Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Until Dawn és Beyond: Two Souls a PlayStation Now kínálatában

Until Dawn és Beyond: Two Souls a PlayStation Now kínálatában

A két PS4 játék mostantól a havidíjas szolgáltatásban is elérhető, így akár PC-n is játszhatunk velük.

2017.10.15. 17:13 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Sony szereti közel tartani magához a PlayStation-exkluzív játékokat, ám idővel azért enged a szorításból. Amikor pedig a PlayStation Now szolgáltatást elérhetővé tették PC-n is, bizony játékosok milliói előtt nyíltak ki az ilyen játékokhoz vezető kapuk. Persze az is igaz, hogy még mindig a Sony kezében van a kontroll, hogy mikor milyen játékokkal bővítik a kínálatot. Amikor pedig valami igazi nagy durranásról van szó, akkor megdobban az egyszeri PC-s játékos szíve. Bár nem PlayStation-, hanem konzolexkluzív volt, de ide vehetjük akár a Red Dead Redemptiont is, amely PC-re sosem jelent meg. Ám a PlayStation Now-n keresztül most már azok a játékosok is kipróbálhatják, akiknek nincs konzoljuk otthon. A Sony a minap két újabb gyöngyszemmel gazdagította a szolgáltatás kínálatát, ezúttal két PS-exkluzív játékkal.

A Beyond: Two Souls, a Quantic Dream eddigi utolsó játéka először PlayStation 3-ra, majd később PlayStation 4-re jelent meg. A történet Jodie-ról szól, aki egészen kicsi korától fogva egy különös szellem, Aiden társaságában éli korántsem hétköznapi életét. Az ő kalandjait és megpróbáltatásait élhetjük át, hol a gyerekkorában, hol felnőttként irányítva őt és Aident.

A másik játék szintén erősen támaszkodik a történetmesélésre és a tálalásra. Az Until Dawn ráadásul mindezt egészen jó sztorival teszi, amelyben a misztikus horror és a jellegzetes tinihorror klisék is jól megférnek egymás mellett. Arról nem is beszélve, hogy mindezt pazar grafikai tálalással és remek színészi alakításokkal fűszerezték.

E két játék tehát mostantól a PlayStation Now kínálatában is megtalálható, vagyis akár a PC-s játékosok is pótolhatják őket. A rendszer lényege ugyebár a felhő alapú játék, vagyis a játékok nem a mi gépünkön futnak, hanem a felhőben. Az elmondások szerint szerencsére inputlagtól nem kell tartani, szinte tökéletesen ugyanazt az élményt kapjuk, amit egy hagyományosan futó játék esetében. A PlayStation Now egyetlen negatívuma (a kissé borsos, 20 dolláros havidíj mellett) jelenleg számunkra az, hogy magyar PlayStation Network profillal nem működik, de semeddig sem tart egy angolt létrehozni és azzal előfizetni a szolgáltatásra. A hétnapos ingyenes próbaidőről nem is beszélve… ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló