25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Játékhírek

Komoly MI-frissítést kap márciusban a Blitzkrieg 3

A világháborús stratégia korai változata közel két éve érhető el a Steamen, de eddig nem győzte meg a játékosokat.

Írta: GeryG

A Nival Interactive még 2003-ban mutatta be a Blitzkrieg sorozat első részét, amikor még boldog-boldogtalan világháborús játékokat készített, így nehéz volt kitűnni a tömegből. A második részre mindössze két évet kellett várni, ám a harmadikra ennél sokkal többet. A Blitzkrieg 3-at csak 2014-ben jelentette be a stúdió, majd napjain trendjét követve, egyelőre csak korai változatában érkezett meg 2015-ben. Ám hiába a két előd népszerűsége a Steamen, a harmadik felvonás az elmúlt közel két évben egyáltalán nem győzte meg a rajongókat. A korai változat tetszési indexe alig lépi túl a 40%-ot…
A Nival Interactive persze nem adja fel és gőzerővel dolgoznak a játékon. Ennek köszönhetően márciusban jelentős frissítés érkezik, amely elsősorban a mesterséges intelligenciát fogja gatyába rázni. A fejlesztők nem kevesebbet ígérnek, mint a stratégiai játékok történetének első mesterséges ideghálózatát, amelyet Borisra kereszteltek. Ez képes lesz a legjobb játékosok színvonalán játszani anélkül, hogy bármilyen extra információnak birtokában lenne az ellenfeléről. Boris néhány másodpercenként újraelemzi a csata állását és a begyűjtött információk alapján megpróbálja kikövetkeztetni az ellenfél következő lépését, így megelőző csapást indíthat. Boris saját videót is kapott, amelyben megmutatja, bizonyos helyzetekre miként reagál.
Az új mesterséges intelligencia a Blitzkrieg 3 márciusi frissítésével fog megérkezni és talán javít valamit a játék általános megítélésén. A végleges változat premierje sem lehet már nagyon messze, ugyanis a készítők az első negyedévet célozták meg, az pedig márciusban véget ér.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Blitzkrieg 3
  • Blitzkrieg 3
  • Blitzkrieg 3
  • Blitzkrieg 3
  • Blitzkrieg 3
  • Blitzkrieg 3
  • Blitzkrieg 3
  • Blitzkrieg 3
  • Blitzkrieg 3

Blitzkrieg 3

Platform:

Fejlesztő: Nival Interactive

Kiadó: Nival Interactive

Megjelenés: 2017. június 2.

» Tovább a játék adatlapjára

GeryG

GeryG
2010 végén csatlakozott a PC Dome cikkírói csapatához, pár hónappal később pedig már hírszerkesztőként is tevékenykedett. Lassan 15 ezer írásos anyag fűződik a nevéhez a magazinban, amivel a képzeletbeli dobogó csúcsán áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!