Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Project CARS Project CARS

Project Cars: túl az egymillión

Emellett hiánycikk lett a kormány pár helyen.

2015.06.05. 22:42 | szerző: Sityi | kategória: Játék

A Slightly Mad Studios és a Bandai Namco Entertainment Europe mai közleményében örömmel jelentette be, hogy elkelt az egymilliomodik példány is a Project Carsból - ami tekintélyes mennyiség egy AAA címtől is, nemhogy egy indie alkotástól. "A fejlesztés során a közösség nagyon fontos szerepet játszott a játék kialakításában" - nyilatkozta Ian Bell, az SMS vezetője. "Csak amikor megláttuk az első pontszámokat, jöttünk rá, mennyire sikerült a Project Carst a média, a professzionális versenyzők és a világ játékosainak elvárásainak megfeleltetni."
Apró érdekesség, hogy az SMS úgy értesült német forrásokból, hogy - valószínűsíthetően a Project Cars miatt - olyannyira megugrott a kormányok utáni kereslet, hogy több helyen is elfogytak a készletek, illetve 10-25%-kal drágábban is kaphatóak, mint egy hónappal ezelőtt. Az SMS a WMD oldalán félig-meddig viccesen, de megértően bocsánatot kért az okozott zavarért - erre azért ők sem számítottak. ■

Project CARS
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Project CARS

hozzászólások (6)

Szekuj
Szekuj 2015.06.06. 11:10
Logitech G25, G27, vagy menj rá a Fanatec oldalára, hogy csak párat említsek, de készülj fel rá, hogy nem olcsók.
Sityi
Sityi 2015.06.06. 13:19
Én három csoportba tudnám sorolni a kormányokat:
- A legolcsóbb kategória a "ne vedd meg" gagyi. 180-270 fokos kitérés (nincs egy fordulat a vét végállás között). Jó eséllyel egy tengelyen a gáz és a fék. Ha ráz is, azt valami nonszensz dologból (hang alapján?) teszi, köze nincs az autóhoz.
- A beugró szint. Itt már rendesen 2 és fél - három fordulat a kormányzási szög, mint egy igazi autóban. A gáz- és a fékpedál külön tengelyen vannak, akárcsak a valóságban, és pontosabbak is. Kuplung nincs, és a váltó is csak szekvenciális - még akkor is, ha van külön váltókar (a pillangó-váltó mindig adott). A Force Feedback itt már egy rendes autószimulátor esetén (Project Cars, Assetto Corsa, Simbin játékok, rFactor, iRacing, stb.) a játék fizikai motorja számolja és küldi rá a kormányra - persze játékonként eltér, mit és hogyan számol, csak hogy bonyolultabb legyen. :-D
- A profi szint. Lásd az előző, csak itt már van kuplung is 6-7 sebességes kézi váltóval (de a pillangó is ott van). A drágább modellek már strapabíróbb vázzal és pedállal rendelkeznek, esetleg szabályozható a pedálút is (például a rugó ellenállása, féknél a felkeményedés), illetve fogaskerekes FFB helyett szíjast használ, ami elvileg csendesebb és pontosabb.

Én egy 8 éves Logitech Driving Force Prót nyúzok, ami a középső kategória. Annyit változtattam rajta, hogy egy squashlabdát beraktam a fékpedál alá, így "felkeményedik" fékezéskor. ;-) Tulajdonképpen nekem csak a manuális váltó hiányzik (természetesen a kuplunggal), de alapvetően ezzel így már simán el lehet lenni, és az illúzió is megvan, hogy "majdnem mint az igazi"

Ahogy Szekuj is említette, jelenleg a Logitech és a Fanatec gyárt normális kormányokat, bár én a Thrustmastert is idevenném: Egy T500 RS szett egy TH8 RS váltóval azért igencsak nyálcsorgató tud lenni.
david139
david139 2015.06.06. 17:13
Köszi a kimerítő választ, meg Szekujnak is!
Akkor marad a gyűjtés, mert mindenképp a 3 típust szeretném, főleg a kuplung miatt. :-)

Egyébként egyszer még a szép 90-es években édesapám vett egy olyan remek szerkezetet, ami lényegében egy bukósisak volt, és arra kormányzott, amerre a fejedet döntötted :D Na az volt a tuti!
goodboy007
goodboy007 2015.06.07. 09:12
Még annyit hozzátennék, hogy a "profi szint" nem a csúcs, maximum a konzumpiacon, lehet találni több százezer forintért is elég durva szetteket, de feltételezem ez neked annyira nem érdekes :D.

A másik dolog, hogy a G25/G27 potméterekkel dolgozik, a Fanatec ha jól tudom inkább hasonlít az igazi pedálrendszer működésére.
david139
david139 2015.06.07. 12:37
Hát sajnos nem én nyertem az 5ös lottót :D
ajánlott olvasnivaló