Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Loki támogatás a BSD-nek

2000.08.25. 00:00 | Dino | kategória: Egyéb

A Loki Entertainment bejelentette, hogy ezentúl hivatalosan is támogatja a FreeBSD operációs rendszert is.

A FreeBSD a nevét az egyetemről kapta, ahol fejleszteni kezdték (Berkeley egyetem, Berkeley System Distribution). Az operációs rendszer forráskódja szabad, csakúg mint a Linux-é, kernelje azonban más felépítésű, ún. mikrokernel.

A Loki csapata azzal vált ismertté, hogy első osztályú, Windows alá írt játékokat portoltak Linux operációs rendszer alá. A játékok ugyan Alpha és PPC platformokon is játszhatóak voltak, a BSD-t használók eddig nem élvezhették a csapat munkálkodásának gyümölcsét. A nemrég kötött megállapodás szerint a csapat együtt fog működni a Berkeley Software Design Inc.-vel a játékok FreeBSD kompatibilitását elősegítendő.

Scott Draeker, a Loki elnöke elmondta, hogy a BSD-s játékokat egy Linux-programkönyvtárral biztosítják majd, azaz olyan függvényeket írnak, melyek végrehajtják a Linux rendszerhívásokat FreeBSD környezetben. "A FreeBSD használók már régóta élvezik szabad forráskódú operációs rendszerük előnyeit, és sokan játszottak már a játékainkkal" - mondta a BSD-ről Draeker. ■

Az olvasás mellett szívesen írnál is híreket?
» Jelentkezz hozzánk hírszerkesztőnek! «

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló