Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

A Mafia III és Mafia II kapcsolata

Bár az új rész merőben eltér majd elődeitől, nem hagyja figyelmen kívül azok eseményeit.

2015.10.12. 08:51 | szerző: GeryG | kategória: Játék

Sokan meglepődtek, mikor a 2K nyáron bejelentette, hogy készül a Mafia III. Pontosabban nem is ezen lepődtek meg, hiszen egy roppant népszerű sorozatról van szó, hanem inkább azon, hogy a fejlesztést az újonc Hangar 13 végzi és a történet is teljesen új korszakot és helyszínt dolgoz fel. A Mafia III az első rész ’30-as és a második rész ’50-es évei után az 1968-as New Orleans környékére repít minket, ahol Lincoln Clay, egykori vietnámi veterán történetét ismerhetjük meg. Sokan az első videók láttán kicsit talán kétkedve fogadták az új hőst és merült fel bennük, hogy ez már nem az a Mafia élmény lesz, mint a korábbi játékokban. Őket igyekezett megnyugtatni Haden Blackman, a fejlesztés kreatív vezetője egy Game Informernek adott interjújában.
„Összességében úgy fogjátok érezni, hogy ez egy igazi Mafia élmény és egy valódi Mafia történet. Sokan azért aggódnak, hogy figyelmen kívül hagyjuk a Mafia II-t, de ez nem is állhatna távolabb a valóságtól. Történetvezetés szempontjából teljesen eltökéltek vagyunk és biztos vagyok benne, hogy a Mafia III sok Mafia II-höz kötődő kérdésre fog választ adni.”
Ezt támasztja alá a játék történetének alapja is. Miután Lincoln hazatért Vietnámból, a fekete maffiának kezd dolgozni, amit Sammy Washington irányít. Csakhogy Sammy komoly tartozást halmozott fel az olasz gengszter, Sam Marcano és bűnszervezete felé, ezért Marcano végül leszámol a teljes fekete maffiával. Az egyetlen túlélő épp Lincoln, aki bosszút is esküszik társai miatt. Dolgát azonban alaposan megnehezíti, hogy történetesen ő is színes bőrű, márpedig akkoriban ez jelentős hátrányt jelentett. Ez is egyike a játék kulcsmomentumainak, hiszen a korszakra és a környékre jellemző rasszizmus sokszor fog visszaköszönni a történetben és a játékmenetben egyaránt. Ugyanakkor a fejlesztők hangsúlyozták, hogy nem provokálni akarnak, csupán hiteles képet szeretnének festeni a témáról. Erről és még sok más érdekességről hallhatunk az alábbi videóban is, miközben a játékmenetből is kapunk némi ízelítőt.
A Mafia III a tervek szerint valamikor 2016-ban fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Mafia III
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Mafia III

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló