Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» HBO - A Song of Ice and Fire

32255 levél
Válasz 17.10.17. 03:18 #3863
szbszig
Egyébként tavaly ilyenkor ott hagytuk abba, hogy kinek kik a kedvenc karakterei. Akkor én még csak az első három könyv alapján tudtam nyilatkozni, de az azóta megismertek közül például a lentebb idézett Wyman Manderly nekem kifejezetten szimpatikus egyelőre. Egy alapvetően jó ember, akit a népe szeret és tisztel, az uralma alatt pedig Fehérrév virágzik. De ami igazán tetszik benne, az az, hogy nem törődik az elvárásokkal. Amíg az urak többsége igyekszik nagyon keménynek meg nagyon nagy lovagnak tűnni, és képesek ész nélkül gyilkolni akár azért is, csak hogy ne essen folt a becsületükön, addig ő vígan felvállalja azt a többiek előtt, hogy kövér és gyenge. Mármint látszólag, mert azért a háttérben szövögeti a szálakat ő is rendesen. És még jól is érzi magát közben, mert jókat eszik állandóan.

Kicsit egyébként Doran Martellhez hasonlít ilyen szempontból. Mármint az evést leszámítva, de ő is ilyen gyengekezű, megalkuvó, az érdemi döntéseket folyton halogató figurának tűnhet. Ami ráadásul külön szokatlan egy dorne-itól, akik inkább a heves természetükről híresek. Aztán később azért kiderül, hogy vele kapcsolatban sincs minden feltétlenül úgy, ahogy elsőre látszik...

De a férfi mellékszereplők kategóriája az egyik legerősebb, a fentiek mellett sok mást is említhetnék még. A korábbiak közül például Edd Tollettet is nagyon megkedveltem azóta. Igaz, sokat nincs "képernyőn" sajnos, de ahányszor megjelenik és megszólal, dőlni lehet a szövegén. Maga a megtestesült szarkazmus és pesszimizmus.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32255 levél
Válasz 17.10.17. 00:50 #3862
szbszig
– Milyen fiatal – csóválta a fejét Manderly. – Bár talán így járt jól. Ha életben marad, Freyként kellett volna felnőnie.Mostanában olvasom az ötödik könyvet, és nem tudom, miért, de ezen a megjegyzésen úgy felröhögtem, hogy muszáj voltam bemásolni ide.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
9107 levél
Válasz 17.08.28. 21:30 #3860
davkar9
Season 8, tudjátok hogy megy ez.

SPOILER
Akkor is soknak érzem, még önmagukhoz képest is. A Lucast azt ahhoz értettem, amit írtam, a hozzávalót csak lusta voltam linkelni, >tessék.
A tanulság elsősorban poén lenne, de a sorozatban felmutatott példák alapján igaznak tűnik. Mircellát főleg itt kedveltem meg (kicsit fel is baszott a gyors kiírása...), könyvben mintha csöndes háttérkarakter lenne csak, mostanra fél füllel rövidebben.

Bittersweet endingbe beleférnek ezek a karakterek, elvileg ezt is sikerült kicsikarniuk belőle, biztos ami biztos. Nincsenek kedvencei, de a felsoroltak azért Maritnnál is az első helyek valamelyikén szerepelnek. Sansa talán nem, földig rombolt derest ki is nézem belőle, de Tyrion a trónon/hatalom közelében és Arya lelép szerintem nála sem elképzelhetetlen dolog.


7x7

Szerintem a nézés az csak egy sima 'Tyrion greatly disapproves'. "Rendes gyerek meg minden, de politikai értelemben teljesen idióta és Dany drága ez a kiskutya a vesztedet fogja okozni. *sóhaj* de ha már így alakult akkor legalább élvezzétek ki egymást. Ha lehet a hangot is tekerjétek föl, mert Joffrey halála óta nekem nem jutott pina".
Simple. Eternal. Beige.
3896 levél
Válasz 17.08.28. 20:30 #3859
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Már mások is felfedezték ezt!
16295 levél
Válasz 17.08.28. 20:07 #3858
david139
Kicsit ez lett a GoT mostanra
I'll still come out laughing, 'cause me? I never fail, loser!
3896 levél
Válasz 17.08.28. 19:38 #3857
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Ezt én is írtam lentebb, hogy semmi jel nem utalt rá.
1729 levél
Válasz 17.08.28. 19:25 #3856
-Jozef-
aki a 7x7-re azt mondja, hogy unalmas, az buzi. ezek voltak a sorozat legjobban megírt párbeszédjelenetei.
SPOILER
leszámítva a down-kóros Bran-t.

nem válasz akart lenni, bocs
12973 levél
Válasz 17.08.28. 18:56 #3855
McCl@ne
Ez a szerelem téma szerintem faszság, a másik lesz. Ha szerelmes lenne, már lett volna jele korábban is, ez azért ennél egyszerűbb sorozat, meg minőségibb is, hogy csak úgy előhúzzanak ilyet a kalapból, kb. unalmukban.
Respect is not given. It's taken.
3896 levél
Válasz 17.08.28. 18:27 #3854
Juraviel.Ihuan.Bedvin
7*7

SPOILER
A hivatalos GoT oldalon azon megy a vita, hogy Tyrion creepy ajtónézésének mi az oka, két fővonal van:

- Bele van zúgva Daenerysbe, akárcsak Jorah.
- Ő lesz megjósolt harmadik, aki elárulja Daeneryst (erre a junkien is utal valaki, hogy a love nemcsak szerelemre utalhat, hanem családi szeretetre is). Mikor megtudja, hogy Cersei terhes, megegyezik vele valamiben, mert előtte fejtette ki, hogy nem akart ártani a gyerekeinek. Pl. mivel Daenerysnek mivel nem lehet gyereke, így Cersei gyerekének ígéri a trónt, ennek mondjuk nem látom értelmét. Viszont, a meglátásnak van értelme, ebben a részben is mondja Tyrion, hogy ő az aki kompenzálja a heves vérmérsékletből eredő döntéseit, ebben különbözik a lány Cerseitől.

Mondjuk furcsállnám, ha elárulná, hisz a céljaiban, meg nem is Tyrionra vallana, ahogy ezt többen megjegyzik.


Season 8 Leak

SPOILER
Ellenérv a leakre, hogy a tavalyik leakben is írják, hogy Theon elmegy megmenteni Yarát, az S8 leakben meg Theonnak konkrét szála van Winterfellben. Egyszerre nem lehet két helyen.

Az általam is észrevett elefántos utalás Cerseitől is ízekre lett szedve, más is felfigyelt rá, azt mondják az elefántok a könyvekben és a Wiki bejegyzésben is benne vannak, tehát nem érv.

Valaki azért megjegyzi, hogy az egész leak olyan, mintha D&d fejéből pattant volna ki.
3896 levél
Válasz 17.08.28. 13:27 #3853
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Season 8 Leak (ne kukucskálj, ha rákattintsz megszívod)

SPOILER
Oké, elismerem, Dany hullájának megdobálása szarral illene az eddigi sorozatos megoldásokba, de akkor is béna. Oké, kell egy elem, hogy Euront utálják, nagyon. Előbb kellett volna visszahozni. A Lucas a SW-ra utalás? Mert Aribeth is említette nekem privátba, hogy ez SWEIII szintű megoldás lenne. A tanulságod lenne a bittersweet ending? A kommentek felkapták a bittershit ending kifejezést.

Oké, ki lett kotyvasztva egy csomó a zöldlötty, de lehet a Dragonpit alatti cuccos még Aerys idejéből való, ha meg nem, akkor anti-deus ex machina.

Bran, mint a következő Éjkirály, már nem emlékszem hol olvastam régebben, de volt rá elmélet, hogy ő is Fehér Mászka lesz a végére. Amúgy gagyi lenne ez a végső örök körforgásos cucc, mert fal az már nincs, szerintem a könyvekben is leomlik.

Martin meg a Gyűrűk Urához hasonló véget tervez, meg persze hullahegyeket, akiknek a sírja felett téli szél süvít, mégis a tavasz álma cím remélem arra utal, hogy a Fehér Mászka fenyegetést kiiktatják.

Ami egyedül tetszett a LEAK-ben, az, hogy Arya meg a Hound bandukolnak együtt a Királyvárba.

Viszont az a tény, hogy nem kap büntetést Arya az önkényeskedésért, nos, valahogy nekem visszás, mert a varjak lakomájában elég hosszan kifejtik az elveiket, de illik az, hogy Arya otthagyja Westerost.

9107 levél
Válasz 17.08.28. 13:05 #3852
davkar9
Megint S08 leak.

(Egy 7x7 itt, egy S08 ott, tisztára mint egy aknamező, de így izgalmas, nem igaz?

Bíííp, S08 LEAKes spoiler jön.)

SPOILER
Utolsó esély.

2. évadban kikotyvasztották azt a baba zöld tüzes vfx-et, tavaly is használták, mondjuk látványosnak látványos, de én sem ezzel zárnám a sorozatot. Ráadásul az utolsó korsóig elhordták már az ilyen-olyan eseményekre, nem? Mellesleg ez is csak tűz, még el tudnám képzelni, hogy egy átírással Jon majd kisétál onnan. Bár furcsamód ezzel a mostani dadusozó Tyrion király befejezéssel ki tudnék egyezni.

A Fuxos Fenevadakat tényleg említették, a könyvben AAA+ csapat, de a sorozatban ők újak nem? Mondjuk Dany ~megölése miatt a Dariot már nem hozhatnák vissza a sorozatba (nem is hiányzik), de idegen zsoldos kapitányként pont adná magát.

Dany terhessége valóban vicc. Első évadban azért még kihúzta a teljes évadot, bár itt Sam meg is jegyzi, hogy kissé korai. Akkor is, 7 vége foganás, 8 eleje semmi-hoppá!-pocak, szóval 2-3 rész alatt itt laza ~6-7 +- hónap megy majd le. De hát a zombik gyalog jönnek, úgy még GoT tempóban is eltart egy ideig a vonulás. A falra kiakasztás tipikus fölösleges sorozatos durváskodás. Pl red wedding is elég lett volna magában, neem belezzük ki a terhes nőt is. 3 évadnyi theon kaland premier plánban mutatva, a sansa rape. Dawn of Waros hullahegy a BoB alatt.
Dany nem a kedvencem (duh), de azért túlzásnak érzem, hogy így búcsúztatják a főszereplőjüket. Magát a halálát értem, látom is a d&d gondolatmenetét. Sárkánykőn született, ott is hal meg, éppen megmenekült anno, az újszülött lánya szintén éppen megmenekül. *Lucas poetry gif*

Amúgy így a végén az lesz a nagy tanulság, hogy csak a vérfertőzésből született lánygyermekek lesznek normálisak.

Nightking Brant pedig nem igazán tudom hova tenni. Ehhez hiányzik a sorozatból a martini mitológiás háttér (amit múltkor beszéltünk)
Simple. Eternal. Beige.
3896 levél
Válasz 17.08.28. 12:53 #3851
Juraviel.Ihuan.Bedvin
[OK, nem sürgetlek! ]

Nyugi, ezért hívtam fel többszörösen a figyelmet, hogy ne kattintsatok olyanba, amibe nem kéne.
27976 levél
Válasz 17.08.28. 12:36 #3850
LordMatteo
[JIB: tudom, még nem válaszoltam privátban, fogok. ]

A 8. évados leakeket szeretném kérni, hogy mindenki ilyen feltűnő spoiler-felhívással írja csak le, ne fusson senki (főleg én ne) banánokra egy kattintás miatt. Köszönöm a közösség nevében is!

___

7x7

Kicsit én is untam.

SPOILER
Cersei várható volt, hogy átbassza a jófejsrácok szövetségét a Palánkon (értitek, höhö).

Remélem Jaime tényleg egyszer és mindenkorra ellene fordul, csatlakozik a fenti csapathoz.

Kicsit a számokról...mesélnek erről a 20 ezres hejjdenagy seregről. A könyvekben a dothraki nagytörzs elvileg 100 ezer fős, de mintha itt is említették volna ezt a számot még a vonatkozó részekben, nem? Hát szarom le az elefántokat, ez 5x túlerő, ráadásul olyan seregről beszélünk, akik Essoson a legjobbak, ismerik ezeket a zsoldoscsapatokat, nem? Azaz, annyira nem tűnik fegyverténynek eddig. Még a Greyjoyokkal sem.

A Fal ledöntése várható volt, bár én ennél összetettebb dolgokra számítottam, nem csak úgy odarepülök a sárkánnyal és leokádom... Deresben érdekes lesz a helyzet mindenesetre.

LF halála, sajnos a leakek miatt tudtam előre, ráadásul itt futottam rá, de annyira azért nem volt váratlan. Ezen a ponton teljesen értelmezhetetlen lett volna egy Arya-Sansa ellentét már, idegesített is volna.

J(Aeg)onra nem térek ki, várható volt.

Nem volt rossz rész összességében, de semmi váratlan dolog nem történt.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
3896 levél
Válasz 17.08.28. 11:38 #3849
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Season 8 LEAK (bele ne olvass, ha nem spoilerkedsz) + kimaradt egy leakes fordulat a mostani részből

SPOILER
Jól mondod, mit keres az itt, hess, hess!

[A hetedik részre azt írták, ha jól emlékszem, hogy Cersei elvetél, ez nem történt meg.]

Egyrészt egyetértek, cinikus kacajjal örülnék, ha ez így igaz lenne, mert annyira béna, hogy kurvára vicces! Másrészt azzal is, hogy a D&D-s sztoriszálaknak ezek bizonyos "logikus" kifutásai.

Az egyik legbénább, hogy a végén egy csomó főhős meghal egy wájldfájör robbanásban. Most komolyan, milyen gáz már!

Egyébként volt egy utalás a mai részben a LEAK-re, mégpedig a Árányos Csipetcsapatról, Cersei mondja, hogy hozzák az elefántokat, a leakben meg ott vannak a goldenkompániás elefántok is.

A másik legbénább, hogy Daenerys terhessége vagy gyorsabb lefolyású, vagy tényleg hónapok telnek el, és a Hullasereg csak döcög, hónapokig, álldogál, csak azért, hogy Dany gyerke megszülessen. Aztán meg, hogy hullaként kikötözik, és szarral dobálják, na az az igazi bénaság!


9107 levél
Válasz 17.08.28. 11:32 #3848
davkar9
folyt

SPOILER
Ja a 99% az az, hogy már csak Martinnak is le kell írnia. Ez ugye a hátránya az okos építkezésnek, hardkór fanok összerakják a könyveken átívelő puzzle darabkáit. D&D pedig Martin szarakodásával karöltve ezt a több éves(-évtizedes?) buildupot herélte ki azzal, hogy a sorozat beelőzte a könyveket és fél percben lerántotta a leplet a "tikokról".

JonAegon-nál azért kíváncsi vagyok, hogy jutott e neki pár könyves Aegon plot falat. Martin ezen a ponton gondolom úgy volt, hogy basszátok meg kaptatok rlj-t, kaptatok hodort, valami maradjon már nekem is. Bár a sorozatban látottak alapján annak az egész szálnak a jelentőségét megjósolni már nem is lehet (ugye az elvileg fontos Dorne és a Tyrellek kavarása is csak két sorra csökkent a scriptben).
Vagy csak tényleg az van amit írsz, hogy ezek simán elfelejtették, hogy volt ilyen név is.

Nem is lesz baj, ha a sorozat után Martin végre megtáltosodik, túlságosan összemosódtak a dolgok és az elvárások. Jó lesz végre külön foglalkozni a könyvekkel. A "9. évadra" szerintem beidőzítek egy újraolvasást, addigra talán már kijön a winds is. Ezekből a jóslatokból is már csak annyi rémlék, hogy vannak, de pl a vén rabszolga kereskedős köcsögök álomházát nem tudnám fejből idézni és a ki látott és mit a tűzben jelenések sem mennének. Ez a Rhaegaros próféciás társkeresés is mintha rémlene (a tornán a lelátó szépe kendőt Lyanna kapta?), de javarészt csak egyetértően bólogattam miközben gyorsan felütöttem a wikit.
Simple. Eternal. Beige.
3896 levél
Válasz 17.08.28. 11:24 #3847
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Maximálisan egyetértek, nagyon jó meglátás, valóban ez is egy klisékiforgatás. Ráadásul Rhaegar nem számított a lázadásra, arra sem, hogy elbukik.

Ne feledjük azt sem, hogy Daenerys látja Rhaegart a Haláltalanok Házában és akkor mondja az akkor még feleségének, Elia Martellnek, hogy Aegon a megígért herceg, de a sárkánynak három feje van. Ezért tetszik a lentebbi Visenyás meglátásod is.

7*7

SPOILER
Ami kurvára tetszett:

- Jaime otthagyja Cerceit, és amikor távozóban van, elkezd esni a hó. Sikerült kellően drámaira megcsinálni, noha a levelet tűzbedobós, a sátorból kilépős, hóesést meglátós könyvbéli szerintem erősebb megoldás, de ez sem sikerült rosszra. Végre, végre, végre!

Továbbra is ő a kedvenc karakterem. itt is, a könyvben is.

Amik tetszettek, de csak a hangulat miatt:

- Bronn/Podrick/Tyrion és a Véreb/Brienne jaime/Brienne szóváltások
- Tyrion és Cersei zseniális beszélgetése (mondjuk ez elég erőteljesre sikeredett, a párbeszédeknek és a színészeknek köszönhetően)
- Jon és Theon párbeszéde.

Ami furán hatott:

- Jon és Dany szeretkezése közben Bran monológja, noha szépen párba lett kötve a házasság sárkánya és farkasa, illetve az ágyjelenet sárkányfarkasa és sárkánya. Fura volt, hogy Tyrion lesegeti az ajtót, miközben...na értitek. Nem volt jel arra, hogy Tyrion bele lenne zúgva, valószínű nem utalás erre, de szerintem ezt kihagyhatták volna.

Ami béna megoldás volt:

- Theon partbéli jelenete, elég hálivúdi.
- Petyr Baelish könyörgése, abszolút nem illik a karakterhez. Bár Sansa lépése tetszett, Kisujjé nem.

Ami nem tetszett:

- A Dragonpit jelenet egyszer segítek, egyszer nem, aztán mégis, látványosan bevágódok sárkányokkal (oké erődemonstráció, van jelentősége, de akkor is), akkor az ide oda keménykedek.

Látványos volt, de:

- A fal lerombolása. A könyvekben remélem a Tél Kürtjével oldják meg, erre utal a hatodik könyv tervezett kürtös borítója is. Oda Joramun Kürtje illene, elég szépen fel lett építve a szál.

Kíváncsi vagyok Martin hogy oldja meg.
9107 levél
Válasz 17.08.28. 11:05 #3846
davkar9
Olyan büdös fanfic szaga van és tele van hülyeséggel...szóval 90%-ban így lesz. Ha jól látom dátum szerint múlt héten voltak frissítve, csomó szál pedig logikus (már amennyire d&dtől telik) folytatása az évadzárós történeteknek.

season 8 leak

SPOILER
Most komolyan, mit keresel itt ha nem akartál belekattintani?

De tényleg... na hess!

Következő évados lehetséges leakekről van szó.
...

Oké.

A teleportálás, az 1 rész alatt őrült tempó miatt hihető. Ráadásul két kézzel szórják a szereplő halálokat is*. Csomó oda nem illő, összecsapott dolog, ezekre mind láttuk példát, nem is egyet, ebben az évadban. Az endgame Euronnal és a random zsoldosokkal mondjuk gyengének tűnik. A nyálas pillanatok viszont stimmelnek, ugyanis nem a karaktereknek írnak már évek óta hanem a színészeknek. Hepiending Sansának->Sofinak teljesen beleillik a képbe.

Meglátjuk mennyi jön majd be ezekből, de nem bánnám ha a nagyja így lenne. Körömrágóan izgalmas ez már úgysem lesz, a történetért megvárjuk? Martint. A következő évadig egy-kétszer újra átfutva, addig pontosabban megerősítve pedig ehetőbbek lesznek ezek a hülyeségek.

*Ebből mondjuk egyedül kisLady Mormont offscreen halála húzott fel, a többeik meh.
Simple. Eternal. Beige.
1604 levél
Válasz 17.08.28. 10:37 #3845
Aribeth
Egyébként én nagyon szeretem a Rhaegar/Lyanna elméletet, de nem a románc miatt, mert istenigazából mindketten seggfejnek tűnnek miatta (szövetségeket rúgtak fel azzal, hogy megszöktek, bajba sodorták a családjaikat, háború tört ki miattuk, meg Rhaegar házas volt, stb., stb.).

Hanem azért, mert Rhaegar, az echte Mary Sue Targaryen bármibe kezdett bele, abban jó volt, legyen az művészet vagy harcolás. Aztán egy nap olvasott valami próféciát, és tisztára átment könyvmoly Samwell Tarlyba. A könyvekben gyanítható, hogy az egész Lyanna ügy azért történt úgy, ahogy, mert Rhaegar tudta, hogy neki ezt a nőt kell teherbe ejtenie, hogy az utódjuk aztán nagy tetteket hajtson végre, és az, hogy volt köztük vonzalom (amire szintén vannak utalások), nem a lényege kettejük történetének, hanem ez csak elviselhetővé tette az egész megszöktetős-gyerekcsinálós bizniszt.

És epikus kiforgatása lenne a sablonoknak az, ha Rhaegar tévedett, és lófaszt nem ért a jóslata, az ő Targ/Stark gyereke, a kis bongyor hajú Jézus nem fogja megmenteni a világot. Voltaképpen az ötödik könyv pont úgy ért véget, hogy Martin szomorú viccet csinált Jon kiválasztott történetéből, és a nagy tettekre hivatott leszármazottat a saját emberei döfték halálra. (De abban biztos vagyok, hogy Martinnál is vissza fog térni.)

Nade a sorozatban jelenleg ebből a jóslatos háttérsztoriból nem sok látszik:
SPOILER
csak azt tudjuk, hogy Rhaegar ment a farka után, mert csak, és egy szép flashback során elvette Lyannát feleségül.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1604 levél
Válasz 17.08.28. 10:32 #3844
Aribeth
7/7
SPOILER
Erről a névadásról üvölt, hogy ez se nem terelés, se nem összemosás. A sorozat teljes mértékben bemutatta, hogy Rhaegar és Lyanna összeházasodtak, szerelmesek voltak, született egy gyerekük, és az a gyerek Jon.* Nincs itt semmi kavarás fake vagy nem fake Aegonnal. D&D egyszerűen elfelejtették, hogy Rhaegar és Elia fia, Aegon még élt, amikor R. meghalt a Tridentnél, így semmi oka nem lett volna a harmadik gyerekét is Aegonnak nevezni. És hogy annak semmi értelme, hogy Lyanna a férje halála után a kisbabáját az exfeleség fiáról nevezi el. Nonszensz.

Nem beszélve arról, hogy Rhaegar a három gyerekéből kettőt a hódító Targ testvérekről nevezett el (Rhaenys, Aegon). Ide a rozsdás bökőt, hogy Lyannától lányt akart, akit Visenyának hívott volna, illetve volt egy értelmes B terve arra az esetre, ha a jég és tűz vérvonalat egyesítő kiválasztott csodagyerek fiúnak születik.

*Ami megfelel a könyvek egyik legszebben végigvitt utalás-sorozatának. Szeretem én az Ashara Dayne-es részeket is, de az egyértelmű, hogy Rhaegar + Lyanna = Jon, ezt nem a showrunnerek szopták ki az ujjukból, hanem Martin adott kilövési engedélyt a sorozatban, mivel ő is ezt a revelációt tervezte.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
9107 levél
Válasz 17.08.28. 10:04 #3843
davkar9
7x7

SPOILER
Egész évadban készítették, de Bran hangalámondásos pornója kinyírta a fire&ice töfit. Jont az előző csaja meg akarta ölni, ez a nagynénje, talán majd a következő...

A fanservice reunionok adták. Bronn-Pod-Tyrion elsősorban, de a Brienne-Jaime is jó volt. Jaime amúgy nagyon szép utat járt be a testvérbaszó-gyereknyomorítótól a nem szószerinti 'fuck you Cersei'-ig. A 'Luke mozdulat' is tetszett, szinte hallottam az "ígéretet tettem egy régi barátnak" szöveget is.

Tyrion-Cersei beszélgetés megint csak nagyon jó volt. Az ilyen alakítások miatt vagyok hajlandó elnézni d&d fanfic hülyeségeit.

LF tárgyalása és a titkos lagzi flashback pedig rámutatott, hogy milyen könnyű ezt a világot manipulálni 1-2 hazugsággal és titokkal. Hmm, bezzeg ha régein is úgy repültek volna a hollók, mint nemrég a faltól sárkánykőig...


könyvek
SPOILER
Az Aegonozás tényleg érdekes. Ez most vagy terelés vagy összemossák a ST féle titkos-nem is biztos Targaryennel, legalább a név szintjén. Mert a rlj szerintem így is 99%-ban biztos. Ned karakterébe nem fér bele a félrekúrás, a testvére gyermekét védve és felnevelve, ismerve hogy ki is, mi is ő, annál inkább. Így pedig akkor kijönne a 3 sárkány is, tehát Martin túlbonyolított víziója is működhet. Könyvekben mondjuk nem vagyok biztos benne, hogy hasonlóképpen összehozza majd Jont és Danyt. Könyves életkorukkal az incest mellé borderline gyerekpornográfia... ez talán már Martinnál is meredek lenne.
Simple. Eternal. Beige.
3486 levél
Válasz 17.08.28. 09:02 #3842
Sucee
Hát őszintén, én ezt az évadzárót időnként eléggé untam.
3896 levél
Válasz 17.08.28. 08:54 #3841
Juraviel.Ihuan.Bedvin
@Aribeth, Peace

SPOILER
A könyvekben ugyebár még nem történt meg a reveláció, hogy R+L=J, de az Aegon dolgot már elsütötte Martin az Ifjú Griffel, aki a teória szerint nem is igazi Targaryen, csak egy oldalági Blackfyre, két, külön forrású jóslat is erre utal.

