Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Bukik a Batman: Arkham Knight?

Míg a premier előtti kritikák ódákat zengtek a játékról, a játékosok szinte csak rosszat mondanak róla – egyelőre.

2015.06.23. 21:02 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Rocksteady Studios eddig sosem nyúlt még mellé, még első játékuk, a kizárólag PS2-re és Xboxra megjelent Urban Chaos: Riot Response is hozta az akkoriban elvárható szintet. Ám a hírnevet számukra a Batman: Arkham Asylum hozta meg, amelynek szintjét a folytatás Arkham City bőven meg is ugrotta. A stúdió ekkor kijelentette, hogy nem kívánják tovább folytatni a sorozatot, ezért a kiadásért felelős Warner Bros. Interactive egy másik belsős stúdiót bízott meg az előzménysztori, az Origins elkészítésével (ez nem is lett akkora siker, mint az előző két játék). Aztán jött a hír, hogy a Rocksteady mégis visszatér a sötét lovaghoz és elkészíti az Batman: Arkham Knightot. Az előzetes videók, infók és képek alapján az első két részhez méltó folytatásban bizakodhattak a rajongók, amit a néhány nappal ezelőtt megjelent első külföldi kritikák is csak alátámasztottak. A játék a Metacriticen jelenleg is 91%-os mutatóval rendelkezik, ám az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a tesztek döntő többsége a PlayStation 4-es kiadás alapján készült (mindössze két Xbox One és egy PC-s teszt van egyelőre a listán).
Csakhogy úgy tűnik, valami nagyon komoly hiba csúszott a fejlesztők számításaiba – és ezt most nyugodtan érthetjük átvitt és szószerinti értelemben is. A PC-s változat ugyanis közel játszhatatlan. Ha tavaly ősszel fogtuk a fejünket az Assassin’s Creed Unity miatt, akkor az Arkham Knightra inkább rá se nézzünk – legalábbis sok játékos vélekedhet így, mivel a játék egészen rosszul teljesít. Az első baljós jel a játék hivatalos gépigényének premiernapi megváltoztatása volt, ám ez csak a jéghegy csúcsa. A játék a legerősebb gépeken is nagyon instabil, a framerate látszólag minden ok nélkül ugrál, gyakran leesik 5-10 fps közé is. Ha épp nem fagy le, akkor gyakran beragad 30 fps-re a teljesítmény (ezt a telepített könyvtárban található BMSystemSettings.ini fájlban lehet kikapcsolni). A dolgon az sem segít túl sokat, hogy az előrendelők már korábban előre letölthették a játékot, ám ez sem jelentette azt, hogy ma minden gond nélkül elindíthatták azt. Sokaknál a Steam különböző fájlok hiányára hivatkozik, akiknél gyakran szinte az egész játékot újra le kell tölteni ezek pótlására.
Az internetes fórumok estére dugig megteltek panaszokkal, a Rocksteady azonban egyelőre mindössze annyit reagált, hogy tudnak a problémákról és a PC-s változatot készítő külsős partnerükkel közösen már dolgoznak azok javításán. Hogy ebből a pofonból képes lesz-e felállni a Batman: Arkham Knight, az egyedül a fejlesztőkön (akárki is legyen az...) múlik, még inkább a gyorsaságukon. A jelenlegi hibák játszhatatlanná teszik a játékot, ezt az állapotot pedig nem szabad sokáig fenntartani, különben a legjobb DLC-k sem menthetik meg a teljes bukástól a denevérember legújabb kalandját. ■

Batman: Arkham Knight
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Batman: Arkham Knight

hozzászólások (30)

MattMatthew
MattMatthew 2015.06.25. 12:09
Not sure if fantasy-rpg gamer of racist...
Skorpio90
Skorpio90 2015.06.25. 12:12
Okés, ezen még nagyobbat röhögtem, nekem eszembe se jutott :D
Shadowguard
Shadowguard 2015.06.25. 12:16
Igen, ebben van némi igazság. Viszont ha az ilyen húzásokkal teljesen kinyírják a PC-s játékokat sem fogok konzolt venni, majd elkezdem szépen lassan bepótolni a régi játékokat, úgyis sok a lemaradásom.
Én szerencsére nem futottam bele ebbe az egész Batman-mizériába, WD óta nem rendelek elő semmit (na jó, majdnem semmit, de ott nem a játék számított:-P ) és még az Origins-t se próbáltam ki. Majd ha kijön a patch esetleg megnézem a nemhivatalos demót (vagy ha ősszel megint lesz forgalmazva), ha lesz egy kis időm rá, anélkül nem vásárolok úgysem.

GeryG: Én nem mondom, hogy torrentezni jó és helyes, de amíg nincsenek rendes hivatalos demók, a gépigények köszönőviszonyban sincsenek a valósággal és képesek olyan sz@rkupacokat kiadni játék címén, hogy a patch-ek mérete meghaladja az eredeti programét addig én nem játszok zsákbamacskát. Ami megérdemli úgyis megveszem, és kisebb az esélye, hogy szemétbe futok. (Bár van, hogy megveszem és maradok a törtverziónál, mert rühellem a kötelező online-t, coop-ot, közösségi f@szhúzgálást a játékokban :-/ )
GeryG
GeryG 2015.06.25. 14:56
Egy csomó mindenben igazad van, már ami a demók hiányát és az egyre gyengébb színvonalat illeti. De amit írtam is: ha van egy játék, ami érdekel, akkor miért probléma megvárni a premiert, eltelik néhány nap és tele lesz a net kritikákkal, játékosok véleményével, gameplay videókkal stb. Ebből már elég átfogó képet lehet kapni egy játékról, ami alapján aztán lehet dönteni a vásárlás vagy hanyagolás mellett.
Azzal nem is lenne bajom, ha az emberek csak demók helyett használják a warez és torrent változatokat, hogy kipróbálják és, ahogy te is írtad, utána tetszés esetén megvegyék a játékot. Azzal van bajom, hogy letöltik és ha tetszik is, b@sznak utána megvenni, hiszen már ott a tört verzió a gépen, akkor minek fizessek érte... vannak, akik egyenesen alanyi joguknak tartják, hogy bármit torrentről letöltsenek és meg vannak sértődve, ha valaki megkérdezi, hogy miért nem vette meg az xy játékot. Utána persze ezek az emberek hőbörögnek a leghangosabban, ha egy-egy fejlesztő elszúr egy játékot... csak épp milyen alapon háborognak? :)
Akinek nem inge stb. stb. stb.
MattMatthew
MattMatthew 2015.06.25. 15:24
Pre-Order DLC, Pre-Order fegyver, Pre-Order plüss, Pre-Order kulcstartó, Pre-Order poszter, Pre-Order fémtok...

Amik persze megjelenés után nem beszerezhetőek. Nem hiszem, hogy a Pre-Orderek nagyrésze alap verzióra szólna, de lehet, hogy nincs igazam.
ajánlott olvasnivaló