Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Trine 3: The Artifacts of Power

Kérdéses a Trine széria jövője

Sok kritika érte a napokban megjelent harmadik részt, pedig a fejlesztők mindent beleadtak.

2015.08.25. 09:34 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Augusztus 20-án hagyta el korai változatát a Frozenbyte legújabb játéka, a Trine 3: The Artifacts of Power. A három kalandor története összességében hozza azt a hangulatot és színvonalat, amit az első két rész felállított, ráadásul a játékmenetben is akad néhány érdekesnek tűnő újítás. Ezeket mind a kritikusok, mind a játékosok el is ismerik, ám egy komoly hibával kapcsolatban is egyetértenek: a játék pofátlanul rövid lett, főleg az árcédulájához mérten. Ezt nem hagyhatta szó nélkül Joel Kinnunen, a stúdió vezetője sem, aki megpróbálta elmagyarázni, miért olyan a játék amilyen.
„Mindenekelőtt leszögezném, hogy büszkék vagyunk a játékra és arra, amit elértünk benne. Ez egy szórakoztató játék lett és ahhoz képest, mennyi mindent zsúfoltunk bele, szerintünk nem drága. Mindazonáltal a mi nézőpontunk más és rájöttünk, hogy a mi szemszögünkkel nem minden játékos ért egyet. Bár így is jó játéknak tartjuk, de a sztori és a hossz jogos kritika, csak épp nem gondoltuk, hogy ez ekkora csalódást fog okozni. Sajnáljuk.”
Kinnunen egy korábbi nyilatkozatában arra is kitért, hogy miért is lett olyan rövid a játék.
„Még 2012-ben döntöttük el, hogy a Trine 3 teljesen 3D-s, nagyobb, gonoszabb, jobb lesz. A 3D-s játékmenettel nagy kockázatot vállaltunk, mivel ez egy komoly újítás az előző részekhez képest. Mindig is nagyra törők voltunk, de ambícióink úgy tűnik, ezúttal fölénk kerekedtek. A Trine 3: The Artifacts of Power közel háromszor annyiba került, mint a Trine 2 – több mint 5,4 millió dollárba. Mindent beleöltünk, amink volt, nem maradt semmi. Eleinte sokkal hosszabb sztoriban és több pályában gondolkoztunk, de hogy ezt meg is tudjuk valósítani, az meg is triplázhatta volna a költségeket, akár 15 millió dollárt is felemésztett volna – de erre csak túl későn jöttünk rá és nem is volt ennyink.”
A magyarázat valahol érthető, de nem valószínű, hogy sokat fog javítani a rajongók csalódottságán. Ezzel együtt a játék értékelései a Steamen egész jónak mondhatóak, jelenleg 71%-os a tetszési indexe. A fejlesztők egyébként az általános véleménnyel szemben – miszerint a játék alig 4-5 óra alatt teljesíthető – inkább 7-8 óra játékidőt tartanak reálisnak. Sokan vélik úgy, hogy a fejlesztők valójában csak DLC-k formájában szeretnék később teljessé tenni a történetet, hogy ezzel is újabb dollárokat húzzanak ki a játékosok zsebéből. Ezt természetesen cáfolták, mivel jelenleg nem terveznek DLC-ket a játékhoz. Olyannyira nem, hogy egyelőre a széria jövőjével sincsenek tisztában.
„A sorozat jövője kérdéses, mivel a visszajelzések, a játékosok értékelései és a negatív médiavisszhang megdöbbentett minket.”

Trine 3: The Artifacts of Power
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Trine 3: The Artifacts of Power

hozzászólások (1)

Skorpio90
Skorpio90 2015.08.25. 10:23
A kritikák nagy része csak a játékidőt érinti, aki meg a 3D miatt picsog, az szerintem egyszerűen csak csőlátású. Amikor megláttam az első előzetest, én is sírtam a 3D miatt, de teljesen rendben van, nem Crash Bandicoot szerű, egyszerűen csak el lehet mozdulni előre és hátra is. Illetve nem is, az sem tetszik sokaknak, hogy nincs skill tree, illetve senkinek nincs különleges képessége. Ez igaz, viszont a játékmenetből nem hiányzik, az úgy van összerakva, hogy nem kellenek. A 7-8 óra viszont hazugság. Az összegyűjthető cuccok legalább háromnegyedét felszedtem első nekifutásra, és így ír ki Steam 5 órát, ráadásul legalább fél órára a menüben hagytam a játékot, amikor elmentem kajálni. A vége meg tényleg olyan, hogy azt várod, töltődjön a következő pálya, de a stáblistát kapod az arcodba. Sajnálom, hogy így alakult, mert egy nagyon szép sorozatról van szó, kár lenne érte és a fejlesztőkért.
ajánlott olvasnivaló