Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Digitális Ötletpályázat a fiatalok pénzügyi ismereteinek fejlesztésére

Digitális Ötletpályázat a fiatalok pénzügyi ismereteinek fejlesztésére

38 millió forint összdíjazású pályázatot hirdettek.

2017.12.05. 21:28 | szerző: Dino | kategória: Egyéb

Az OTP Fáy András Alapítvány a felnövekvő generáció pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteinek fejlesztésén dolgozik már 25 éve. Az OTP Bank és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával most egy digitális ötletpályázatot írtak ki, amelyre olyan anyagokat várnak, amelyek segítségével a 12-22 év közötti célcsoport szórakozva válhat felelősen gazdálkodó, pénzügyileg megfontolt felnőtté. A 38 millió forintos összdíjazású pályázatra lehet akár közösségi médiás programmal, applikációval, VR-megoldással vagy gamification projekttel is jelentkezni, és fontos szempont a játékosság, a kreativitás, az innovatív megközelítés.

Jelentkezni 2018. január 15-éig lehet, a www.fayotletpalyazat.hu weboldalon keresztül. A jelentkezők közül első körben mentor programba választják ki a legjobb pályázatokat. Az ebbe bekerültek január 29-február 8. között szakmai tanácsokat kapnak, segítséget ahhoz, hogy felkészüljenek ötletük prezentációjára, amelyre február 15-én kerül sor, majd itt hirdetik ki a zsűri által választott győztest, aki 15 millió forintban részesül. A mentor programba bekerültek között további 23 millió forintot osztanak ki. ■

hozzászólások (2)

ivanova36
ivanova36 2017.12.06. 06:50
'12-22 év közötti célcsoport szórakozva válhat felelősen gazdálkodó, pénzügyileg megfontolt felnőtté' - általános és közép iskola feladata lenne ezen ismeretek átadása, nem app meg vr kell ehhez, hanem megfelelő oktatási anyag, amit tanárnak és közgazdásznak kell összeállítani, politikamentesen.

"VR-megoldással" - aham, vrben számolom a bitcoint? vagy hogy gondolták? vr sokmindenre jó lehet, de közgazdasáig alapok átadására kétlem, bár egy vr monopoly - xy tycoon - sims játék még el el menne, azokban sem az olyan fogalmakra térnek ki, mint adó, adófajták, adóbevallás, hitel, bankbetét, folyószámla, kamat, kamatos kamat, thm, tőzsde, részvény, deviza, stb...ahhoz nagyon magyarosra kellene faragni, amitől lássuk be, nem lenne szórakoztató játék. Kis aktuálpolitika:
Pláne hogy pl Rollercoaster tycoon kilőve, hiszen alig vagy már egyáltalán nincs vidámpark ma Magyarországon. Közlekedési tycoon - 2400 év alatt megtérülő vasúti beruházások, részecskegyorsítók árával felérő metró építések korában szintén vicces. Ahogy a Sim City 3000 javasolt 7% adói is. Mondjuk arra hasznos lehet ezek alapján , hogy még ha játékban is, de egy 7-7-7%os adóval is lehet életképes várost építeni, csak éppen nálunk ez nem sikerül. Bár így belegondolva foci manager játék vr-ban már ütősebb lenne. Focizni nem tudnak, futni nem tudnak, de játékosonként 1M/hó fizu, milliárdokból stadionok, átlag nézőszám meg 1000 fő / hétvége 5-8 meccs alatt. Mennyi idő alatt termel profitot?

"felelősen gazdálkodó, pénzügyileg megfontolt" - hm..lehet nem tycoon hanem scifi játékban kellene gondolkozni.

Komolyra fordítva a szót. Érdekes felvetés és a céljával még egyet is értek, de a megvalósítás az sosem fog elkészülni. Eltapsikolnak rá közel 40M-t megveregetik a vállukat hogy a 2018as évre a terv teljesítve már feb 15.-én és annyi.
Igaz, nincs kikötve hogy meg is kell valósítani az oktatást, kimutatható eredményekkel, anélkül meg csak ötletelés. Sajnos.
Aryx
Aryx 2017.12.06. 08:04
Ez egy pályázat...
ajánlott olvasnivaló