Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

CTU - Counter Terrorist Unit februárban

Ami nem sikerült a Rainbow Six: Siege-nek, sikerülhet egy kis költségvetésű játéknak?

2015.12.18. 15:20 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege nem lett rossz játék, csak épp az eredeti Rainbow Six érzés maradt ki belőle, vagyis a mély taktikai játékelemek. Ezek hiányában és a játék erősen kompetitív multiplayer jellege miatt a küldetések könnyedén csapnak át árkád lövöldözésbe. A játék nem szab olyan kritériumokat a játékosnak, mint a régi epizódok: nem számít, használunk-e hangtompítót vagy milyen irányból közelítjük meg az ellenfelet. Arra pedig végképp nincs mód, hogy halálos áldozatok nélkül teljesítsünk egy-egy feladatot.
Hasonló kondíciók utoljára az általam sokszor emlegetett SWAT 4 óta nem nagyon voltak egyetlen játékban sem. Ezt a legjobban talán a (fejlesztők botrányos oda nem figyelése miatt) hatalmasat bukó Take Down: Red Sabre állhatott volna a legközelebb, de ez végül nagyon nem sikerült neki.
Hamarosan viszont újabb jelentkező tehet kísérletet, hogy az utóbbi idők első számú taktikai akciójátékává lépjen elő: ironikusan egy alacsony költségvetésű, indie alkotásról, a CTU – Counter Terrorst Unitról van szó. A fejlesztést brazil székhelyű Odin Games végzi, akik korábban több területen is kipróbálták magukat, de ezek mind közepes fogadtatású játékok voltak. Jelenleg készülő projektjükről úgy nyilatkoznak, mint a SWAT sorozat szellemi örököséről, hiszen itt nem az lesz a cél, hogy az ellenfelet minél előbb eltegyük láb alól. A játék sokkal inkább díjazni fogja, ha egy küldetést halálos erő alkalmazása nélkül oldunk meg, vagyis a rosszfiúkat csak ártalmatlanná tesszük, de nem öljük meg – pont, mint a SWAT-ban. A fejlesztők rengeteg eltérő feladatot és megannyi különböző helyszínt ígérnek. Annak is komoly súlya lesz, hogy ezeknek milyen fegyverekkel és felszerelésekkel vágunk neki. Olyan eszközök állnak majd rendelkezésünkre, mint a forgatható nyakú kamera, az éjjellátó szemüveg, a pajzs és háromféle gránát (vélhetően egy füst-, egy villanó- és egy repeszgránát, ahogy az lenni szokott). Kapunk egyszemélyes és kooperatív módot is – kompetitívről egyelőre nem esett szó. A küldetések során mutatott teljesítményünket a játék értékeli és kreditekkel jutalmazza, amit további fegyverek és felszerelések vásárlására, valamint új csapattagok toborzására fordíthatunk.
Az ötletek tehát jók, így inkább a kivitelezésükön állhat vagy bukhat a CTU sikere. Az alábbi képeket elnézve a játék nem látványvilágával akarja megfogni a játékosokat, hanem manapság ritkaságnak számító játékmenetével. Hogy ez mennyire sikerülhet neki, azt a február 25-i premier után tudhatjuk meg. ■

előző
következő
CTU - Counter Terrorist Unit februárban
CTU - Counter Terrorist Unit februárbanCTU - Counter Terrorist Unit februárbanCTU - Counter Terrorist Unit februárbanCTU - Counter Terrorist Unit februárbanCTU - Counter Terrorist Unit februárbanCTU - Counter Terrorist Unit februárbanCTU - Counter Terrorist Unit februárbanCTU - Counter Terrorist Unit februárbanCTU - Counter Terrorist Unit februárbanCTU - Counter Terrorist Unit februárbanCTU - Counter Terrorist Unit februárbanCTU - Counter Terrorist Unit februárban

hozzászólások (3)

Lacko
Lacko 2015.12.18. 15:49
Nem vagyok egy grafika mániás és nem ez az első szempont, hogy megítéljek egy játékot, de ennél még az R6 Raven Shield is jobb grafikával rendelkezik és ott legalább tudjuk, hogy jó a játékmenet. (A Raven Shieldet most nemrég játszottam újra) De amennyire emlékszem, a SWAT4-nek sem sokkal rosszabb a grafikája.

Egyáltalán nem FPS, de nagyon hozza a SWAT és R6 hangulatot a román indie: Doorkickers. Ajánlom mindenkinek, akinek hasonlóan hiányzik ez a fajta felszerelős-, előremegtervezős játékmenet.
Lacko
Lacko 2015.12.18. 15:50
Ja és még valami... SzíTiJú??? Most komolyan? ;)
GeryG
GeryG 2015.12.18. 18:00
Igen, szegény játékra nehéz nem az ocsmány jelzőt aggatni. Sokat (nagyjából semmit) nem várok tőle én sem, de azért kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle. Már nagyon ki vagyok éhezve egy valamirevaló taktikai akciójátékra, amilyen utoljára tényleg max a SWAT 4 volt (legalábbis, amivel játszottam). Szóval köszi a tippet, ránézek erre az ajtórugdosókra. :D
ajánlott olvasnivaló