Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Folytatást kaphat a Call of Juarez Gunslinger?

Folytatást kaphat a Call of Juarez Gunslinger?

A Techland vadnyugati lövöldéje immár öt éves, van rá esély, hogy hamarosan bejelentik a folytatást.

2018.10.08. 17:52 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Call of Juarez sorozat még 2006-ban indult útjára a Techland fejlesztésében. A vadnyugat bármennyire is remek téma, viszonylag kevés fejlesztőt ihletett meg. A Techland szerencsére ezek közé tartozott, ám az egész jól sikerült első és második részt egy borzasztó gyenge modernkori adaptáció követte. Szerencsére a(z ekkor még a) jogokat birtokló Ubisoft is belátta, hogy ez zsákutca, így a széria eddigi utolsó epizódja, a 2013-as Call of Juarez: Gunslinger visszatér az 1800-as évek végére. És ezzel meg is született az eddig legjobb epizód.

Nos, ennek már bő öt esztendeje, de a vadnyugat továbbra sem vált vonzóbb helyszínné a játékfejlesztők számára. Ezen persze most rengeteget változtathat a Rockstar Games és a hónap végén érkező Red Dead Redemption 2… De visszatérve Juarezhez, a Techland idén tavasszal megkaparintotta magának a kiadási jogokat. Már akkor is sejteni lehetett, hogy nem csak érzelmi okokból ragaszkodtak a saját sorozatukhoz, hanem szeretnék azt folytatni. A napokban ennek felbukkantak az első konkrétabb jelei is. A Call of Juarez hivatalos Facebook oldalán ugyanis megjelent két bejegyzés (a Gunslinger 2013-as premierje óta az első oldalfrissítésként), amelyeken Silas Greavest láthatjuk az egyiken a „Legends Nevet Die” felirattal. A másik bejegyzésben a „I haven’t been here for many years. Name’s Silas Greaves” olvasható. Ma pedig még üzent is Arthur Morgannek.

Persze ezekből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de nem valószínű, hogy a stúdió csak szórakozna a rajongókkal. Hogy mást ne is mondjunk, miután visszaszerezték a jogokat a Ubisofttól, első dolguk volt felpakolni a Call of Juarez: Gunslingert a Steamre. És milyen jól mutatna mellette egy Call of Juarez: Gunslinger 2… ■

hozzászólások (5)

Skorpio90
Skorpio90 2018.10.09. 00:09
Kéne, mint a falat kenyér.
Mr.Giovanni
Mr.Giovanni 2018.10.10. 21:52
Most már itt lenne az ideje.
gregmerch
gregmerch 2018.10.11. 11:21
A(z egyelőre) csak konzolokra megjelenő RDR2 mellett PC-re nagyon is!
Gobiakos
Gobiakos 2018.10.11. 14:39
Az első rész és a Gunslinger most bundle-ben egész jó áron van a Steam-en. Csak szólok...
Gobiakos
Gobiakos 2018.10.11. 20:22
Meg is vettem. Nagyon jó kis játéknak tűnik a Gunslinger. Az első részt anno végigjátszottam, de eredetiben anno nem volt meg; most már igen. :-)
ajánlott olvasnivaló