For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Üzleti

Atari néven az Infogrames

2003.05.07. 18:29 | szerző: Dino | kategória: Üzleti

Az Infogrames játékkiadó a Hasbro játékszoftver-részlegének pár évvel ezelőtti felvásárlásával jutott hozzá az Atari márkanévhez. A mai bejelentés szerint a cég mostantól ezt a nevet fogja használni a saját neve helyett. "Minden nyelvben az Atari gyakorlatilag egyet jelent a videojátékokkal." - mondta Bruno Bonnell, a most már Atari Interactive-nak nevezett cég főnöke - "A játékszoftver-piac megelőzi a hollywoodi stúdiókat is, az Atari név választásával pedig a növekedés iránti elkötelezettségünket és a szórakoztatás következő szintre léptetésére irányuló szándékunkat fejezi ki."
Az Infogrames első nagyobb felvásárlási lépései 1999-ben történtek, amikor az Accolade és a GT Interactive került a birtokukba. Ezt követte egy még nagyobb lépés 2001 januárjában, amikor a Hasbro Interactive-ot vásárolták fel, és vele együtt az Atari név használatának jogát is. A kiadó olyan játékok nemzetközi publikálását végezte, mint az Unreal sorozat vagy a NeverWinter Nights, hamarosan pedig megjelenik a Mátrix mozifilm folytatásához kapcsolódóan az Enter the Matrix, melyből május 15-re nem kevesebb mint négymillió példány kerül a boltok polcaira világszerte. Az Atari márkanév amúgy már eddig is elég jelentősen képviselte magát a játékok dobozán, így mostantól tulajdonképpen a játékosok szempontjából annyi változás lesz, hogy a dobozokról eltűnik az Infogrames neve. ■

hozzászólások (0)

további hírek

JátszóDome: részlet a Take On Mars emberes küldetéséből

Lackó bemutatja a marsi túlélőjátékot.

Már előtölthető a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands nyílt bétája

A tesztre a hétvégén kerül sor, de már most előre letölthetjük vagy frissíthetjük a klienst. Egy új trailer is érkezett.

Hamarosan mozikba is eljut a Vakondok 4 - Végigjátszás

Dokumentumfilm készült a hazai játékfejlesztés hőskoráról.

JátszóDome: Sniper Elite 4 - 2. rész

Közel egy órán át folytatódnak kalandjaink San Celini szigetén.

Négy új videón a Horizon: Zero Dawn, amely pontokat is kapott már

Bemutató a világ felfedezéséről, annak lakóiról, a vadászatról és a főhősről, Aloyról.