltam, a végső konfliktusnál lesz szerepe, de mégse. Az, hogy ő is vérfarkas lenne, számomra nem egyértelmű, de lehet, hogy csak nem figyeltem eléggé. Az világos, hogy ő is adoptált, ahogyan Sir Lucan, de az már nem, hogy ők vér szerinti testvérek-e. Ha jól értettem, Lord Chancellor azt mondja a végén Galahad-nek, hogy nem árulhat el semmit Isabeau-nek a történtekről, tehát ebből nekem inkább az jön le, hogy ő nem tudja a testvére titkát.

Ami viszont kifejezetten tetszett, az a Hasfelmetsző Jack gyilkosságok megoldása, az, hogy Lord Hastings áll az egész mögött. Aztán persze az is igaz, hogy az a szál is elvarratlan lett végül.

Most, hogy mondod ez a Lucan=Lycan dolog tényleg egyértelmű, szinte már pofátlanság is a RaD részéről, hogy ennyire az orrunk elé tolják a megoldást, de talán pont ezért nehéz észrevenni. Mondjuk nekem az első megjelenésétől kezdve nagyon gyanús volt, azt sejtettem, hogy nincs rendben vele valami.
MattMatthew
MattMatthew 2015.02.24. 09:32
SPOILER
Szegény hasfelmetsző már minden volt! Most épp vámpír:-D!

Bár talán a kódexekből (van ilyen?) kiderül, hogy mégis hogy terjednek a half-breedek, de talán harapással, szóval ezért merült fel bennem, hogy Isi megfertőződhetett. Plussz egy gyanús karmolás van a nyakán ami mintha a vérfarkasos harc után került volna oda. Aztán a bordélyban is illetve a végén a viskóban is hallhatóan kiszagolja, hogy hol van Galahad cucca, a boostos szaglás meg általában az ilyen félállatok sajátja szokott lenni. Plussz a végén már mérgében majdnem át is változik, csak aztán vágás van. Szóval a játék alatt vált azzá szerintem, és az apja valóban nem tudta, sem Alistair.
Közvetett dolgok ezek és lehet, hogy tévedek, de gyanús.

Batman hasonlat tényleg jó:-D. Az a baj, hogy ma már minden hasonlít valamire:-D.

Lucan valóban gyanús volt az elejétől fogva, bár már pont ezért szoktak történetekbe berakni direkt gyanús alakokat akik aztán jók lesznek a végén mégis! Galahad helyében a franciát vittem volna, vagy Isi-t. Bár utóbbit megértem, hogy féltette és azért nem vitte, de a Marquis-t vihette volna.
balays82
balays82 2015.02.24. 10:36
SPOILER
Kódexek nincsenek, csak újságcikkek, de azok értelemszerűen az aktuális eseményeket tartalmazzák.

A karmolásokat én is észrevettem Isabeau nyakán, ami furcsa is volt, mert a Blackwater minden sebet begyógyít, így elvileg nem kellene ott lennie. De persze előfordulhat, hogy még a felavatása előtt szerezte, ami persze akkor felvet néhány kérdést. Elképzelhető, hogy a te elméleted a helyes, az biztos, hogy mindig nyomon volt, meg túlságosan dühös is a végén, amit én a Galahad iránti csalódottságának tudtam be inkább, főleg azért, mert köztük azért volt valami nagyon visszafogott románc féleség is.

Galahad pedig szerintem azért Lucant vitte magával Lafayette helyett, mert valami befolyásos személyt akart meggyőzni az igazáról, erre pedig egy Knight Commander nyilván alkalmas, főleg akkor, ha az illető a Lord Chancellor fia. Na meg persze így volt a leghatásosabb a jelent, amikor kiderült az igazság.:-)
ajánlott olvasnivaló