A sorozatban meg nem fognak szarakodni azzal, hogy bármiféle magyarázatot adjanak.


Akit érdekel, elvileg van egy nyolcadik évados leak már, totál részletes, egy kis belső ellentmondásokkal, amit részben meg is magyaráznak. Szóval, akit érdekel, csak az olvassa el. A kommnetek vegyesek, ám az egyik rész alatt valaki azt írja, elvileg az a kiinduló forrás, ami a tavalyi kiszivárgás is volt, ott is fakenek gondolták,ha fake is, kurva vicces.

Pár éve még nem olvastam volna el, de mivel csalódtam GRRM-ben a kurva sok ígérgetése miatt, így nem nagyon érdekelnek már a spoilerek, én már csak abban reménykedem, hogy a két könyv tényleg megíródik egyszer...

Game of Thrones Season 8 Leaks & Spoilers

Ha nem fake, akkor megigazolódik egy másik rajongói teória...

[Akkor olvasd, ha megnézted a link tartalmát teljesen!]

SPOILER
...miszerint Bran lesz az új Éjkirály, ezzel végződik a széria, ha ez igaz,
durva lenne.
20259 levél
Válasz 17.08.28. 08:48 #3840
Peace
Mondjuk most elolvastam gyors egy külföldi cikket, ami erre az epizódra reagált és próbálta összeollózni a könyvekkel, de itt már tényleg nincs értelme nagyon ezt feszegetni. Külön kell kezelni már a sorozatot és a Martin vízióját, amit sajnos lehet tényleg sosem lesz képes befejezni és lezárni.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20259 levél
Válasz 17.08.28. 08:37 #3839
Peace
SPOILER
Ezt az Aegon dolgot én sem tudom mire vélni. Biztos van rá magyarázat, csak gondolom sok értelme nem lesz. Én mondjuk egy pillanatra azt hittem, hogy csak hajlandó levágatni Jaime-t.

De a lényeg, hogy az élőholt sárkány kék tüzet okád és ez nagyon állat!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1604 levél
Válasz 17.08.28. 07:55 #3838
Aribeth
7x07

SPOILER
Senkinek nem jutott eszébe a készítők közül, hogy Rhaegarnak már volt egy Aegon Targaryen nevű fia Eliától? Vajon mi bajuk volt a Jaeherys Targaryen névvel, amit a fandom aggatott Jonra?

Jaime végre besokallt, el sem hiszem.

Ég veled, Littlefinger, hiányozni fogsz, annak ellenére, hogy három évadot statisztaként húztál le.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1398 levél
Válasz 17.08.19. 11:51 #3837
jawsika
Alapesetben így járok el, de melóban voltam, láttam egy jó hosszú spoileres részt, megnyitottam és úgy jött ez szembe. De rendesek voltak a többiek megértették, köszönöm ezúton is.
Minions, servants, soldiers of the cold dark... Obey the call of Kel'Thuzad!
13848 levél
Válasz 17.08.19. 10:12 #3836
powerhouse
meh...

szar ez már így, írói szempontból mindenképp.

gátlástalanul kihasználják, hogy 6 évad alatt kialakult több egész komoly karakter-néző kapcsolat, bármi fost írnak, izgulunk értük, meg van pénz most már animálni sárkányokat, de ez a rész is mi volt? A tér-idő hajlik mindenfelé, deus ex machina jobbra-balra, faszság úgy ahogy van.

Pedig jól szórakoztam, de ez már nem Trónok harca, csak egy sárkányos-zombis hentelő fantasy.
If I look back I am lost
2918 levél
Válasz 17.08.18. 09:50 #3835
RAI*DEN
Nem rosszból mondom, és nem is kötekedni akarok, de csak nekem teljesen evidens, hogy lepörgetek addig, amit legutóbb olvastam és onnan folytatom? Nem olvasom minden nap a fórumot, de azért hetente többször is, van, hogy nagyjából többször is, és mindig onnan folytatom a számomra érdekes topicokat ahol legutóbb abbahagytam, és ha úgy van, hozzá is szólok.
3896 levél
Válasz 17.08.17. 18:18 #3834
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Kerüljétek, mint Brienne az összekacsintást Tormunddal

Egyébként nem lesz benne semmi a hatodik részről, inkább Martin és a sorozat koncepciójának szétválásról esik szó.

SPOILER
A könyvekben Aemon mester hívja fel a figyelmet, hogy Stannis Fényhozó nevű kardja nem ad igazi hőt. Úgyhogy egyetértek, azon sem lepődnék meg, ha a braavosi halálrendnek lenne végül igaz, hogy csak egy isten létezik ezen a világon, az pedig maga a halál.

Igazából a negyedik évad után fogyott ki a szufla, hisz itt kerültek egy olyan helyzetbe, hogy volt két könyvük, tömve egy csomó új szállal (Martellek, Greyjoyok, Brienne külön utas útja, a braavosi szál, az Ifjú Griff, Lady Stoneheart, Samwell Óvárosban, Quentyn útja), amik a már meglévőek mellé kerültek volna. Eleve kritika érte a sorozatot, hogy sok szállal időnként szétaprózza a részeket, de így is sikerült a készítőknek időnként az adott részt maj' minden szálon egyfajta tematikára felfűzni.

Nos, a negyedik évad, vagyis a 'Kardok vihara' végén döntés elé kerültek, hogy mit csináljanak: tömjék bele az összes új szálat, ezzel vállalva azt, hogy iszonyú hosszú időre lekötik magukat, bízva abban, hogy Martin közben elvégzi az írás megterhelő teendőit, vagy fogják magukat, zanzásítják a két könyvet, megkérdik a főbb pontokat, és mehet a fanfiction.

Megértem, hogy utóbbi mellett döntöttek, a dorne-i szál is egy melléugrás volt, hisz ha tényleg belemennek, akkor bizony kellett volna Quentyn és Arianne is, ez meg magával hozhatta volna az Ifjú Griffet. Fogták a meglévő negyedik és ötödik könyvet, leszűrték, és lezavarták egy évad alatt, ahelyett, hogy mondjuk három évadon át szenvedtek volna vele. Innen pedig jött a fokozatos lejtmenet.

Teljesen érthető az is, hogy ez a két évad miért ilyen rövidke. Nincs alapanyag, a történetszálak jelentős részét kidobták. Ez persze nem mentség az ötlettelenségre, a deus ex machinák két kézzel való szórására, viszont megint ugyanoda jutunk, hogy Martin hibája ez is, hisz alapanyag nélkül nem tudnak mit kezdeni. Barristan megölése -aki eredetileg a Dany segítője volt a könyvekben és ott maradt Meereenben Dany távozta után-, utólag érthető, miért írták ki - nem tudni a sorsát még a könyvekben, így feleslegesnek érezték felépíteni.

Lényegében nemcsak a régi olvasóival tolt ki (én sorozat előtti vagyok), meg az újakkal, akik ennek hatására kezdték el, hanem magukkal a "csak nézőkkel" is.

Robert Jordan, amikor megtudta, hogy halálos beteg, még úgyis kőkeményen dolgozott, hogy elő tudja készíteni, hogy valaki tudja fejezni helyette. na, ez az óriási különbség, még akkor is, ha a kreatív folyamatokat nem lehet generálni, kényszeríteni.
9107 levél
Válasz 17.08.17. 15:57 #3833
davkar9
(Topic szabályzatának megfelelően jártunk el. Ha nem vagyunk naprakészek akkor nem az az első, hogy a nagy dobozokba belekattintunk, hanem onnan olvasunk ahol abbahagytuk a topicot. Abból pedig kiderülhetett, hogy az elmúlt pár hszben már az ep6-ra és kapcsolódó dolgokra terelődött a beszélgetés. Természetesen mindez feltételes módban, hiszen a kiszivárgott 6. epizódot senki nem látta és a tartalmára vonatkozóan is csak elméletekkel tudott előállni.)

(válasz a válaszra, értelemszerűen kerülendő ha lemaradás van)

SPOILER
LoLról még az is eszembe jutott, hogy, nem is tudom ki kinek mondta, de pl arról beszélgettek, hogy Meli tüze nem meleg. Az meg akkor mégis miféle tűz, miféle istennel? Szóval nem lennék meglepődve ha Martin még az isteni szinten is kissé beszürkítené a dolgokat.

Szerintem Hardhomenál ment félre a sorozat. Belógatták a világvégét megállíthatatlan zombi sereggel. Nálam innentől mindenféle szarkavarás, háborúskodás, főcsapáshoz nem kapcsolódó karaktersors értelmét vesztette. Martinnál nem tudom mi lesz az endgame, gondolom részben valami hasonló. Vagy hát nem tudom. Az egyedül biztos pont, mióta a sorozat teljesen levált a könyvről, az a Hodor reveal, márpedig akkor Branéknek valószínűleg lesz egy hasonló találkozása a zombikkal.

Megértem mindkét oldalt. Rajongóit (duh) mert azért csak kéne az a könyv és tényleg ül már rajta egy ideje. Azt is elhiszem, hogy rohadt nehéz ezt írni, mert sok a szereplő (könyv végi névsornál mindig ott volt az ujjam az olvasáskor), sok a szál, kapcsolódó, aprólékos, stb stb, amik miatt népszerű a könyv. De könyörgöm csak telik az idő, és minden évben a "két oldal és mehet a nyomtatásba" dumát kapjuk. Vagyok azért annyira rosszindulatú, hogy elhiszem, hogy írás helyett kényelmesebb inkább a superbowlt nézni és egy-egy évad után tartani a markát a csekkért. Viszont amikor le is ül, akkor is inkább csak a side projectekkel dolgozik. Enciklopédia, kifestőkönyv, 4 spinoff (komolyan?) sorozat. Így azért nem lehet. Hülye helyzet mert ha úgy vesszük nem tartozik senkinek semmivel, de azért szerintem nagyon sok könyvrajongót (pl én is így kezdtem) a sorozat bejelentése/pilotja után szerzett, csak illene nekik is adni valamit.

Sapkowskit jó, hogy írod. Őt... áh, tudod mit, ezt inkább átviszem a helyére, a witcher topicba.
Simple. Eternal. Beige.
623 levél
Válasz 17.08.17. 15:10 #3832
stero
Úgy vettem észre, hogy a konspirációkat nagyon szeretik a GoT reviewerek, de azt is észre kellene venni, hogy ez már rég nem az az okos sorozat mint az elején volt. Olvasok meg nézek olyan teóriákat, hogy beszakad az agyam tőlük, de tök nyilvánvaló, hogy semmi nem lesz belőle a sorozatban. A legújabb részekben pedig nagyon érződik a hálivúdi extravaganza és szappanoperázás. Úgy vannak megírva, hogy minimális gondolkodás mellett is élvezhető maradjon. Ez már nem az első 3-4 évad stílusa.
3896 levél
Válasz 17.08.17. 13:48 #3831
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Jogos. Eredetileg úgy volt, hogy csak az HBO itthoni, hivatalos vetítése után lehetett elhagyni a spoiler taget, a könyveket meg jelezni kellett, ha abból írtunk.

Egyrészt a részkikerülés miatt, meg, hogy túl vagyunk a könyveken, borult a rend. De majd figyelünk ezentúl jobban.

20259 levél
Válasz 17.08.17. 13:45 #3830
Peace
Most a leaked epizód betett itt rendesen.

HA NEM LÁTTAD MÉG A KISZIVÁRGOTT 6. EPIZÓDOT, AKKOR NE OLVASS BELE A SPOILEREKBE!!!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1604 levél
Válasz 17.08.17. 13:10 #3829
Aribeth
Jogos, elnézést érte. Korábban elég szigorúan vettük itt a spoilerezési szabályokat, de azóta sokat lazult a fegyelem.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1398 levél
Válasz 17.08.17. 13:00 #3828
jawsika
Hali... Srácok nem rosszból, de kérlek jelezzétek külön, hogy olyat spoilereztek, ami újabb még a legújabb résznél is... Beleolvastam egybe nyugodt szívvel, mert olvastam a könyveket, meg láttam az 5. részt is, erre valami olyan van ott, ami újabb. lejjebb menve kibogoztam, hogy a 6. részt írjátok meg éppen, de... biztos megértitek, hogy ezt valahogy jelezni kéne.
Minions, servants, soldiers of the cold dark... Obey the call of Kel'Thuzad!
3896 levél
Válasz 17.08.17. 12:26 #3827
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Agyalás+agymentség

SPOILER
Basszus, tényleg, azt is szar volt (bocs, de tényleg a készítők nullahúsz képességeit mutatja), hogy a semmiből tűntek elő hentelni való randomfreefolkok. A redshits peoplért külön

A Others/White Walkersekről itt egy remek összefoglaló:

http://awoiaf.westeros.org/index.php/Others

Ebből is látszik, hogy könyvekben ezek ősi valamik, de van pletyka róluk, hogy kapcsolat van köztük és az Erdő Gyermekei között, ezt Martin egy interjúban mondta el, illetve, hogy később fog kiderülni a történetből.

A másik oldal, hogy a könyvek szerint a Fehér Mászkák a Fény ura ellentétistene, a Nagy Fehér Mászka gyermekei. Így fennáll az ellentétpár.

De érdekes kérdést feszegetsz.

A könyvek kapcsán meg a lehető legtöbb ember puffog szerte a közösségi felületeken. Én is minap beszélgettem erről valakivel molyon:

"Tudom, hogy igen, az ő világa, addig írja, míg akarja…de az összes YouTube videó, Facebook post vagy Twitter bejegyzés alatt a csalódott emberek vannak többségben, érthető módon. Hobb, Erikson nevetve összehozott sokkal több kötetből álló sorozatot ennyi idő alatt.

Még Jordant is ide sorolhatnám, 15 év alatt 11+1 regényt írt meg, hasonló monstrumokat. Ha nem halt volna meg, nem hiszem, hogy gondja lett volna a befejezéssel, pedig neki aztán igen hosszúra nyúlt.

Lehet nem ildomos kreatív tevékenységnél időtávot figyelembe venni, felhánytorgatni, de az ígérgetések, minden más tevékenység -szerkesztések, más könyvek, sorozatok- nekem részben azt jelzik, nem tud mit kezdeni a befejezéssel, a kezdeti plothoz képest kibővült a szereplőgárda is.

A szememben meg gáz, hogy egy adaptáció előbb ér véget, mint az alapjául szolgáló könyvsorozat, a „show is show, books are books” meg ócska önnyugtatgatás.

KÁR, hogy Martin szerkesztője nem elég kemény kezű. Kíváncsi leszek, hogy a TWoW köszönetnyilvánításában mit ír majd, mert az ötödik kötetben nem győzött szabadkozni.

Szóval hiába puffog meg sértődik be, hogy olyan elméletek születnek, hogy rég kész van, csak kivárja az HBO széria végét, egy ekkorára duzzadt rajongótábornál ez természetes. Sőt, szerintem a sorozat hatására egyrészt elfeledkezett az eredeti olvasóiról, másrészt, ahogy fogyott az alapanyag, úgy lett a sorozat is egy közepes értékű fanfiction.

Hagyjuk is Martint. Most épp Sapkowskit olvasok a harmadik játék hatására (azt sem vittem még végig), és simán megüti a szintjét, csak egy kicsit a klasszikusabb oldalról közelítve jóval kevésbé terebélyesen (engem mondjuk nem zavarnak a féltéglák, de lehet ezt másképp is).


Azt már csak neked teszem hozzá, hogy kib*szott ironikusnak tartom azt, hogy annak idején azért hagyta ott a televíziózást, mert korlátokat szabtak neki, nem lehetett elég kreatív, érezte, hogy kiégetik a tartalmat.

[Jó, ez nem feltétlen igaz, látva, hogy az új reneszánszban milyen remek és minőségi sorozatok születnek! Viszont akkor ő így érezte, ebből is látszik, hogy nem igazán szereti megszabott munkát, amivel, nincs baj, érthető, hisz ő elsősorban író lenne.]

Többek között rájött, hogyha visszatér az íráshoz (mert előtte is ám igen elismert szerző volt, főleg sci-fi terén), akkor meg tudja valósítani ezt a könyvsorozatot. Azért ironikus, mert visszatért arra területre, ahonnan elszökött, és konkrétan élete nagy munkáját a végére egy középszerű tucatfantasyvá silányították, és igen, ebben a pénz is közrejátszik.

Meg az, hogy elfogyott az igazi alapanyag. Ez meglátszik a dialógusokon is. Elismerem, az HBO sincs könnyű helyzetben, mert Martinra nem tudnak és nem is lehet várni, kétféle tábort kéne kiszolgálniuk, és le is kéne zárni a történetet.
623 levél
Válasz 17.08.17. 11:25 #3826
stero
Nem értem hova a f*szba sietnek a készítők. Miért akarják a legizgalmasabb részeket ledarálni rövidített évadokban? Eddig meg csoszogtak a várkertben évadokon keresztül cselszövésekről duruzsolva.
9107 levél
Válasz 17.08.17. 09:48 #3825
davkar9
SPOILER
Mekkora easter egg let volna már ha Aryának van egy Tom Cruise arca is.

Thormundnak mindig hatalmas szövegei vannak, nagyon bírom ezt a figurát!
Ez az északi kaland elég vicces volt. Gendrynek a 4 év evezéstől elég jó staminája lett, tényleg kabaré volt ez a futás. Utána egy éjszaka alatt elment oda a holló, vissza a 3 sárkány, áh ebbe tényleg nem is érdemes már belekötni, simán hülyeség. Az is vicces, hogy heten indultak neki, de útközben hozzájuk csapódott két tucat redshirt, hogy a zombi goret is lehessen mutatni. Sárkányok is kurva látványosak, de sajnos emiatt átment a show üres moneyshotok sorozatába. Könyves tartalom itt már semmi nincs, kb csak "fohgecisárkányok" és így csak a szememet tudom fogatni amikor a "legjobb sorozat" és hasonlók repkednek. Vannak azért még jó részei, de ez az őrült rohanás és a blockbusteresítés miatt elég rossz irányba vitték/viszik el a végét. Ami egyébként nem lenne baj (nem értem mondjuk miért kell sietni, lejár a licensz vagy mi?), de így, hogy kb esély sincs rá, hogy Martin még a mi életünkben befejezi a könyveket kicsit sajnálom, hogy így "ér véget" a saga.

Amúgy meg képzelődöm vagy tényleg jobb Emilia játéka amikor Jon után vágyakozik/szomorkodik/bármi? Rendes eheti epizódban is furcsa (nem erre számítasz tőle) volt már amikor az asztalnál beszélgetnek.


Külön doboz mert agyalás.

SPOILER
Zombi csapda. Messzebbről indítok. Sorozat (könyves talán más, nem rémlik, hogy lett volna róla szó ilyen mélységben) ugye úgy meséli a NK origint, hogy a mesemanók átváltoztattak valami fickót aztán az egész jól az arcukba robbant. Ő az ultimate evil, a gonosz az éjszakában, stb stb, viszont készített. Ő van a kék sarokban, a pirosban viszont a LoL, aki tényleg valami istenségnek tűnik, viszont ha ők a nagy ellentét akkor a LoL is ember(vagy valaki)alkotta vagy mindig is létezett? Ha az utóbbi, akkor egy csinált gonosz hogyan lesz az ő nagy ellentéte/ellensége?

Na de az agyalás. Nekem az kicsit gyanús, hogy Sanyi tűzben (elsőre!) látta a hegyet, oda kell menni, mert...ööö csak. A hegynél pedig egy több ezres ambush várja őket. Hogy is van ez? LoL akkor itt most kivel is van? NK el tudja téríteni a tüzet vagy a két erő igazából egy? Végül is mindkettő feltámasztásban utazik, csak a piros csapatnál jobban néznek ki és elevenebbek.
Olyan szempontból nem stimmel a tervezés, hogy szerintem északra nem jár a westernews hírlevele így NK-ék nem tudhattak/nem volt fontos a szempontjukból Dany érkezése. Így pedig tényleg csak a hbo nyakkendősei döntését láthatjuk. Előbb utóbb unalmas lesz a sárkány feléget mindent x epizódonként, dobjuk be jövőre a sárkány v sárkány küzdelmeket.
Simple. Eternal. Beige.
20259 levél
Válasz 17.08.17. 06:15 #3824
Peace
SPOILER
Morgolódtok itt össze-vissza! Gendry lehetetlen futásán meg a fénypostás leveleken kívül tényleg nem volt akkora égbekiáltó ökörség. Viszont az epizód hangulata és az összkép az összes beszélgetéssel, nekem ez piszkosul adta!!! A 4. rész az bekaphatja!
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
3896 levél
Válasz 17.08.16. 22:43 #3823
Juraviel.Ihuan.Bedvin
SPOILER
Benjent kihagytam, az is nagyon gagyi volt.

Én is olvastam a sárkányvárós elméletet, van is benne ráció (valaki cáfolja, hogy z éjkirály és bran csak a múltba és a jelnbe lát, a jövőbe nem). Ám emellett olvastam azt is, hogy az egész Zombi Hunt csak azért volt az HBO részéről, hogy legyen egy sárkányuk a Fehér Mászkáknak. És tényleg eléggé erre ment ki az egész, de kurva jól mutatott az egész jelenet.

Remélem a könyvekben nem így lesz, és nem Martintól szedték ezt a szupercsapat ötletet, mert ez abszolút elütne a könyvektől. Mondjuk erre nem sok esély van, mivel Sandor sírásó egy eldugott kolostorban, Dondarrion halott, helyette Kőszív Úrnő járja a bosszúhadjáratát, Gendry is a csapatában van, Jorah (és Tyrion) meg az ostromlott Meereenen kívül vannak.

Mondjuk ott Night King sincs, ezen a néven más szerepelt a könyvekben.
1604 levél
Válasz 17.08.16. 22:29 #3822
Aribeth
SPOILER
Deus Ex Benjen, Usain Bolt Gendry, fénysebességű hollók és sárkányok: ez kész vígjáték már, ahogy egy ismerősöm találóan megfogalmazta.

De alapvetően az ilyen baromságok ellenére is élveztem a hentelést, szeretem a white walkeres, téli zombis jeleneteket a sorozatban, a Hardhome is kedves a szívemnek.

Már most van egy elmélet, hogy NK és WW barátai csapdába csalták Jonékat, és utána türelmesen kivárták Dany és a sárkányok érkezését. És ezért voltak náluk a baszott nagy láncok. De annyi ilyen remek elmélet volt már a sorozattal kapcsolatosan (pl. Talisa biztos Lannister kém, az északi urak meg Boltonékat szabotálják), amikből nem lett semmi, hogy már nem merek hinni ezekben.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
3896 levél
Válasz 17.08.16. 22:06 #3821
Juraviel.Ihuan.Bedvin
SPOILER
A semmiből lánc kerül elő, Gendry hosszútáv futása, a levelek gyors röpte, a farkasszem nézés a holtakkal, a fulltápos skill hentes jelenetek ellenére, a sárkányledobás kurva látványos volt, asztakurva, ilyen moziban nincs, ahogy máshol is írták.

Nekem külön tetszettek a Sansa-Arya jelenetek, Sansa arca, amikor Arya megfélemlíti... Durva...

Ami még tetszett at a Tyrion-Dany beszélgetés, meg nem volt rossz a Jon-Dany hajós se.

Ezek tették jóvá a részt, azonban a Zombi Hunt az írók totális gyengeségét mutatja.
3896 levél
Válasz 17.08.16. 21:02 #3820
Juraviel.Ihuan.Bedvin
SPOILER
Elképesztően durva, elképesztően. A levelek netsebességgel reppenek, Sansa hetek óta nem kapott levelet, de Ísztvácsból seperc alatt odaér Dregonsztón várába. Sőt, még hajót is tud küldeni magának...

A jégsárkányos poszter, amit volt, és a Night King ült rajta, várható volt, hogy az egyik megdöglend. Cersei boldogan tapsikolna,l skorpió, tovább fejlesztett edisön.

Amúgy jó rész volt, voltak végre tartalmasabb beszélgetések is. Bár a hegytetőn hentet kicsit túltolták.
9107 levél
Válasz 17.08.16. 20:10 #3819
davkar9
Nálam is csordogál lefele Nem helyes az ilyen ezért valószínűleg kihagyom, de annyira tudtam, hogy ez lesz a link mögött.
Simple. Eternal. Beige.
1823 levél
Válasz 17.08.16. 19:13 #3818
warcat
Tetszett,és a végére ezt is beilleszthették volna,egyből ez ugrott be
(spoiler aki még nem nézte meg a részt)

https://youtu.be/BCr7y4SLhck?t=40
20259 levél
Válasz 17.08.16. 18:10 #3817
Peace
AZTAJÓMOCSKOSÉLET, MEKKORA RÉSZ VOLT!!!!!!!!!

Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
20259 levél
Válasz 17.08.16. 16:56 #3816
Peace
Csak elég gyér minőségnek tűnik (1080p ellenére), de ha elkészül egy angol felirat, akkor csak nem várok hétfőig.
Don't fool yourselves. War is all we are! Killing is all we are good for! The rest is delusion.
1823 levél
Válasz 17.08.16. 16:49 #3815
warcat
"Khaleesi.and.Her.Dragons.S07E06.1080p"1823 levél
Válasz 17.08.16. 16:42 #3814
warcat
Ez elég nagy oooops:

HBO Spain has accidentally aired Game of Thrones season 7 episode 6 by mistake. So please avoid the spoilers ,they would be all over internet soon.HBO is not having good time.


https://www.reddit.com/r/television/comments/6tz1hl/hbo_spain_accidentally_aired_season_7_episode_6/

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.