Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2015

Lincoln Clay bosszújáról szól a Mafia III

Néhány részlet és kép a jövőre várt játékból.

2015.08.08. 08:35 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2015

Ha minden a tervek szerint alakul, jövőre trilógiává bővül a Mafia sorozat. A 2K Games a gamescomon leplezte le a Mafia III-at, amely egy hangulatos előzetessel debütált. Ebben egy színes bőrű vietnami veterán száguld végig a mocsárvidéken, miközben a család erejéről hadovál nagy átéléssel, majd kiderül, hogy egy összevert, megkötözött fickónak magyaráz a hátsó ülésen. Emberünknek nincs jó napja, mivel a video végére krokodilvacsora lesz belőle, miközben az emlegetett család is megérkezik.
A hangulatos video mellé aztán befutottak az első részletek is néhány egész meggyőző kép társaságában. Azt már lehetett tudni, hogy a sztori 1968-ban játszódik (vajon az előző részekhez hasonlóan ugrálunk majd az időben?) New Orleansban, a főhős pedig a már említett vietnami veterán, Lincoln Clay. A történet az ő vérbosszújáról szól a helyi alvilág ellen, akik vélhetően valami piszokságot műveltek a hőn szeretett családdal – erre egyébként is van utalás a videóban. Lincoln tehát hadat üzen a teljes városi gengsztervilágnak, ez viszont fáradtságos és kemény munka. Mindent a legaljáról kell kezdeni és csak lassan, fokozatosan lehet egyre feljebb kerülni a ranglétrán, így lehet csak közelebb kerülni a nagyfőnökhöz, vagyis a végső célpontunkhoz. Mint az előző részekben, most is az egész város és környéke a játszóterünk lesz, vélhetően tele élettel és tennivalóval. Ám a történetvezetés sokkal hangsúlyosabb lesz, mint mondjuk a GTA szériánál. Idővel megkaparinthatunk néhány épületet a városban (ezt egyelőre nem részletezték), ezeket pedig kiadhatjuk a barátainknak, akik között a hírek szerint egy régi jó barát, Vito is felbukkan (tudjátok, a Mafia II főhőse), kérdés, csak epizódszereplő-e vagy komolyabb szerepet is kap majd.
Lincoln egyébként az első hírek szerint kimondottan kemény, könyörtelen fickó, aki pillanatig se habozik, ha meg kell húzni a ravaszt. Bár erről sincsenek még információk, de vélhetően nagy hangsúlyt kapnak majd az utcai bunyók, ezeket véres kivégzésekkel zárhatjuk le. Persze nem maradnak el a tűzharcok sem. Egy-egy gengsztert túszul is ejthetünk majd, akikből értékes információkat csikarhatunk ki mindenféle vallatási technikákkal. Ha pedig elmondta, amit hallani akartunk, rajtunk áll, hogy mi lesz a sorsa: krokodileledellé válik vagy elfuthat (a főnöke úgyis végez majd vele, ha megtudja, hogy csicsergett…). E döntéseink pedig hatással lesznek a megítélésünkre és ezáltal a történet alakulására is. Az első gamescomos beszámolók arról is említést tesznek, hogy a fejlesztők nagyon jól építik fel nem csupán a várost, de az egész korszakot. Rengeteg korabeli forrást használnak fel, hogy minél autentikusabb legyen az összhatás, így a rádióból is korabeli slágerek szólnak majd a The Rolling Stonestól vagy ép Jimmy Hendrixtől.
Ahogy már a hír elején is említettem, ha minden a tervek szerint halad, akkor a Mafia III valamikor 2016-ban fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Addig biztos kapunk még híreket róla és reményeink szerint az első játékmenet-bemutatóra sem kell már sokat várnunk. A játékot egyébként már nem a 2K Czech készíti, hanem egy újonc, a Hangar 13 stúdió. Hogy ez jó vagy rossz, majd kiderül. Mindenesetre alaposan fel kell kötniük az alsóneműt, ha az elődhöz méltó produktumot szeretnének letenni az asztalra. ■

előző
következő
Lincoln Clay bosszújáról szól a Mafia III
Lincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia IIILincoln Clay bosszújáról szól a Mafia III
Mafia III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mafia III

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló