Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Middle-earth: Shadow of War

Mikrotranzakció a Middle-earth: Shadow of Warban

A játék piacterén ládákat, orc követőket és XP-növelőket is vehetünk majd.

2017.08.08. 14:51 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A játékosok többségének feláll a hátán a szőr a mikrotranzakció szó hallatán, ami nem is csoda. Rengeteg játékban sütötték már el ezt a fejlesztők némi extra bevétel reményében. Egy alapvetően ingyenes játék esetében még valahol érthető is a dolog, hogy különböző (szigorúan extra) tartalmakat pénzért lehet megszerezni, hiszen így valami vissza is jön a készítőknek a befektetésükből. De sajnos sok esetben nem csak extra, az alapvető játékélményt nem befolyásoló tartalmakat sorolják be a külön megvásárolandóak közé. Az pedig, hogy egy egyébként is fizetős modellt követő játék estében is meglépik ezt a fejlesztők, egyenesen felháborító tud lenni.

Nos, a Warner Bros. Interactive és a Monolith remélhetőleg nem az utóbbiak közé tartozik, de a legfrissebb hírek szerint kacsintgatnak felé. Bejelentették ugyanis, hogy a Middle-earth: Shadow of War is tartalmazni fog mikrotranzakciót a beépített piactér formájában. Itt különböző ládákat és csomagokat lehet majd megvásárolni:

  • loot chest: Fegyvereket és páncélokat tartalmazó láda, amelyben különböző ritkaságú felszerelések lapulnak. Időnként XP-növelő is lehet bennük.
  • war chest: Orc követőket tartalmazó láda, amelyben különböző ritkaságú orc harcosokat találunk, belőlük pedig felépíthetjük ütőképes seregünket. Lehet benne training order is, amellyel az orc harcosokat fejleszthetjük.
  • XP boost: XP-növelő, amellyel Talion képességeinek fejlesztését gyorsíthatjuk fel.
  • bundle: Loot chest, war chest csomagok.

Bár a fentieket valódi pénzért (pontosabban valós pénzért vásárolt aranyért) is megvásárolhatjuk, kellő kitartással a játékon belüli kreditért, Mirianért is megszerezhetőek lesznek. Miriant a világban található ládákból szerezhetünk, de akkor is kapunk, ha felszereléseket szedünk szét vagy legyőzünk bizonyos orcokat. A Monolith elmondása szerint tehát minden elem, amelyet a piactéren aranyért megvásárolhatunk, idővel Mirianért is megszerezhető lesz, csak épp aranyért előbb hozzáférhetünk. Azt egyelőre nem fedték fel, hogy mennyibe fog kerülni az arany.

A Middle-earth: Shadow of War október 10-én fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. ■

Middle-earth: Shadow of War
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Middle-earth: Shadow of War

hozzászólások (2)

Sucee
Sucee 2017.08.08. 16:18
lol
Aki ezeket megveszi, az mi a fasznak játszik? :D
warcat
warcat 2017.08.08. 18:43
Én még azt hozzátenném,hogy a teljes 60 eurós ár mellett van silver és gold kiadás is,a silverben(79.99€) 2darab, nemezis rendszert kibővítő dlc-t/kiegészítőt vehetjük meg előre:

"Nemesis Expansions include a new Orc Tribe featuring new enemies, followers, missions, abilities, weapons, Fortress and wilderness updates, and a Mythic Gear Set."

gold(99.99€)
A silver cuccok mellé 2 story dlc(The Blade of Galadriel,The Desolation of Mordor)

"Story Expansions introduce a new campaign, playable character & abilities, side missions, enemies, allies & more."

A majdani GOTY kiadást kiszórják "mindössze" 100 euróért, miközben mikrotranzakciókat is beraknak,ami konkrét játékbeli előnyöket ad valós pénzért cserébe, és gyorsan összehoztak egy egyébként single player játékhoz egy online erődöt is,amit (MGSV-höz hasonlóan) megtámadhatnak más játékosok,ami online ranglistás szereplésre nyújt lehetőséget.
Lesz "baráti" és "ellenséges?" támadás, az előbbinél legalább nem veszíted el véglegesen a védekezésre berakott követőidet.

Gyakorlatilag a mai elterjedt pénzfejős módszerekből minden szerepel,már csak az early access hiányzik,de október 10-ig még van idő berakni.
ajánlott olvasnivaló