Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Mafia III nem GTA V

Sem a fejlesztők, sem a kiadó nem akar konkurálni a Rockstar játékával.

2015.08.11. 17:29 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Már az első részt is akarva, akaratlanul összehasonlították az aktuális Grand Theft Auto epizóddal, hiszen a két játék között akadt némi hasonlóság. Mindkettő külső nézetű akciójáték volt, amely egy szabadon bejárható városban játszódott és a játékmenet alappillérei az autóvezetés és a lövöldözés voltak. Ebben a formában nem kerülheti el az összehasonlítást a gamescomon bemutatott Mafia III és a Grand Theft Auto V sem. Csakhogy ez cseppet sincs ínyére a kiadónak és a fejlesztőknek. Erről beszélt egy interjúban a Take-Two kiadó feje, Strauss Zelnick. Elmondása szerint a két szériát badarság összehasonlítani, mivel egyrészt a GTA-nak nincs párja, másrészt egyébként is teljesen különböző alkotásokról van szó. Mint ismert, a Take-Two kötelékébe tartozik a Mafia szériáért felelős 2K Games és a GTA-t készítő Rockstar Games is, ám a két oldal egyáltalán nincs kapcsolatban, nem osztoznak a technológiákon.
A Mafia III egész hangulatos trailerrel mutatkozott be a múlt héten. A történet 1968-ban, New Orleansban játszódik, és egy vietnami veterán bosszúhadjáratát mesél el. A rendezvényre kilátogató sajtónak köszönhetően az elmúlt napokban már a játékmenetből is kaptunk ízelítőt. Hogy mennyire volt jó ötlet lecserélni a szériát megalkotó 2K Czech csapatát a tök újonc Hangar 13-re? Nos, az alábbi videók alapján az új játék – szerintem – messze nem hozza azt a színvonalat, amit a maga idejében az előző két rész. Persze, mindez egyrészt csak személyes vélemény, másrészt származhatnak a felvételek egy nagyon korai változatból is.
A Mafia III a kiadó 2017-es pénzügyi tervezetében kapott helyet, vagyis valamikor 2016 áprilisa után jelenhet meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■


Mafia III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mafia III

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló