Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Mozi

Feldolgozzák a Nosferatut

Minden idők egyik legjobb horrorklasszikusa immáron 93 éves.

2015.07.29. 12:40 | szerző: GeryG | kategória: Mozi

Sokan minden idők egyik legjobb horrorklasszikusaként, de akár minden idők legjobb vámpíros, Drakulás filmjeként tartják számon az eredeti Nosferatut (eredeti címén Nosferatu, eine Symphonie des Grauens). A film immáron 93 (!) éves, így még bőven a némafilmek korszakából származik. 1979-ben kapott már egy „remake-t” (bár akkoriban még nem volt divat így hívni), amely végül megütötte a mércét.
Hogy erre képes lesz-e a legújabb feldolgozás, arra jövőre kaphatunk választ, ugyanis a tervek szerint az új Nosferatu mozit ekkor fogják bemutatni. A projektről egyelőre nem sokat tudni, de a hírek szerint Robert Eggerst kérték fel a forgatókönyvírói és a rendezői feladatokra. Eggersnek alaposan fel kell kötnie a fehérneműt, ha az eredeti mozihoz méltó utódot szeretne letenni az asztalra. Éppen ezért nem is igazi remake-ben gondolkozik, inkább csak alapként használná fel a régi filmet a sajátjához.
Érdekesség még az eredeti alkotással kapcsolatban, hogy alig maradt fent belőle másolat. Ennek oka, hogy a film elkészítéséhez nem kérték meg a Bram Stoker féle Drakula engedélyeit, ezért is hívják a főszereplőt Orloknak Drakula helyett. Végül a bíróság a szerzői jogoknak adott helyet és elrendelte, hogy az összes kópiát meg kell semmisíteni. Szerencsére néhány azért megmaradt. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló