Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Konzol - Sony

Hivatalos - PC-re is elkészül a PS4 Remote Play funkciója

Egy nem hivatalos megoldás már most is elérhető.

2015.11.27. 16:51 | szerző: GeryG | kategória: Konzol - Sony

Míg az Xbox One tulajdonosok a Windows 10-nek köszönhetően már élvezhetik konzolos játékaikat PC-n is, addig a PlayStation 4 játékosoknak erre nincs módja – egyelőre. A Sony ugyanis bejelentette, hogy a jelenleg csak PlayStation Vitával, PlayStation TV-vel és néhány okostelefonnal működő Remote Play stream-szolgáltatás PC-re és Macre is elkészül. Hogy pontosan milyen funkciókat fog kínálni (esetleg elkészül-e a DualShock 4 hivatalos PC-s drivere), arról egyelőre nincs hír, ahogyan Shuhei Yoshida a várható megjelenésről sem árult el részleteket. Így nem tudni, hogy meddig kell még a PS4-játékosoknak várnia.
A türelmetleneknek is van viszont egy jó hír, ugyanis elkészült a nem hivatalos Remote Play PC, amely a Sony konzoljának képét streameli számítógépünkre. Ez önmagában még nem lenne nagy találmány, hiszen miért is lenne érdekes a jóval nagyobb TV képernyője helyett a PC-nk vélhetően jóval kisebb monitorán játszani (kivéve, ha például a TV-n valaki más épp filmet néz vagy ilyesmi)? Az igazán érdekes rész az irányításban keresendő, ugyanis a program képes a billentyűzetünk és egerünk által küldött parancsok által a DualShock 4 kontroller működését emulálni, így tulajdonképpen megnyílt a lehetőség, hogy a PS4-exkluzív játékokat is a hagyományos módon irányítsuk. Erre az alábbi videóban az inFamous: Secon Son – First Lightot mutatják be példaként.
A Remote Play PC-t egy teljesen független fejlesztő készítette, aki szeretne komolyabban is foglalkozni a témával, ezért a programot 10 dollár körüli áron fogja árulni. Más kérdés, hogy a Sony mikorra készül el a hivatalos megoldással, ami keresztbe húzhatja a számításait. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló