Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Az új Pókember lesz az eddigi legviccesebb Marvel-mozi?

A forgatókönyvírók szeretnék kiemelni Peter Parker jellegzetes humorát a filmben.

2015.07.27. 13:18 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Kétségtelen, hogy Pókember az egyik, ha nem a legnépszerűbb Marvel szuperhős, aki nem csak emberfeletti képességeiről és magas intelligenciájáról híresült el, hanem sajátos humoráról is. Sajnos ezt az oldalát nem nagyon sikerült eddig jól bemutatni az elmúlt másfél évtized két filmes próbálkozásában. A Sam Raimi trilógia sokkal komolyabb, már-már drámai megközelítést használt, alig villantotta meg humoros oldalát benne a karakter (helyette, úton-útfélen elsírta magát…). Ezzel szemben a Marc Webb által dirigált legutóbbi két filmben már sokkal könnyedebb hangvétellel találkozhattunk, cserébe a poénok zöme elég öncélú és olcsó lett, ezáltal a karakter sokak szemében ellenszenvessé vált.
2017-ben ismét elölről kezdik a szériát - immár harmadszor -, ezúttal már Jon Watts rendezésében. A forgatókönyvet John Francis Daley és Jonathan M. Goldstein írja, akiknek többek között a Förtelmes főnökök két részét is köszönhetjük, de alapvetően is inkább a komédia világában jártasak. Ennek fényében nem is meglepő, hogy az új Pókember-moziban (amely hivatalos címmel még nem rendelkezik) is szeretnék a karaktert annak humoros oldaláról megközelíteni. Peter Parker egy kirekesztett kocka lesz, akinek jól vág az esze, helyzetét éppen ezért egyszerű humorral kezeli. Az írók szeretnék elkészíteni minden idők legviccesebb Marvel-moziját úgy, hogy közben persze hűek maradnak az univerzum sajátosságaihoz: vagyis nem vígjátékot írnak, hanem egy humoros akciófilmet.
Mivel a projekt még elég kezdeti stádiumban van, a szereplőgárda sem ismert még, kivéve két főszereplőt: az egyik ugyebár a címszereplő Pókember/Peter Parker, akit Tom Holland alakít majd, a másik pedig az ő nagynénje, May néni, akit Marisa Tomey kelt életre. Az új Pókember egyébként nem ebben a filmben fog debütálni, hanem a jövőre várt Captain America: Civil Warban, ahol többek között feltűnik majd Ant-Man, Iron Man, Black Widow és Hawkeye is. ■

hozzászólások (6)

GeryG
GeryG 2015.07.27. 13:31
Én ugyanezt éreztem a legutóbbi Pókember-próbálkozásnál. Egyszerűen primitív karaktert csináltak belőle... humor 0... szerintem. Kár, pedig Stan Lee Pókembere tényleg jó arc, szerintem elég lenne őt megkérni, hogy írja meg a forgatókönyv ide eső részét, máris garantált a siker. :D
KobraP
KobraP 2015.07.27. 15:15
" nem kell megnéznem " - akarod , nem akarod , de senki nem kényszerít rá . Age of Ultron poénos részei ragadtak meg a fejedben és nem az akció vagy látvány ... , bár az is lehet nem 4Dx-ben nézted , ami nagy hiba .
Pokarc esetében meg vissza Tobey Maguiret , underrated actor sajnos pedig a legjobb volt.
pb69
pb69 2015.07.27. 15:48
Tobey nagyon jó volt az 1. filmben, ahol még az esetlen "stréber lúzer" szerepet kellett betölteni, aki aztán szuperhőssé válik és így a maszk alatt kinyílik a személyisége. A szárnybontogató Pókember szerepe nagyon ült neki, de később már nem tudta lekövetni a karakter változásait és a 2., de főképp a 3. részre szerintem már meghaladta a feladat a képességeit.

Az új filmből elvileg már kimarad az eredetsztori és kész Pókembert kapunk, így valószínűtlen, hogy feküdne Tobey-nak. Amúgy nem igazán értem mit is akar a Marvel most. Már másodszor reboot-olják a szériát, azt még csak értem, hogy nem akarják megint az elejéről (a hőssé válástól) kezdeni, de akkor miért mégis egy tinédzser taknyos kapta a szerepet?

A humor erőltetése meg erősen necces lehet. Ami működik egy képregényben, az nem feltétlenül egy élőszereplős filmben. Nekem elég volt az eredeti trilógia humortartalma, az "amazing" filmekben már erősen túllépték az ingerküszöbömet. Jó pár jelenet inkább volt kínos és erőltetett, mint vicces.
Meg ugye a színészi játék is annyira mesterkélten túljátszott volt, hogy néha már én szégyelltem és éreztem kínosan magam. Hiteltelenek és ripacskodóak voltak, totálisan gyermeteg jelenetekkel. Ettől nem ártana elszakadni.
GeryG
GeryG 2015.07.27. 15:51
Na, nagyjából leírtad a végén, amit én is érzek. :D

Egyébként pontosan ezért félek egy picit a Deadpool filmtől is, aminek elvileg a héten jön az első előzetese... no meg Ryan Reynolds miatt...
Lovi Tommy
Lovi Tommy 2015.07.28. 12:20
a tény, hogy valamit nem 4dx-ben nézel, már önmagában legalább 50%-ban dob az élvezeti értéken.
ajánlott olvasnivaló