Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Nintendo

Új játékplatformon dolgozik a Nintendo

Az egyelőre Nintendo NX kódnéven futó projektről még nem árultak el részleteket.

2015.03.17. 15:36 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Nintendo

A Nintendo ma különleges sajtótájékoztatót tartott Japánban, ahol bejelentették, hogy új hardveren dolgoznak, amely egyelőre a Nintendo NX kódnevet viseli. Mivel egyelőre csak nagyon kevés részletet árultak el a projekttel kapcsolatban, így azt sem lehet tudni, hogy egy új konzolról van-e szó.
„A Nintendo játékrendszerek iránti elkötelezettségét bizonyítékaként bejelenthetem, hogy a Nitendo új játékplatformon dolgozik, amely teljesen új koncepciót képvisel és jelenleg az NX kódnevet viseli. Egyelőre túl korai lenne bármilyen részletet is elárulni a projekttel kapcsolatban, de reményeim szerint jövőre bővebb információval szolgálhatunk.” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón a Nintendo vezetője, Satoru Iwata.
A konferencián a DeNA mobileszközökre szakosodott stúdióval kötött megállapodásról is szó esett, amelynek keretében a jövőben sokkal nagyobb figyelmet szentelnek a hordozható eszközökre készülő játékoknak. Emellett a DeNA csapatával közösen dolgoznak egy új közösségi szolgáltatáson is, amely a már létező eszközökön, PC-n, mobilon és az említett Nintendo NX-en is elérhető lesz. Iwata ugyanakkor leszögezte, hogy ez nem a nemrégiben megszűnt Club Nintendo szolgáltatás utóda lesz, hiszen ennek elsődleges célja a játékosok összehozása lesz függetlenül attól, hogy azok éppen milyen platformon vannak jelen. ■

hozzászólások (1)

KRISZ46
KRISZ46 2015.03.17. 17:30
Csak én tartom ezt rossz ötletnek? Mármint nemhiszem h annyira kapkodják amúgyis a nintendo cuccokat legalábbis nem annyira mint X1 és PS4-et,
Azt sajnálom a legjobban h a Sonic meg a Mario játékok is csak nintendo(kivéve ami nem ) konzolra vannak mert PC-n vagy egyéb konzolon többen vinnék.
ajánlott olvasnivaló