Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Decemberben jön a reconquest

A stratégiai játékot a klasszikus Command & Conquer ihlette.

2016.11.14. 11:19 | GeryG | kategória: Játék

Néhány héten belül új valós idejű stratégia érkezik, ez lesz az indie StormCube Games stúdiójában készülő reconquest. Már a címe is sejteti, hogy egy olyan játékról van szó, amelyet a műfaj egyik nagy klasszikusa, a Command & Conquer ihletett. A történet a harmadik világháborúban játszódik, amely lényegében a pusztulás szélére sodorta az emberiséget. A játékos feladata, hogy visszahódítsa a Földet a törvényen kívüli klánoktól. Ennek megfelelően két fél háborújának leszünk részesei: az urban forces és az outlaw clan harcol az utolsó még értékes erőforrásért, a radioaktív palagázért. A kampány során bármelyik oldalon harcolhatunk, mindkét fél tíz-tíz küldetést kínál, amelyeket képregényes formában kötnek össze. Kapunk egyszerű küldetéseket is, összesen nyolc pályán ahol egyszerre három MI-ellenféllel harcolhatunk.
Az alábbi képek és video alapján egész kellemes kis stratégiának ígérkezik a reconquest, amely a tervek szerint bő egy hónap múlva, december 16-án érkezik meg a Steamre. ■

előző
következő
Decemberben jön a reconquest
Decemberben jön a reconquestDecemberben jön a reconquestDecemberben jön a reconquestDecemberben jön a reconquestDecemberben jön a reconquestDecemberben jön a reconquest

hozzászólások (2)

ivanova36
ivanova36 2016.11.14. 17:15
Ha csak szigorúan a környezetet vesszük, inkább tűnik KKnD-nek sem mint C&C-nek, persze a KKnD is a C&C-re épül, attól még a C&C környezeti meglehetősen változatosak voltak a fentik képekhez képest.
Nagyon sok egység visszaköszön máshonnan a képek alapján, és ez kicsit elszomorít, hogy ennyi fantázia nincs egy fejlesztőcsapatban hogy ne másoljanak ennyire nyilvánvalóan. mammoth tank, SC siege tank vagy a Tib Sun arilleryje...lehet bennem van a hiba, meg hogy hiába várok egy jó kis rts-t, de ez nekem elsőre tiszta ctrl+c, ctrl+v, újabb árcímke.
Pedig a grafika nem annyira rossz hogy ne lehetett volna vele valami hasznosabbat, valami egyedibbet készíteni.
Barthezz
Barthezz 2016.11.15. 08:44
A képek alapján egy az egyben a Tiberium Wars, ha kellő nosztalgiával hozza azt a játékélményt, akkor rendben lesz. Tereptípusból remélem lesz több is a sivatagon kívül, különben kissé egyhangú lenne a játék (a Tiberium Wars ezt jól megoldotta a Föld zónákra osztásával, így a vliágégés után sem volt minden kopár sivatag).

Egyébként örömteli, hogy manapság újra fellángolóban vannak a klasszikus típusú RTS-ek. Az utóbbi 4-5 évben a StarCraft 2 éppen aktuális küldetéslemezein kívül egyáltalán nem játszottam semmilyen RTS-sel, míg ez az elmúlt évben jelentősen megváltozott. Először jött az Act of Aggression, aztán a 8-Bit sorozat a Petroglyph Studios (ex-Westwood) jóvoltából, melyek mind a korábbi C&C / Generals / WarCraft játékmenetét hozták vissza. Ez a játék szintén ilyennek tűnik, remélem, a kivitelezés is jó lesz.
ajánlott olvasnivaló