Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Farming Simulator 19

Így néz ki játék közben a C64-es Farming Simulator

Látszólag április 1-jei tréfának indult, de tényleg ott lesz a gyűjtői kiadásban a commodore-os verzió.

2018.11.14. 14:47 | szerző: Dino | kategória: Játék

A '80-as évek legnépszerűbb otthoni számítógépe volt a Commodore 64, azzal viszont valószínűleg sokakat meglepünk, hogy mind a mai napig vannak olyan lelkes emberek, akik erre a masinára készítenek programokat. A demoscene-nek már anno is igen kedvelt gépe volt a C64, és egy-egy retroparty keretében még manapság is rendeznek rá demóversenyeket. Értesüléseink szerint pedig a hazai Singular Crew tagjai konkrétan egy kereskedelmi forgalomba kerülő játékot készítettek el, mégpedig a Farming Simulator C64-es verzióját.

Az egész látszólag egy április 1-jei tréfának indult, amikor a hivatalos weboldalon tették közzé a C64-es verzió hírét. A kiadó azonban valójában már akkor is komolyan gondolta a dolgot, és a november 20-i megjelenéskor a játék Collector's Editionjét megvásárlók egyúttal egy emulátort és a játék D64 file-ját, valamint egy CRT image-et tartalmazó korongot is kapnak a dobozban - stílusosan floppylemezszerű csomagolásban. A lenti videóban az egyik fejlesztővel beszélgetnek, miközben a játékba is bepillanthatunk. Külön érdekesség, hogy amint a videóban is látszik, cartridge formájában is elkészült a C64-es verzió - ilyet a Giants munkatársai és a sajtó egyes képviselői kaptak.

A hazai forgalmazó tájékoztatása alapján sajnos Magyarországon nem kerül forgalomba ez a gyűjtői kiadás (az alapverziónál jelentősen magasabb ár miatt nem lett volna elegendő érdeklődés rá), viszont azt az infót kaptuk, hogy 4,99 euróért a Giants webáruházában megvásárolható lesz majd a Commodore 64-es verzió. ■

Farming Simulator 19
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Farming Simulator 19

hozzászólások (2)

szbszig
szbszig 2018.11.14. 22:24
Ez úgy lenne poén, ha rendes floppyn vagy kazettán is kiadnák akkor már.

Nekem még megvan odahaza a régi C64-em, ami elvileg működőképes is.
SiMoon
SiMoon 2018.11.15. 09:27
Akcentusa és neve alapján magyar a videóban szereplő fejlesztő, kérjünk tőle direktben :)
ajánlott olvasnivaló