Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Jól mutat a Star Citizen sérülésmodellje

Új trailerben mutatták be, milyen károkat okozhatunk majd egymás űrhajójában.

2015.03.09. 14:12 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Továbbra is az utóbbi idők egyik legígéretesebb, cserébe leglassabban készülő űrhajós játéka a Star Citizen. A még meg sem jelent alkotás már most is rekordernek számít, hiszen minden idők rajongók által leginkább támogatott projektjéről van szó, amelynek gyűjtése a 2012-es rajt óta közel 75 millió dollárig jutott.
A fejlesztő Cloud Imperium Games a napokban új trailerrel jelentkezett, amelyben az űrhajók sérülésmodelljét demonstrálják. A közel kétperces bemutató magáért beszél: lézerágyúval és gépágyúval kínálnak meg benne egy Gladiust. A video első felében egy hangárban a felületi sérüléseket mutatják be, gyakorlatilag szitává lövik szerencsétlen űrhajót. A második felében viszont már a világűrben nyitnak rá tüzet, ahol szó szerint apró darabokra szaggatják szét. A látvány magáért beszél, ráadásul a fejlesztők elmondása szerint az új sérülésmodell már sokkal kisebb számításigénnyel rendelkezik mint elődje. A sérülés mértékét négy tényező befolyásolja: hőmérséklet, égés mértéke, anyagvastagság és a hajótest formája ott, ahol a találat éri.
„A négy sérülési tényező használatával felizzíthatjuk a hajótestet, felforralhatjuk rajta a festéket, ami idővel le is ég a fémről, megolvaszthatjuk a felszínt, de akár lyukakat is égethetünk bele, hogy felfedjük a gép vezetékeit és mechanikáját.” – olvasható a fejlesztők értékelése.
A Star Citizen fejlesztése tehát töretlenül folyik tovább, de az újabb és újabb ígéretek teljesítése sok időbe telik. Éppen ezért nehéz lenne megjósolni, hogy a játék végleges változata mikor érkezhet meg. Mindenesetre a hivatalos álláspont továbbra is a 2015-ös premiert jósolja. Aki addig is szeretné kipróbálni az eddig elérhető modulokat, annak a hivatalos oldalon van lehetősége támogatni a projektet. ■

Star Citizen
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Star Citizen

hozzászólások (2)

KRISZ46
KRISZ46 2015.03.10. 01:08
A No man's sky-ból is mutathatnának több gameplay-t arra jobban kiváncsi vagyok. Mármint ez q jólnézki de ehez tuti kell majd gép.
GeryG
GeryG 2015.03.10. 08:25
Hát, CryEngine, szóval picit kétesélyes. Amennyire az első generáció zabálta a gépet, a második annyira nem. A harmadik meg valahol a kettő között (legalábbis a Crysis részei alapján). Szóval én azért még bizakodó vagyok. Anno, mikor én támogattam a projektet, akkor még csak a hangár modul volt elérhető, ami tökéletesen, röccenésmentesen futott. Persze ez tök irreleváns a mostani és főleg a végleges kiadások tekintetében. :)
ajánlott olvasnivaló