Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

gamescom 2017

Saját kiadású játékokkal készül a Humble Bundle a gamescomra

Saját kiadású játékokkal készül a Humble Bundle a gamescomra

Indie fejlesztők játékait karolták fel, közülük ötöt visznek ki a show-ra.

2017.08.04. 22:33 | szerző: GeryG | kategória: gamescom 2017

A Humble Bundle egyike a videojáték-piac legérdekesebb szereplőinek. Egy egyedi online áruházról van szó, ahol kéthetente újabb és újabb tematikus akciókat indítanak el. Ezeken az akciókon több kalapból kínálnak összeválogatott játékokat, amelyekért általában mindenki annyit fizethet, amennyit gondol. Bizonyos rászánt összeg felett oldható fel a következő kalap és így tovább. A dolog másik érdekessége, hogy az akciókból befolyt összegek egy részét a fejlesztők kapják, míg egy bizonyos hányadát karitatív szervezetekhez juttatják el. A Humble Bundle idővel elindította saját „hagyományos” online áruházát is, a Humble Store-t. Idén februárban pedig kiadói szerepkört vállalt fel: kifejezetten indie stúdiók projektjeit karolták fel a Presented by Humble Bundle program keretein belül.

Az újdonsült kiadó pedig jelen lesz az idei gamescomon (és a PAX West 2017-en), ahová öt kiválasztott játékot visznek magukkal. Ezek közül eddig kettőt fedtek fel. Az első az A Hat in Time címet kapta és egy oldalnézetes ügyességi játék lesz a Gears for Breakfast stúdió jóvoltából. A projekt korábban már a Kickstarteren is tett egy próbát, ahol lényegében tízszer több pénz gyűlt össze, mint amennyire a készítők számítottak: 30 000 dollár helyett 296 000 dollár. A játékban hét szabadon bejárható világot fedezhetünk fel egy kislányt irányítva. Új képességeket és fegyvereket gyűjthetünk össze, amelyekkel hidegre tehetjük a rossz fiúkat. A játék PC mellett PlayStation 4-re és Xbox One-ra is készül, a premier után egy frissítéssel pedig többjátékos módot is kapni fog.

A második játék, amelyet a gamescomra kivisznek a No Truce with the Furies lesz a ZA/UM stúdiótól. Az izometrikus nézetű szerepjátékban egy nyomozásba csöppenünk majd. A helyszín a tengerparti Revachol városka, ahol egy gyilkosságot kell felgöngyölítenünk. A játékmenet gerincét többek közt a párbeszédek is adják, amelyek valamilyen módon mind hatással lesznek a történések alakulására. A készítők kifejezetten büszkék a játék világára, azon ugyanis immár tizenöt éve dolgoznak. A No Truce with the Furies egyelőre nem kapott megjelenési dátumot, a fejlesztés kizárólag PC-re folyik. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló